Main

May 1, 2007

's Nachts op zoek naar medicijnen

Lucy en Luchiano (9) waren maandagavond verdiept in Super Mario World, een vredig tafereeltje. Toch liep het uiteindelijk anders. Lucy kreeg steeds meer last van een stijve nek met ongeveer dezelfde symptomen als Luchiano eerder had. Ik smeerde wat tijgerbalsem en creme op haar nek en dacht dat het alweer iets beter ging. BVN-voetbal begon net en ik wilde de ontknoping in de Eredivisie graag zien.

Lucy lag in bed en toen ik even later bij haar kwam kijken schrok ik. Haar nek deed veel pijn en ze had moeilijkheden met ademhalen en kon bijna niet meer praten. Ik ben niet goed in dat soort situaties, dacht koortsachtig na en besloot de huisarts te bellen. Die had geen dienst op Koninginnedag maar via het antwoordapparaat kreeg ik het nummer van de dienstdoende arts.

Deze arts nam de telefoon direct op. Hij sprak geen Nederlands maar kon wel wijs uit mijn Papiaments. Later bleek het een Cubaan te zijn. Na het aanhoren van de klachten adviseerde hij ons langs te komen. Lucy voelde zich een klein beetje beter maar het leek raadzaam toch te gaan. Luchiano en Diana (11 maanden) gingen ook mee en om ongeveer half twaalf stopten we voor de dokterspraktijk aan de Totolikaweg.

Heet van de naald! Van ongeveer 15:00 tot 17:00 uur Curacaose tijd ofwel 21:00 tot 23:00 Nederlandse tijd lag het CasaLog eruit. Er was een zware crash waarover mijn Hosting Provider vooralsnog geen bijzonderheden wil geven. Feit is dat zelfs de url van de provider niet meer te bereiken was om een Support Ticket aan te maken. Toen het CasaLog weer te benaderen was bleek de MySql database die de motor vormt van dit weblog corrupt te zijn. Voor deze vorm van corruptie ontvangt men echter geen rooie cent. Het Support Center van TotalChoice Hosting heeft de zaak vakkundig gerepareerd en nu werkt alles weer. Voor de zekerheid wel een backup maken...

De arts komt zoals gezegd uit Cuba en boezemde direct vertrouwen in. Hij keek in Lucy's keel, ze hoefde zich niet eens uit te kleden, en zag wat witte afscheiding. Het gevolg van een ontsteking die doortrok tot in de nek. De dokter schreef drie dingen voor, een antibioticum, een gel om in de nek te smeren en een pijnstiller. De dichtstbijzijnde apotheek die dienst had was Botica Zuikertuintje.

Het kostte ons enige moeite om deze botica te vinden, immers het hele Zuikertuintje-complex wordt op dit moment verbouwd. Bij cafť De Heeren was het druk maar daar hadden wij geen oren naar. De apotheek bleek binnen Zuikertuintje verplaatst naar de andere kant, in de buurt van de wasserette.

Ik drukte op de bel, een vrouwelijke apotheker verscheen in mijn beeld en opende een raampje in de deur om het recept aan te nemen. Na een blik op het papier sprak zij: "Oh, maar dat eerste artikel hebben wij niet en dat is juist het belangrijkste. De antibiotica."

Grrr!

Zonder medicijnen liep ik terug naar de auto en deelde Lucy het slechte nieuws mede. De enige andere mogelijkheid was Botica de Savaan die vlakbij Centrum Piscadera is gelegen. Een heel eind rijden en het was niet zeker of men daar wel over het antibioticum beschikte. We besloten naar huis te gaan. Lucy voelde zich iets minder ellendig en probeerde het vol te houden tot de volgende ochtend acht uur. Dan kon ik terecht bij Botica Brievengat.

Het was een nacht met niet al teveel slaap en daarom is het maar goed dat wij vrij hebben op de Dag van de Arbeid. Om iets over achten haalde ik de benodigde medicijnen in Brievengat. Een uur na inname van de antibiotica en de pijnstiller voelde Lucy zich zienderogen opknappen. De vraag blijft alleen wat men moet doen als het werkelijk urgent is en de benodigde medicijnen nergens vandaan gehaald kunnen worden.

April 23, 2007

Terug op Dushi Korsou

Zaterdag was onze laatste hele vakantiedag in Nederland. Lucy en ik gingen het dorp Valkenswaard in om inkopen te doen. De twee stuks handbagage die we bij aankomst op Schiphol waren kwijtgeraakt zijn niet meer terechtgekomen. Dat bevreemdt mij een beetje, ik heb zeker vier keer het dure 0900-0141 nummer (40 eurocent per minuut) gebeld, maar nooit kon men mij helpen. Ook is het niet mogelijk om zelf de gevonden voorwerpen te bekijken.

Afijn, dat betekende een nieuwe baby-tas, nieuwe flesjes, nieuwe kleertjes, lippenstift en andere cosmetica-artikelen (die hadden we geeneens verloren) en diverse andere zaken. Uiteraard mocht bij het verlaten van de zaak de befaamde Hema-worst niet ontbreken, Lucy vond hem heerlijk.

