« Exit Gouden Kooi Poll, exit Natasia en hallo Stellingen 2007 | Main | Vrijheid in de omgekeerde dierentuin (1) »

Dat is even schrikken

Ja, dat is even schrikken als het CasaLog er op zaterdagmorgen 13 (!) januari ineens uit blijkt te liggen. Als site-owner heb ik direct maar even contact gezocht met mijn hosting provider. Een onverlaat bleek shell-scripts op mijn domain te hebben geplaatst die stoute dingen deden. Genoeg technisch geneuzel, na twee uur heen en weer schrijven met de helpdesk was de zaak opgelost.

Vrijdag hadden we een feestje bij Benno en NoŽlle. Een feestje met maarliefst vijf redenen:

  • Verjaardag NoŽlle
  • Verjaardag Carin
  • Het inluiden van het nieuwe jaar
  • Afscheid van het huis
  • Vijfjarig bestaan BennoŽlle op Curacao

Luchiano (9) is erg moe bij het feest van Benno en Noelle op 12 januari 2007. Lucy ondersteunt hem en Diana (8 maanden) kijkt toe. Klik voor groter.Dat hadden natuurlijk ook vijf afzonderlijke feesten kunnen zijn. Om kwart over vijf moesten alle vier de Spiders Punda in om een nieuwe jurk voor Lucy te zoeken. Zij slaagde wel maar droeg die avond toch een andere mooie jurk bij haar nieuwe schoenen.

Luchiano (9) had iets vreemds, hij was bijzonder slaperig en had weinig zin die avond. Dat kwam ook omdat hij het enige kind was op het feest. Gelukkig had Sensei Ivonne vrijdag de karateles van zaterdagochtend afgebeld doordat er tegen witte mieren gespoten was. Dat scheelde weer bij het opstaan.

Voor de rest was het gezellig, alles was traditiegetrouw tot in de puntjes verzorgd bij de Van Leeuwens. Lucy had nog een slim idee: "Laten we de box meenemen, dat is beter voor Diana (8 maanden)." Wij hebben zo'n opvouwbare reis-box. Erg handig, maar dan moet men wel weten hoe dat ding op te vouwen dan wel in elkaar te zetten.

Op de handigheidslijst komt mijn naam niet eens voor, maar zelfs Lucy ging dit boven de pet. Gelukkig hebben wij Luchiano. Op wonderbaarlijke wijze weet hij de box zowel in elkaar te vouwen als ook weer op te bouwen.

Bente en Natascha zijn wel een foto waard gezien de gesprekken waar ik zo nu en dan inviel. Bijvoorbeeld over hoe vaak een vrouw zich dient te scheren. Na mijn vraag of er hartjes of andere figuren geschoren worden bleek het om de benen te gaan. Verder schijnt de loodgieter in Desperate Housewives tamelijk aantrekkelijk te zijn. Zelfs aantrekkelijker dan Fred Emmer.

Het was het laatste feest aan de Tamanacostraat. In februari verhuizen Benno en NoŽlle (1e van rechts en 2e van links) naar hun nieuwe huis. Jammer dat het immense zwembad niet op passende wijze uitgeluid is. Dat moeten we maar met het nieuwe doen, inluiden. Is er eigenlijk wel een zwembad bij het nieuwe huis?

Comments

Blij dat je er weer bent.

Je kindjes zijn slaperig en Lucy kijkt schalks :-)

Uitluidfeestjes waren vaak uitbundiger dan inluidfeestjes. 'Waren' want ik heb eigenlijk al een tijdje geen uitluiders meegemaakt, moet het dus doen met inluiders, die eerst alles in orde moeten maken, daarna zijn ze meestal aan rust toe.

kan dat ook, het in twee uur opgelost krijgen?? *Gaat even bijkomen*

Wanneer geef jij je uitluidfeestje? Tien jaar in hetzelfde huis, dan wordt het tijd om een investering te doen, wel graag met zwembad. CasasPa

