« Rijen B4 - Dongen B4 2-6 (Zaterdag 15.09.2012) | Main | Desk B4 - Rijen B4 10-1 (Zaterdag 22.09.2012) »

Chevrolet Camaro 6.2 45th Ann.

Hij staat al geruime tijd in mijn agenda. Hmm, als je dat zo leest klinkt dat best vreemd. Is CasaSpider gay geworden? Neen dames, vreest niet. Auto's zijn ook mannelijk, sportauto's tenminste wel. Via de steeds populairder wordende website EchteMannen.info van collega Bas Becks heeft hij een paar dagen de beschikking over een donkerzwarte Chevrolet Camaro 6.2 45th Anniversary edition.

"Ga je mee, een ritje maken in de Camaro?", vraagt Bas waarna hij jammer genoeg vervolgt met: "Helaas mag je niet zelf rijden, dat mag niet van Chevrolet. Moest ik voor tekenen." Ik kan daarmee leven, immers het doembeeld van even per ongeluk met de zijkant tegen een betonnen rand aan schuren kost me in Euro's al snel het equivalent van drie jaar werken. En dan te bedenken dat het risico op een fikse snelheidsboete en/of verlies van het rijbewijs nog eens een stuk groter is.

Neen, laat Bas maar sturen. Hier loert hij in de spiegel waar het beeld van de achteruitkijkcamera in is geïntegreerd. En wat te denken van de buitenkant, de Camaro ziet er imposant uit en het rode accent op motorkap en kont staat hem goed.

21.09.2012: Chevrolet Camaro 6.2 45th Ann. 250 km/h 0-100 in 5.4 verbruik in stad 18.90 l/100km. Wat een beest! Klik voor groter.Op de achtergrond is de zilvergrijze Toyota MR2 van collega-DBA Hans van Driel te zien. Ook geen misselijke sportauto en des te begrijpelijker dat ik mijn zinnen op de Camaro heb gezet als nieuwe Brabant Water leasewagen.

Waar komt de naam Camaro vandaan? De Engelse Wikipedia zegt er dit over:

He claimed the name, "suggests the comradeship of good friends as a personal car should be to its owner" and that "to us, the name means just what we think the car will do... Go!" The new Camaro name was then unveiled. Automotive press asked Chevrolet product managers, "What is a Camaro?" and were told it was "a small, vicious animal that eats Mustangs." (Bron)

De proefritten met Bas verlopen altijd volgens een vast patroon. Eerst moeten we een stukje rechtdoor om het parkeerterrein te verlaten. Bas geeft dan even een flinke dot gas en de rood-witte slagboom komt akelig snel dichterbij. De Camaro troeft zijn voorgangers, de Hyundai Genesis Coupé 3.8 en de Nissan 370 GT af op accelleratievermogen en zeker ook op geluid.

Linksaf richting het viaduct zitten we binnen tien seconden op 160 70 kilometer per uur, ergens is het jammer dat het allemaal zo snel gaat. Van binnen ziet de auto er strak uit, maar al teveel luxe en gadgets zijn niet te bespeuren. Van de andere kant, wie heeft er ooit een tijger gezien met armbanden en oorbellen? Na een minuut of tien zijn we weer terug en hebben in die tijd de tank twee keer vol moeten gooien. Elke medaille heeft zijn keerzijde.

Zoals afgesproken overhandigt Bas mij aan het eind de sleutels en is CasaSpider plots bezitter van een Chevrolet Camaro. 's Middags krijg ik echter een telefoontje van de afdeling Personeelszaken. Ze hebben het eens nagerekend, maar het verbruik van de Camaro is meer dan dat van de stoptrein Utrecht-Breda. Daarom is het om 16:56 gewoon weer, net als alle dagen: "Hallo station Gilze-Rijen".

Tsja, liefde is een werkwoord.

Comments

Liefde is geen werkwoord, liefhebben wel!
Ja, de kracht van de laatste zin.

Reizen kost geld, dat blijft altijd zo.

Ja, een hoop van die Amerikaanse sportmodellen hebben tegenwoordig een soort van halve retrostyling, viel me de afgelopen jaren in de VS op, teruggrijpend op hun vroegere modelle. Zo ook de Dodge Challenger en de Ford Mustang.

Wij hadden op Curaçao een (nogal macho) vriend die een Camaro had. Een rode ook nog:-)
Ik noemde hem jarenlang Johnny Camaro. Op een bepaald moment wist ik zijn eigen naam niet eens meer. Haha. Casa Camaro.

@ReneSmuf: Grammaticaal misschien niet, maar in de praktijk...
Brood kost ook geld, maar als een brood morgen 30 euro kost, vinden de mensen dat toch een beetje gek.
@Laurent: Is Chrysler daar niet mee begonnen, met de PT? De Camaro is een mooie auto, maar doe mij toch maar een BMW!
@Door: Was de Camaro voor die macho vriend wellicht een "verlengstuk"? ;-)

@caaspider: een BMW is een stuk beter maar ook een stuk saaier. Doe mij maar een perfect gerestaureerde Rover.