« Rijen B4 - Baronie B5 4-6 (Zaterdag 08.09.2012) | Main | Chevrolet Camaro 6.2 45th Ann. »

Rijen B4 - Dongen B4 2-6 (Zaterdag 15.09.2012)

De tweede wedstrijd van Rijen B4 in de vierde klasse B57 is ook al een thuiswedstrijd. Deze keer komt het sterke Dongen op bezoek. Bij de warming-up zien we al snel dat de Dongenaren een stuk groter zijn dan de onzen. Vooral hun Bosnische keeper valt op, hij meet niet minder dan 1.94 meter en ziet er voor de rest ook tamelijk volwassen uit.

Nu ja, men weet nooit hoe een koe een haas vangt. Alleen Raymond, vader van Daan, en Meram, vader van Ömer, zijn op tijd voor de rijtjesfoto. Een rijtje van twee is niet echt een rijtje en daarom roepen we Ömer Kanbur erbij om de foto te maken. Zo staat CasaSpider er ook weer eens op.

De wedstrijd is net drie minuten oud als Dongen de leiding neemt. Dat is snel. Ze zijn ook beter, dat moet gezegd, maar onze jongens tonen heel wat meer energie en vechtlust dan een week geleden. Voorin komt Luchiano (14) niet helemaal uit de verf tegen de boomlange nummer 14 en ook de andere verdedigers zijn langer en in overtal. O ja, de groene kousen zijn nog steeds spekglad. Luchiano heeft er iets op gevonden, hij doet gewoon zijn zwarte er een stukje overheen.

15.09.2012: Rijen B4 vecht manmoedig tegen het sterke Dongen B4 maar gaat met 2-6 het schip in, ondanks de rennende Jorg Mallens. Klik voor groter.Na een corner van Rijen blijft er ineens iemand liggen in het strafschopgebied van Dongen. Het is Ömer Çelik en in eerste instantie ziet het er niet goed uit. Zijn vader is net naar de wedstrijd van zijn andere zoon Ibrahim aan het kijken op een aanpalend veld. Gelukkig hebben wij Dokter de Koning die zich over Ömer ontfermt. Hij geeft hem twee paracetamollen van het Kruidvat. Dat had ik ook kunnen verzinnen, zo moeilijk is het vak van huisarts klaarblijkelijk niet.

Bij rust is het 0-2 en al vroeg in de tweede helft wordt het 0-3. Dan volgt de opstanding van Rijen. Luchiano speelt tegen een andere verdediger en dat gaat hem een stuk beter af. Hij soleert door de Dongense defensie en stoomt op naar het doel. Dan wordt hij van achteren gehaakt en krijgen we een penalty. De afspraak van de jongens onderling is dat Fas die mag nemen en dat doet hij onberispelijk. Vreemd dat er langs de kant niet eens gejuichd wordt! Wel roept zijn vader dat het zijn eerste doelpunt is, maar daarover later meer.

Daar komen Meram en Bülent aangelopen. "Als we nu nog een keer scoren wordt het nog spannend", zeg ik tegen hun. Even later tikt Luchiano een afvallende bal knap in langs de reusachtige keeper en staat het 2-3. Rijen en het voltallige rijtje begint er weer in te geloven mede dankzij een paar goede schoten, maar Dongen doet wat omzettingen en is al snel de bovenliggende partij. Uiteindelijk wordt het 2-6, een tikkeltje geflatteerd maar ook weinig op af te dingen.

Na het douchen verzamelen de jongens zich om samen naar het huis van Martijn te fietsen voor een gezellig samenzijn. Alleen Luchiano gaat met de auto, verschil moet er zijn. Er is wat consternatie bij de familie De Koning of het nu wel of niet Fas zijn eerste doelpunt was. De archieven van het CasaLog bieden uitkomst. Ja, Fas heeft al eens eerder gescoord en wel in de met 9-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Gudok C3 op zaterdag 4 september 2010. In de 38e minuut maakte Fas de 4-0.

Zo, die onduidelijkheid is de wereld uit. Extrapolerend gaat Fas omstreeks 54 september 2014 voor de derde keer scoren. Het is tijd om naar Martijn te gaan. De jongens amuseren zich, de enorme bergen chips en frikandellen zijn in ieder geval in een paar minuten opgeruimd. Belangrijker is dat Martijn kleine stapjes vooruit maakt en dat is hem en zijn ouders Lisette en Paul van harte gegund.

Scoreverloop Rijen B4 - Dongen B4 2-6:

03 0-1
26 0-2
(Rust)
49 0-3
51 1-3 Fas de Koning, penalty
53 2-3 Luchiano Nijhuis
55 2-4
63 2-5
79 2-6

Alle posts over Rijen B4 in het seizoen 2012-2013 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen B4 2012/2013.