« Eilandsraadverkiezingen 2007 Curacao, de voorlopige uitslag | Main | Omgaan met klachten »

Terug op Dushi Korsou

Zaterdag was onze laatste hele vakantiedag in Nederland. Lucy en ik gingen het dorp Valkenswaard in om inkopen te doen. De twee stuks handbagage die we bij aankomst op Schiphol waren kwijtgeraakt zijn niet meer terechtgekomen. Dat bevreemdt mij een beetje, ik heb zeker vier keer het dure 0900-0141 nummer (40 eurocent per minuut) gebeld, maar nooit kon men mij helpen. Ook is het niet mogelijk om zelf de gevonden voorwerpen te bekijken.

Afijn, dat betekende een nieuwe baby-tas, nieuwe flesjes, nieuwe kleertjes, lippenstift en andere cosmetica-artikelen (die hadden we geeneens verloren) en diverse andere zaken. Uiteraard mocht bij het verlaten van de zaak de befaamde Hema-worst niet ontbreken, Lucy vond hem heerlijk.

22.04.2007: De MD-11 van de KLM brengt ons terug naar Dushi Korsou. Klik voor groter.Om iets na zessen verscheen Piet. Hij wilde ons zondag naar Schiphol brengen en bleef een nachtje logeren. Na het eten gingen we met zijn drieŽn een biertje drinken in het dorp, eerst op de Markt en later op de Statie bij cafť De Fantast. Vooral daar was het gezellig, maar wij wilden het niet te laat maken in verband met de volgende dag. Bovendien had Piet nog een zware wedstrijd (Zwolle-De Graafschap) van vrijdag in de benen.

Zondagochtend ging de wekker om half zeven. Na een ontbijt namen we afscheid van CasasPa en Truus die ons zeer gastvrij hebben verzorgd. Luchiano (9) had het er niet gemakkelijk mee. Ook Lucy is verliefd, niet op mij maar op Nederland. Regelmatig verzuchtte zij dat ze haar vlucht wel wilde missen. Fraai is dat. Deze muis zal nog wel een staart hebben.

Op Schiphol is het inchecken tegenwoordig een fluitje van een cent. De instapkaarten komen uit mooie zuiltjes waar volop ondersteuning is van KLM-stewardessen. Hierna dropten we de bagage bij een aardige uit Aruba afkomstige dame.

We gingen door de douane en zwaaiden voor een laatste keer naar Piet. Piet, bedankt voor je goede zorgen en tot in juli op Curacao! Ook de rest van het proces verliep gesmeerd. Uiteraard was het weer schoenen uit, laptop uit de tas en waren we voor de rest onze drie flesjes Spa-water en de kartonnen pakjes met appelsap kwijt maar daar hadden we al op gerekend.

Luchiano begreep er niets van. "Ja, we moeten dat allemaal hier inleveren en 50 meter verder mogen we het opnieuw kopen. Zo doen die boeven dat tegenwoordig", legde ik duidelijk hoorbaar voor de beveiligingsbeambten uit. Ze deden net alsof ze niet erg onder de indruk waren.

Tot mijn verbazing hadden we uitstekende plaatsen in het vliegtuig, rij 23 G-H-J. Dat betekent de voorste rij rechts van het compartiment, geen stoelen voor je neus maar het begin van het toilet. Zo kon Diana (11 maanden) op een dekentje op de grond slapen en verder wat rondkruipen. Menigeen die na ons het vliegtuig betrad keek met een jaloerse blik en de vrouw links van mij zei: "U heeft zeker heel vroeg ingecheckt." Waarschijnlijk hebben we de plaatsen echter aan onze prinses te danken.

22.04.2007: Regelmatig ging Lucy even op de grond zitten of liggen al dan niet met Diana, plaats genoeg. Klik voor groter.Over de vlucht valt weinig te zeggen, hij duurde lang (10 uur) maar de maaltijden waren werkelijk uitstekend en Lucy doet met haar foto's Google Earth concurrentie aan. In tegenstelling tot menig ander kind gedroeg Diana zich wederom voorbeeldig, ik teken ervoor als dat over 16 jaar nog steeds zo is.