@Cockie: Ik ben ook blij. Diana was een stuk minder slaperig dan Luchiano en Lucy is inderdaad tamelijk schalks de laatste tijd... ;-)
@Pascal: Het zal wel een fase zijn, meer in- dan uitluiders. In februari/maart hebben wij een paar inluiders, ik zal eens op het verschil letten...
@Cinner: Dat kan zeker. Over mijn hosting provider ben ik zeer tevreden. De helpdesk werkt daar ontzettend snel en goed. Als je interesse hebt: http://www.totalchoicehosting.com/
@CasasPa: Ik heb het goed naar mijn zin in ons huis, maar wie weet als we de lotto winnen...

Je kan altijd nog weer extra feesten organiseren voor andere dingen. Immers het is toch wel het eiland van de feesten. Zoals dat je log weer werkt. Dat je de helpdesk kon volgen. Het eerste keer knippen van je nagels in 2007. De komst van het derde kindje.

PS: Ik ben nog vergeten toe te voegen: de nieuwe tuin stoelen...

Casa!!! Komt er echt een derde kindje? Of zit Brillie de boel nou in de maling te nemen? Ik zie geen knipoog achter zijn opmerking, dus hoe zit het?

Zo te zien zijn Benno en Noelle echte makamba kriojo's geworden want op Curacao is er wel altijd een reden om een feestje te geven. Bij elke gelegenheid weten de antillianen te feesten: geboorte, doopsel, communie, verjaardagen etc... en niet zomaar een feest, maar met eten en drinken vollop. Gezellig hoor!!

btw, ik heb al eens eerder gelezen over jouw onhandigheid en dat Luchiano of je vader (toen hij op vakantie was) het voor jouw heeft opgelost. Weet alleen niet meer hoe het nou zat en waarmee je bezig was.

Trouwens, die antilliaan in "De gouden kooi" is Brian. Weet niet zeker of hij van Curacao is of dat hij van Aruba is. Blijkt dat Huub ook goed in het papiaments kan schelden. Want tijdens de ruzie tussen Huub en Nathanael van afgelopen week heeft Huub de moeder van Nathanael uitgescholden(Konjo bo mama). Nathanael snapte er nix van en Brian stond erbij en heeft het even uitgelegd vandaar dat het zo geescaleert is.

Nou, gefeliciteerd met de komst van dat derde kindje dan maar, altijd fijn, de boel even opstoken.

Er hoeft niet altijd een reden te zijn voor een feest, want zonder reden kan je alleen de echt aardige mensen uitnodigen.

@Brillie: Wij hebben genoeg aanleidingen voor feestjes, maak je maar geen zorgen.
@Cyberjunk: Brillie houdt nogal van provoceren, Renesmurf heeft dat goed door. Maar ja, die msn-t dan ook met hem. Neem Brillie maar met een kilo zout...
@Donna: Ja, Benno en Noelle grijpen veel gelegenheden aan voor een feestje. Opvallend is ook altijd het grote aantal Antillianen daarbij, dus inderdaad Makamba's Kriojo... :-)
Ondanks dat ik niet met veel plezier over mijn onhandigheid vertel was de laatste keer toen ik de kofferbak van de vervangende lease-auto niet open kreeg juist toen CasasPa en Truus naar het vliegtuig moesten worden gebracht. Een minder momentje zeg maar... :-)
Heel sympathiek van Brian dat hij Huubs opmerking even toelicht voor Nathanael!
@Renesmurf: Haha, ik zeg altijd zeg nooit nooit. Geef mij toch maar feesten, want anders word ik dus nooit uitgenodigd... :-)

5 feestjes.... was wel veel geworden sinds de laatste in oktober.... en ach zeeeer binnenkort weer de groundbreaking van het nieuwe huis, dus de feestjes komen wel.

Het zwembad: de temperatuur was goed, verlichting aan, limpi limpi, dus ik snapte eigenlijk niet goed waarom de spiders niet gingen zwemmen????

@ donna: dank voor Makamba's Kriojo!! we doen ons best !!