22.04.2007: De MD-11 van de KLM brengt ons terug naar Dushi Korsou. Klik voor groter.Om iets na zessen verscheen Piet. Hij wilde ons zondag naar Schiphol brengen en bleef een nachtje logeren. Na het eten gingen we met zijn drieŽn een biertje drinken in het dorp, eerst op de Markt en later op de Statie bij cafť De Fantast. Vooral daar was het gezellig, maar wij wilden het niet te laat maken in verband met de volgende dag. Bovendien had Piet nog een zware wedstrijd (Zwolle-De Graafschap) van vrijdag in de benen.

Zondagochtend ging de wekker om half zeven. Na een ontbijt namen we afscheid van CasasPa en Truus die ons zeer gastvrij hebben verzorgd. Luchiano (9) had het er niet gemakkelijk mee. Ook Lucy is verliefd, niet op mij maar op Nederland. Regelmatig verzuchtte zij dat ze haar vlucht wel wilde missen. Fraai is dat. Deze muis zal nog wel een staart hebben.

Op Schiphol is het inchecken tegenwoordig een fluitje van een cent. De instapkaarten komen uit mooie zuiltjes waar volop ondersteuning is van KLM-stewardessen. Hierna dropten we de bagage bij een aardige uit Aruba afkomstige dame.

We gingen door de douane en zwaaiden voor een laatste keer naar Piet. Piet, bedankt voor je goede zorgen en tot in juli op Curacao! Ook de rest van het proces verliep gesmeerd. Uiteraard was het weer schoenen uit, laptop uit de tas en waren we voor de rest onze drie flesjes Spa-water en de kartonnen pakjes met appelsap kwijt maar daar hadden we al op gerekend.

Luchiano begreep er niets van. "Ja, we moeten dat allemaal hier inleveren en 50 meter verder mogen we het opnieuw kopen. Zo doen die boeven dat tegenwoordig", legde ik duidelijk hoorbaar voor de beveiligingsbeambten uit. Ze deden net alsof ze niet erg onder de indruk waren.

Tot mijn verbazing hadden we uitstekende plaatsen in het vliegtuig, rij 23 G-H-J. Dat betekent de voorste rij rechts van het compartiment, geen stoelen voor je neus maar het begin van het toilet. Zo kon Diana (11 maanden) op een dekentje op de grond slapen en verder wat rondkruipen. Menigeen die na ons het vliegtuig betrad keek met een jaloerse blik en de vrouw links van mij zei: "U heeft zeker heel vroeg ingecheckt." Waarschijnlijk hebben we de plaatsen echter aan onze prinses te danken.

22.04.2007: Regelmatig ging Lucy even op de grond zitten of liggen al dan niet met Diana, plaats genoeg. Klik voor groter.Over de vlucht valt weinig te zeggen, hij duurde lang (10 uur) maar de maaltijden waren werkelijk uitstekend en Lucy doet met haar foto's Google Earth concurrentie aan. In tegenstelling tot menig ander kind gedroeg Diana zich wederom voorbeeldig, ik teken ervoor als dat over 16 jaar nog steeds zo is.

De nieuwe Nederlandse paspoorten werken als een tiet. Zowel in Nederland als op Curacao mochten we er zo mee doorlopen. Bij de douane deed Lucy het woord en er hoefde geen koffer open. Over het weer hebben we in Nederland niet te klagen gehad, maar als men de eerste stap buiten het luchthavengebouw op Curacao zet weet men pas wat echte warmte is. Ik ademde de Curacaose lucht een paar keer in en mijn chronische vakantieverkoudheid was direct weg.

Collega Lahrn kwam net aanrijden met zijn SUV en hielp mee de vele koffers erin te stouwen. Wat op weg naar huis opviel was dat de straten zo leeg oogden. Had dit te maken met de verkiezingen van afgelopen vrijdag of is het gewoon niet druk op Curacao? Voorheen had ik dezelfde ervaring na een vakantie in Santo Domingo.

Het huis stond er nog, de auto ook en alles deed het. We dronken een Polar op de porch en begonnen met het uitpakken van de koffers. Het CasaLog bleek zondag en ook vandaag niet goed bereikbaar. Op mijn schreeuw om hulp reageerde Support Services van mijn Hosting Provider snel en als volgt: "The server was migrated inhouse, to tch noc. (...) It seems your ISP cache is still pointing it to the old server. Kindly give it some more time and check again. If you still need assistance, do let us know." Het zorgde voor een dagje welkome rust.

O ja, Luchiano ging maandag wel naar school maar ik niet naar mijn werk. Dit in verband met KLM-perikelen waarover later meer. Onze vakantie in Nederland zit erop.

January 13, 2007

Dat is even schrikken

Ja, dat is even schrikken als het CasaLog er op zaterdagmorgen 13 (!) januari ineens uit blijkt te liggen. Als site-owner heb ik direct maar even contact gezocht met mijn hosting provider. Een onverlaat bleek shell-scripts op mijn domain te hebben geplaatst die stoute dingen deden. Genoeg technisch geneuzel, na twee uur heen en weer schrijven met de helpdesk was de zaak opgelost.