De nieuwe Nederlandse paspoorten werken als een tiet. Zowel in Nederland als op Curacao mochten we er zo mee doorlopen. Bij de douane deed Lucy het woord en er hoefde geen koffer open. Over het weer hebben we in Nederland niet te klagen gehad, maar als men de eerste stap buiten het luchthavengebouw op Curacao zet weet men pas wat echte warmte is. Ik ademde de Curacaose lucht een paar keer in en mijn chronische vakantieverkoudheid was direct weg.

Collega Lahrn kwam net aanrijden met zijn SUV en hielp mee de vele koffers erin te stouwen. Wat op weg naar huis opviel was dat de straten zo leeg oogden. Had dit te maken met de verkiezingen van afgelopen vrijdag of is het gewoon niet druk op Curacao? Voorheen had ik dezelfde ervaring na een vakantie in Santo Domingo.

Het huis stond er nog, de auto ook en alles deed het. We dronken een Polar op de porch en begonnen met het uitpakken van de koffers. Het CasaLog bleek zondag en ook vandaag niet goed bereikbaar. Op mijn schreeuw om hulp reageerde Support Services van mijn Hosting Provider snel en als volgt: "The server was migrated inhouse, to tch noc. (...) It seems your ISP cache is still pointing it to the old server. Kindly give it some more time and check again. If you still need assistance, do let us know." Het zorgde voor een dagje welkome rust.

O ja, Luchiano ging maandag wel naar school maar ik niet naar mijn werk. Dit in verband met KLM-perikelen waarover later meer. Onze vakantie in Nederland zit erop.

Comments

Goed te horen dat jullie een goede reis hebben gehad. Ik had het ook niet erg gevonden als jullie het vliegtuig gemist hadden maar wie weet wat de toekomst brengt..
ps. kan Diana al Margriet zeggen? En anders blijven oefenen.

Kijk aan... je hebt dan ook heel wat blogs in te halen... wij blijven maar bloggen.

hopelijk is Lucy weer snel verliefd op Curacao (naast u natuurlijk). en kijk post weer gevonden, al gelijk de weg kwijt en Noelle pas 3 dgn weg...

@Margriet: Op dit moment ligt Diana te slapen. Ze kan nog geen Margriet zeggen maar wel met grommende stem 'papa' (denk daarbij aan de Exorcist)...
@Brillie: Gelukkig gaan jullie door, vanaf morgen kan ik het allemaal weer volgen...
@Benno: Ja, zonder je betere helft valt het niet mee orde in de chaos te scheppen... ;-)

LOL Waarschijnlijk waren de beveilingsbeamten ook echt geheel niet onder de indruk, je zal niet de eerste zijn die zoiets zegt ;) Zou je ooit in nederland terug willen wonen?

begrijp dat u nog geen tijd heeft gehad om al mijn inspanningen te bekijken.

en al het weggooien.. stonden hele stukken in de krant wat er met de spullen gebeurt. Ook het krankzinnige weggooien van drank als mensen in Dld instappen en alleen in Amsterdam een tussenlanding maken.

Helaas ontsnappen we hier ook niet aan die onzin en moeten nu ook op Aruba de vloeistoffen de prullebak in. Waar was de tijd dat we met een aantal flessen bier na een dag hard werken het vliegtuig in konden stappen :)

Wat vindt Lucy nu zo mooi aan NL?
Ik zou willen dat ik nu op C. kon zijn...

Appart dat Lucy NL zo geweldig vind. Mischien dat het anders zou zijn als zij een tijdje hier gaat wonen (in NL dus), bij mij is dat tenminste het geval. Kon ik maar in jou koffer passen om weer dushi Korsou te bezoeken :-(

Voorderest hadden jullie, zo te horen en zien, wel een fijne vlucht, rechtstreeks ook zo te zien ?

