« Consultatieburo en pasfoto's | Main | Twee uit drie »

Zwarte Donderdag

Donderdagmorgen 3 augustus liep het CasaLog al niet echt lekker. Een comment posten duurde erg lang. "Laat ik eens een backup maken", was mijn niet eens zo domme gedachte. Helaas liep de backup iedere keer fout.

Tot mijn ontsteltenis was er vanaf ongeveer 14:45 Curacao-time helemaal geen beeld meer op live.casaspider.com. Sterker nog, het hele casaspider.com domain was zo dood als een pier. CasaSpider zelf bleef er ook haast in.

Snel meldde ik de ongewenste situatie bij mijn hoster. Van hun kant meldde men van het probleem op de hoogte te zijn, er was iets met mijn server.

Vanmorgen bleek de zaak weer te draaien, er was een backup teruggezet van vrijdag 28 juli. Gelukkig schrijf ik al mijn posts eerst in een speciaal tekst-document. Het was niet moeilijk om deze terug te halen. Een paar foto's moeten opnieuw ge-upload worden, ook dat is het probleem niet.

Wel zijn de comments verdwenen en dat is bijzonder jammer. Vooral de post Hollanders leverde veel sympathieke reacties op die ik graag nog eens terug had willen lezen. Het is niet anders.

Zonder tegenslag geen hoogtepunten. We gaan met frisse tegenzin aan de slag.

Comments

Wat een drama! En om nu iedere dag zelf een bakcup te maken is ook weer zo wat.

Ik vond het al heel raar. Ik kreeg als main page 28 juli in beeld.
Gelukkig is het weer ok.

Ik was totaal in paniek.

Nou, gelukkig maar, ik ben blij dat je weer terug bent. Wil je ECHT niet elke dag een backup maken? Nu is het nog redelijk afgelopen, maar het kan nog erger. Ik zou het toch maar doen als ik jou was.

@Piet: Leuk is zoiets nooit, maar gelukkig staat het meeste er weer...
@Donna: Voor je het weet denk je dat het een week eerder is. Dat is nu weer rechtgezet...
@Cockie: Ik kan het mij levendig voorstellen... :-)
(Ikzelf ook trouwens!)
@Cyberjunk: Elke dag een backup maken zit er niet in, maar het gaat wel weer iets vaker plaatsvinden!

Ik maakte me ineens zorgen......

@Marc: Goede tip! Normaliter heb ik ook nog de emails die Movable Type bij ieder commentaar stuurt. Die feature werkte de laatste tijd echter niet zo stabiel. Misschien was dat wel een indicatie voor het aankomende probleem. Via de Google Cache heb ik 34 van de 37 reacties kunnen terughalen. Thanx!
@Trezeguet: Geen paniek. Ons motto is: onkruid vergaat niet... :-)

nou gelukkkig heb je de posts nog terug kunnen halen .. jammer van de comments .. maar helaas .. ik heb het ook een keer meegemaakt en maak sindsdien om de andere dag een back-up .. als ik het niet vergeet ;)

Ja lastig.
Ik heb de afgelopen jaren geprobeerd me er niet meer druk om te maken.
Ik werd er echt helemaal gek van destijds!
:)

Mooi dat je alles nog bewaard hebt staan en ook dat je de comments via onze vriend google terug kon vinden !

@Henk: Ook ik neem mij nu voor om tenminste een wekelijkse backup te maken. En een na iedere belangrijke gebeurtenis...
@GJ: Was het zo erg? Wat mij wel is opgevallen is dat op het moment dat je zelf niet schrijft je ook geen zin hebt om de logs van anderen te lezen...
(je=ik)
@Piet2: Daar ben ik achteraf ook bijzonder blij mee, dat ik alle posts in een gewoon tekstfile heb staan. De google-tip was een goede!

Dan besef je pas weer hoe een blog deel uitmaakt van het dagelijkse leven. Lang leve het Internet, handgeschreven dagboeken niet terug te halen zijn (en zouden niet al die leuke comments hebben)!