« Bespot de Spotvogel | Main | Power Shopping »

Auto van de Zaak

"Morgen krijg ik de Hyundai mee", roept Brabant Water collega Bas Becks me enthousiast toe.
"O ja? Welke was het ook alweer?", vraag ik.
"De Hyundai Genesis Coupé 3.8 liter met 306 pk", antwoordt Bas.
"Dan neem ik morgen de camera mee", zeg ik.

Bas is een fanatiek website-bouwer, blogger etcetera en is sinds enkele maanden een nieuw initiatief gestart met echtemannen.info. Een titel die iedereen aanspreekt, echte mannen in ieder geval en daardoor echte vrouwen ook. Dat is logisch.

29.07.2011: Bas Becks op de parkeerplaats voor Brabant Water Den Bosch met de Hyundai Genesis Coupe 3.8 liter en 306 pk. Klik voor groter.Zoals met alle dingen pakt Bas de zaken voortvarend aan. Hij legt snel contacten met vele leveranciers van echte mannendingen. Het echtste mannending überhaupt is een auto, dat is algemeen bekend. De rode Hyundai Genesis ziet er imposant uit. Het is geen Porsche, maar dat valt voor de relatief lage prijs van 55.000 euro ook niet te verwachten.

Bij een mooie auto hoort een mooie dame. Gisteren vroeg ik aan Bas of hij nog een mooie pitpoes wist. "Ik neem wel een leuk pakje voor je mee", zei hij. Probleem is alleen dat als ik op de motorkap ga liggen er maar weinig van de auto te zien is. We doen het daarom zonder pitpoes en trouwens, de auto heeft ook best een lekker kontje.

Voor de foto's rijden we uit het parkeervak naar een ander plekje. Bas trapt het gaspedaal eens helemaal in en daar brult de motor en komt het hek aan het eind van de parkeerplaats wel erg snel in zicht. Ik heb geen tijd gehad om de gordels om te doen, maar gelukkig werken de remmen adequaat.

Op zoek naar extra info over de auto stuit ik op een duotest op autoblog.nl. Dat is grappig, het is dezelfde auto als 'de onze'. Ik noem hem maar vast de onze, want aan het eind van de sessie zegt Bas je mag hem houden, fijne collega zo, we gaan weer aan het werk.

Nu eens kijken in hoeverre Aston Martin en Donkervoort dermate geïnteresseerd zijn in het CasaLog dat zij een knap modelletje aan mij ter beschikking stellen voor een weekje of vier.

Comments

Je hebt iets met auto`s wat ik niet heb, maar ik ben dan ook geen echte man.
Ik heb mijn jimny en die heb ik het allerliefst!

Laat me even weten wanneer we over een AUDI R8 praten, dan kom ik ook meepraten. Dat Japanse koekblik is afschuwelijk. Dan nog liever een Mustang. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQ5etlw6CG1AC-Ooy2WEEXzvqaw_z4xxpN1ksFfM7EG5L_0JeE En in zwart natuurlijk, rood is voor wannabees.

Ook die mustang kan zich qua mannelijkheid niet meer meten met de Mustang van weleer. Maar de R8 is geen probleem (met Gaillardo blok). Die kunnen we binnenkort zo ergens uit de garage trekken. Helaas niet in het zwart maar in het antraciet. Maar dat doet aan de mannelijkheid niet af.

BMW M5

@Renesmurf: Een Suzuki Jimny is een bijzondere auto en jij bent een bijzondere man!
@El Alcalde: De Hyunday speelt in een geheel andere klasse dan de Audi R8 en is meer een tegenhanger van de oude Subaru Impreza, qua prijs en vermogen. Zilvergrijs is DE kleur voor mooi gelijnde auto's, kijk maar eens naar Die Silberpfeile.
@Bas: Al komt de R8 in het geel, dan wil ik er nog wel even in rijden.
@Cerito: Ja, die staat ook wel bij mij.