@Cinner: Denk je dat echt? Of zouden ze het 's avonds op hun partner afreageren. Nederland... ik zeg altijd zeg nooit nooit!
@Benno: "Al jouw inspanningen bekijken" lijkt iets te hoog gegrepen voor mij. Waarschijnlijk raakt een volgende generatie wel gewend aan de strengere veiligheidsmaatregelen, voor mij is het een flinke achteruitgang. Bier (of whiskey) smaakt in een vliegtuig extra lekker, waarschijnlijk door de hoogte...
@Lennart: Nederland is netjes, mooi en zit economisch in de lift. Er gebeurt erg veel daar. Wat let je om het vliegtuig te pakken?
@Curacaoenaar: Dat is heel goed mogelijk, het gras is tenslotte altijd groener bij de buren. Zijn er geen mogelijkheden voor jou op Curacao? Sinds 25 maart (ofzo) vliegt de KLM elke dag rechtstreeks en dat scheelt een slok op de borrel...

Vooral de 3e en 4e helft waren zwaar.

Lucy lijkt hier sprekend op Suyjen. Ze zou zo haar moeder kunnen wezen....

Hmm verliefd op Nederland, ja met 23 graden en zonder files is het goed te doen. Op een druilerige, koude maandagmorgen op je fietsje door de regen dan zou ik het toch wel weten!
Vakantielanden zijn altijd mooier. Ennuh blijf maar lekker in Curacao wonen, dan kunnen wij van jullie verhalen blijven genieten!

Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad het was erg leuk om jullie te ontmoeten in Nederland!! Wie weet zien we jullie snel weer terug in Nederland, Lucy gewoon blijven zeuren hoor. Oh ja ik ben trouwens alleen maar met sigaar wild verder een zeer rustig persoontje.
Hartelijke groet.

Jij had er mooi weer bij, hopelijk blijven we dat houden hier.

@Casa: dat is mooi, dat KLM nu elke dag dus rechtstreeks naar Curacao vliegt, scheelt inderdaad weer anderhalf tot 2 uurtjes (hoewel een tussenlanding op Sint Maarten toch wel altijd stiekum geweldig blijft :p )
Waarschijnlijk ga ik tegen het eind van het jaar weer die richting op. Hopelijk valt er een redelijke ticketprijs te scoren (wat altijd moeilijk is)

ik ben blij dat jullie weer veilig thuis zijn :-) en het is hier belachelijk warm vandaag :-)

@Piet: Dat zijn dan ook de zwaarste helften. Gek genoeg zie je daarbij de sporters niet zo vaak...
@Boutie: Lucy en Sugey zijn dan ook familie, toch lijkt Lucy absoluut niet op de echte moeder van Sugey... :-)
@Janneman: We hebben veel geluk gehad, geen files en wel mooi weer. Hoe vaak is het niet andersom? Overigens kan ik ook buiten Curacao wel een verhaaltje schrijven, dus vrees niet voor het CasaLog...
@Pauline: Vonden wij ook en we zullen zien wanneer het de volgende keer is. Er zijn niet zo gek veel momenten dat ik jou zonder sigaar heb gezien, dussss... ;-)
Groeten terug van ons allemaal!
@Renesmurf: Ik geloof dat het nog steeds mooi is, het weer in Nederland. En ik wens jullie daar veel plezier mee!
@Curacaoenaar: Rechtstreekse vluchten zijn prima, alleen blijkt nu dat de KLM te weinig piloten heeft voor de MD-11 vliegtuigen die de 747's vervangen op de route CUR-AMS. Maandag is hierdoor een vlucht uitgevallen. Aan het eind van het jaar moet dit probleem echter wel verholpen zijn... :-)
@Paola: Wij ook en geniet jij maar lekker bij je vijvertje met deze temperaturen. Kijk wel uit dat je er niet in valt... ;-)