« Zwemmen met je dochter | Main | Rijen B4 - Dongen B4 2-6 (Zaterdag 15.09.2012) »

Rijen B4 - Baronie B5 4-6 (Zaterdag 08.09.2012)

Sommige mensen vinden dat vroeger alles beter was. Ik niet, maar dat is gezien mijn jeugdige leeftijd heel normaal. Vroeger is gewoon te kort geleden. Toch meen ik mij te herinneren dat vroeger op werkdagen vaak de zon scheen en het in het weekend regende. Inmiddels is dat een stuk beter geregeld, op zon- en feestdagen is het geweldig weer!

08.09.2012: Wesley Fischer bereidt zich voor op de clash tussen Rijen B4 en Baronie B5. Klik voor groter.Zo ook afgelopen zaterdag. De najaarscompetitie is eindelijk van start gegaan en Rijen B4 komt uit in de vierde klasse B57. Daar zitten heel wat klassen boven en maar weinig onder. Van de andere kant, Büttner komt ook gewoon uit Doetinchem en speelt nu bij Manchester United.

Onze jongen staan op het kunstgrasveld of beter gezegd, de meesten zitten op een knie om hun veters te strikken. Er klinken kreten van ontzetting. Ze hebben nieuwe groene voetbalkousen gekregen, maar die zijn spekglad. Luchiano (14): "Ik kan zo niet schieten, mijn voeten zitten veel te los in de schoenen."

We schakelen over in RealWrite™ Modus. Voor de onwetende, RealWrite™ is CasaSpiders concept om live verslag te doen van dingen. Inmiddels is het een week later en zit de volgende competitiewedstrijd van Rijen B4 er ook al op. Waarom ging het vorige week zondagochtend mis?

Het was de schuld van de wiskunde. Luchiano moest gedwongen huiswerk maken en was daar zoals te doen gebruikelijk na luttele minuten mee klaar. Hij zat tegenover mij aan tafel en vroeg ineens: "Hé pap. Als je tien kleuren hebt en je wilt weten hoeveel rijtjes van drie je daarvan kan maken, hoe gaat dat precies want dat snap ik niet. Tien keer negen keer acht keer zeven ofzo."

Aha! Faculteiten, permutaties en combinaties, dat vind ik een heerlijk onderwerp. Waarschijnlijk net als Laurent, toch? Ik diepte de formules op en probeerde het uit te leggen. "Waarom maken we er niet meteen een Python-programmaatje van?" Dat viel niet in goede aarde, maar aan het eind leek de rechtsbuiten van Rijen B4 het toch te snappen.


08.09.2012: Rijen B4 gaat met 4-6 ten onder tegen Baronie B5, de mooie sproeier op de achtergrond kan daar niets aan veranderen. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Het was toen te laat om nog aan het verslag te werken en daarom raffel ik dat nu even af. Einde RealWrite™ Modus en start van de rijtjesfoto's, eerst die van Rijen en daarna de vrolijke bank van Baronie.

Over de wedstrijd valt niet veel te schrijven, beide teams zijn duidelijk geen titelkandidaten en onze jongens speelden ook nog eens onder hun niveau. Zo nu en dan en heel af en toe overwogen sommigen te verkassen naar het hockeyveld. Knap is wel hoe terug werd gekomen van een achterstand. In de 35e minuut scoorde Ömer Çelik de 1-2. Ömer, hier gefelicteerd door Jorg en Daan, vraagt na een goede actie van zijn kant altijd aan mij of het op de foto staat, hetgeen vrijwel nooit het geval is. Ook zijn vader Meram vroeg het deze keer.

08.09.2012: Rik van Opstal is dicht bij een doelpunt voor Rijen B4 tegen Baronie B5.Meram: "En? Staat de goal op de foto?"
CasaSpider: "Nee, helaas niet. Ik was net te laat."
Meram, schertsend: "Jaja, als een Çelik iets goeds doet staat het bij jou nooit op de foto!"

Na het rustsignaal liepen de jongens van het veld af en ving ik een klagende Luchiano op. "Man, met die kousen kan ik echt niet schieten!" "Misschien kun je aan Ruud andere kousen vragen", stelde ik voor. Dat vond Luchiano een goed idee, maar het bleek zinloos: "Ruud zei, ja het is hier geen winkel!"

Haha.

Toen Abdullah na een uur spelen de 4-4 liet aantekenen, rook heel Rijen kansen. De spelers waren iets te eager en stormden met zijn allen naar voren waardoor achterin gaten vielen waarvan tweemaal door de snelle Baronie-spitsen werd geprofiteerd. Met als resultaat een 4-6 nederlaag.

Positief nieuws was dat Martijn met zijn moeder Lisette kwam kijken. Heel voorzichtig groeit de hoop dat het iets beter gaat met Martijn. Minder goed nieuws was er voor Tom Taekema die na de wedstrijd even door de hitte leek bevangen. Hij had zich dan ook bijzonder uitgesloofd op het veld.

Nu is het zaak een tactiek te bedenken voor de gladde groene kousen. Maar RealWrite™ weet ik al hoe dat is afgelopen.

Scoreverloop Rijen B4 - Baronie B5 4-6:

07 0-1 Eigen doelpunt Jorg, misverstand met keeper
32 0-2 Patrick
35 1-2 Ömer Celik
38 1-3 Patrick
(Rust)
41 2-3 Tom Taekema
47 3-3 Abdullah Kanbur
50 3-4
60 4-4 Abdullah Kanbur
64 4-5
75 4-6

Alle posts over Rijen B4 in het seizoen 2012-2013 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen B4 2012/2013.

Comments

Deze zomer is best prima, hij kwam wat laat op gang en hopelijk loopt die nog lekker lang door.
Met veel sport, voor de liefhebber.

Ja, dat is inderdaad wel geinig, dat gepermuteer en gecombineer.