« Chevrolet Camaro 6.2 45th Ann. | Main | Curacao, Quo vadis? »

Desk B4 - Rijen B4 10-1 (Zaterdag 22.09.2012)

Voor het eerst sinds Luchiano (14) lid is van vv Rijen speelt zijn team een wedstrijd tegen het roemruchte Desk. Eerlijk gezegd weet ik niet waar Desk precies speelt, ergens in Tilburg gok ik. Gelukkig is daar de TomTom en als je dat ding maar blind volgt, kom je er wel. De route is een verrassing, we rijden over de A27 en bij Hooipolder rechtsaf de A59 op. Luchiano: "Desk, Desk... bij die naam krijg ik een gevoel van de Efteling."

Ik lach hem uit: "Jaja, in allebei zit een 'e'!" En sla verder weinig acht op zijn opmerking. Als we voor de poort van het sportpark staan blijkt dat we in Kaatsheuvel/Loop op Zand zijn. Hmmm... Wat is eigenlijk de historie van Desk, daar is gek genoeg niet veel over te vinden. Op de officiële website valt het volgende te lezen:

Voetbalvereniging DESK (Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel) werd in 1930 opgericht door 15 oud-kostschooljongens. Een hele poos werd er gevoetbald op de terreinen waar nu De Efteling is gevestigd. Dertig jaar geleden, in 1977, werd het huidige sportpark Eikendijk betrokken. In 2001 werd een prachtige nieuwe kleedaccommodatie gebouwd en is het clubhuis ingrijpend gerenoveerd. In 2006 werd het sponsorhome in gebruik genomen en het kunstgrasveld gerealiseerd. (...) DESK is uitgegroeid tot een bloeiende voetbalvereniging met meer dan 950 leden en telt liefst 54 voetbalteams, waarvan tien seniorenteams bij de mannen en drie bij de vrouwen, vierentwintig pupillenteams, dertien junioren- en drie meisjeselftallen. (Bron)

Beste webmaster van Desk, als men doorklikt op de link Onze geschiedenis krijgt men een Error 404 om de oren. Kunt u dit even repareren? Dank u wel.

Huh, "...op de terreinen waar nu De Efteling is gevestigd..."? Deskels, had Luchiano toch gelijk en inderdaad het sportpark ademt die sfeer nog steeds uit. Aan het stadion is te zien dat de huidige Eerste-Klasser altijd op hoog niveau heeft geacteerd, immers het is het eerste stadion van een tegenstander met tribunes rondom vrijwel het hele veld.

22.09.2012: De bank van Desk B4, terwijl Kasper erlangs loopt. Desk B4 - Rijen B4 eindigt overigens in 10-1! Klik voor groter.Buiten is het aangenaam op een bankje in het zonnetje. Die zaterdag eist Ellen in de rode jas de hoofdrol op. Nu ja, laatst kwam ze Martijn Reuser tegen en dat geeft kennelijk toch een soort Andrelon-effect. Met zijn allen hebben we afgesproken niet te veel over de wedstrijd te zeggen.

Dusssssssss... toen gingen we weer naar huis. Okay, een tipje van de sluier. Desk opende sterk en stond na drie minuten al met 1-0 voor. Dat lijkt wel iets typerends te worden voor Rijen B4 dit seizoen, die vroege achterstanden. Iets om voor de volgende wedstrijd in de kleedkamer te berde te brengen.

Na een kwartiertje was Luchiano een beetje opgewarmd en begon de Rijense voorhoede gevaarlijk te worden. In de 26e minuut brak hij door en liep geflankeerd door twee Desk verdedigers recht op de keeper af. Er volgde een flinke clash waarbij de keeper met zijn noppen recht op Luchiano's linkerknie terechtkwam. Terwijl het ongelukkige slachtoffer kermend op de grond lag wist Rik de afvallende bal vanaf een meter of twintig met een mooie boog in het doel te laten verdwijnen. We stonden gelijk!

Helaas moest Luchiano het veld verlaten, hij kon nauwelijks lopen. Ik zag alweer een middagje bij de Huisartsenpost opdoemen, maar gelukkig viel dat achteraf mee. Desk nam het initiatief over en liep uit naar een 3-1 ruststand. Dit lag niet aan onze nieuwe vaste keeper Matthew Smans die ondanks de doelpuntenregen een puike partij keepte. Belangrijker nog is dat de spelers niet iedere week hoeven te beslissen wie er nu weer gaat keepen.

In de tweede helft zette Desk een tandje bij, ze waren gebrand op het behalen van dubbele cijfers. De jongens waren sowieso al iets groter dan de onze speelden tamelijk hard. In de 63e minuut kwam Luchiano er weer in, maar luttele minuten later moesten eerst Jorg en daarna Fas er geblesseerd uit. En we hadden maar twee wisselspelers.


Ondanks zijn geblesseerde linkerbeen perste de YouTube-ster er een aardige actie uit, toch? Luchiano kreeg drie verschillende verdedigers toegewezen, de nummer 13, de nummer 11 en de nummer 5 was de irritantste. Een bijzonder iemand was de grensrechter van Desk. Ten eerste vlagde hij sportief, zeker bij buitenspelsituaties. Ten tweede bemoeide hij zich met de wissels, terwijl de bank van Desk zich aan de andere kant van het veld bevond.

Vraag: "Hoe deed die grensrechter dat?"
Antwoord: "Door vlaggend te bellen!"

Het zag er grappig uit. Enfin, een minuut voor tijd scoorde Desk zijn zo begeerde tiende doelpunt. Het is ze gegund.

Scoreverloop Desk B4 - Rijen B4 10-1:

04 1-0
26 1-1 Rik van Opstal
32 2-1
36 3-1
(Rust)
44 4-1
63 5-1
64 6-1
68 7-1
69 8-1
75 9-1
79 10-1

Statistieken:

Alle posts over Rijen B4 in het seizoen 2012-2013 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen B4 2012/2013.

Comments

Ik was dan toch liever naar de Efteling gegaan, maar evengoed, een leuk filmpje! Lekker kort ook.

En dan zegt ie niks over die mooie actie? Geen verstand van voetbal, die Smurf.

@Renesmurf: In de Efteling waren we niet lang geleden. Je kunt daar in ieder geval niet met 10-1 verliezen.
@Els: Ach, je kunt niet overal verstand van hebben... :-) Jij ziet het tenminste!