Vrijdag hadden we een feestje bij Benno en NoŽlle. Een feestje met maarliefst vijf redenen:

  • Verjaardag NoŽlle
  • Verjaardag Carin
  • Het inluiden van het nieuwe jaar
  • Afscheid van het huis
  • Vijfjarig bestaan BennoŽlle op Curacao

Luchiano (9) is erg moe bij het feest van Benno en Noelle op 12 januari 2007. Lucy ondersteunt hem en Diana (8 maanden) kijkt toe. Klik voor groter.Dat hadden natuurlijk ook vijf afzonderlijke feesten kunnen zijn. Om kwart over vijf moesten alle vier de Spiders Punda in om een nieuwe jurk voor Lucy te zoeken. Zij slaagde wel maar droeg die avond toch een andere mooie jurk bij haar nieuwe schoenen.

Luchiano (9) had iets vreemds, hij was bijzonder slaperig en had weinig zin die avond. Dat kwam ook omdat hij het enige kind was op het feest. Gelukkig had Sensei Ivonne vrijdag de karateles van zaterdagochtend afgebeld doordat er tegen witte mieren gespoten was. Dat scheelde weer bij het opstaan.

Voor de rest was het gezellig, alles was traditiegetrouw tot in de puntjes verzorgd bij de Van Leeuwens. Lucy had nog een slim idee: "Laten we de box meenemen, dat is beter voor Diana (8 maanden)." Wij hebben zo'n opvouwbare reis-box. Erg handig, maar dan moet men wel weten hoe dat ding op te vouwen dan wel in elkaar te zetten.

Op de handigheidslijst komt mijn naam niet eens voor, maar zelfs Lucy ging dit boven de pet. Gelukkig hebben wij Luchiano. Op wonderbaarlijke wijze weet hij de box zowel in elkaar te vouwen als ook weer op te bouwen.

Bente en Natascha zijn wel een foto waard gezien de gesprekken waar ik zo nu en dan inviel. Bijvoorbeeld over hoe vaak een vrouw zich dient te scheren. Na mijn vraag of er hartjes of andere figuren geschoren worden bleek het om de benen te gaan. Verder schijnt de loodgieter in Desperate Housewives tamelijk aantrekkelijk te zijn. Zelfs aantrekkelijker dan Fred Emmer.

Het was het laatste feest aan de Tamanacostraat. In februari verhuizen Benno en NoŽlle (1e van rechts en 2e van links) naar hun nieuwe huis. Jammer dat het immense zwembad niet op passende wijze uitgeluid is. Dat moeten we maar met het nieuwe doen, inluiden. Is er eigenlijk wel een zwembad bij het nieuwe huis?

August 4, 2006

Zwarte Donderdag

Donderdagmorgen 3 augustus liep het CasaLog al niet echt lekker. Een comment posten duurde erg lang. "Laat ik eens een backup maken", was mijn niet eens zo domme gedachte. Helaas liep de backup iedere keer fout.

Tot mijn ontsteltenis was er vanaf ongeveer 14:45 Curacao-time helemaal geen beeld meer op live.casaspider.com. Sterker nog, het hele casaspider.com domain was zo dood als een pier. CasaSpider zelf bleef er ook haast in.

Snel meldde ik de ongewenste situatie bij mijn hoster. Van hun kant meldde men van het probleem op de hoogte te zijn, er was iets met mijn server.

Vanmorgen bleek de zaak weer te draaien, er was een backup teruggezet van vrijdag 28 juli. Gelukkig schrijf ik al mijn posts eerst in een speciaal tekst-document. Het was niet moeilijk om deze terug te halen. Een paar foto's moeten opnieuw ge-upload worden, ook dat is het probleem niet.

Wel zijn de comments verdwenen en dat is bijzonder jammer. Vooral de post Hollanders leverde veel sympathieke reacties op die ik graag nog eens terug had willen lezen. Het is niet anders.

Zonder tegenslag geen hoogtepunten. We gaan met frisse tegenzin aan de slag.

February 22, 2005

Technisch probleem

Vanmiddag om een uur of vier kon ik mijn domein niet meer bereiken. En ik was niet de enige!

Mijn host TotalChoice had ernstige problemen met server #31. De mijne dus. Dat meldde men mij via een Support Ticket.

Om acht uur vanavond kon ik mijn site weer pingen, zij bevatte echter geen data. Om negen uur stond alles weer terug. Alleen de oogst van vandaag is verloren gegaan. Het gaat om zo'n 20 comments. (Update: comments zijn inmiddels ook weer terug)

De post met de jongleer-video stond er ook niet meer, maar ik ben drukdoende om deze uit mijn eigen archieven terug te halen. Even geduld dus.

Complimenten voor mijn host. Ik tip op een server-crash. Hun backup-procedures werken in ieder geval voortreffelijk!

PSV heeft AS Monaco met 1-0 verslagen in de achtste finales van de Champions League.