« Hoofdsteden | Main | Trrrrruus en Peter Rrrrrr »

Rijen D4 - Achtmaal D1G 4-7

"Slaap lekker ding want jij is lastig", het is zaterdagochtend zeven uur en mijn alarm gaat af. Liever geef ik op dat moment gehoor aan de oproep van Eva de Roovere, maar er moet gevoetbald worden. Het sterke Achtmaal, gemeente Zundert, komt op bezoek en het geeft een beetje troost dat de tegenstander nog een stukje vroeger op moet staan. Voor de rest mogen we niet klagen, met het ontluikende zonnetje is het uitstekend voetbalweer. Het levert een mooie traditionele Rijense rijtjesfoto op.

De uitwedstrijd in Siberische kou en aardedonker hebben we tamelijk kansloos met 5-1 verloren en al snel blijkt dat Achtmaal D1G, de G staat voor Gemengd, beter combineert en harder schiet dan Rijen D4. Desalniettemin nemen we reeds in de derde minuut een 1-0 voorsprong als Mike op doel schiet en een verdediger van Achtmaal de bal ongelukkig maar wel erg mooi verlengt en daarmee zijn eigen doelman kansloos laat.

10.04.2010: Rijen D4 gaat met 4-7 ten onder tegen Achtmaal D1G, ondanks deze kopbal van Luchiano (12). Klik voor groter.Ondanks het daaropvolgende overwicht van Achtmaal houd ik hardnekkig vast aan mijn positie links op de helft van Achtmaal. Immers Luchiano (12) speelt linksbuiten en doet dat goed. Telkens weer dolt hij zijn twee opponenten, tot ergernis van de Achtmaal-trainer. Toch duurt het tot de 29e minuut voordat hij rendement haalt, maar dan staat het al 1-3 voor de tegenstander. We juichen niet minder om Luchiano's doelpunt, alleen jammer dat een verdediger vervolgens met zijn noppen op de knie van de goaltjesdief gaat staan. We gaan met 2-3 de rust in, er is nog hoop.

In de tweede helft grijpt de trainer van Achtmaal in en koppelt hun lange nummer zes aan Luchiano. De jongen heeft opdracht gekregen om Luchiano geen seconde uit het oog te verliezen en kwijt zich goed van zijn taak. Als een stelletje lopen ze over het veld, maar zijn lange rushes kan Luchiano nu wel vergeten. De nummer zes van Achtmaal schuwt geen middel om hem aan banden te leggen, trekken, duwen enzovoorts en het werkt, alhoewel "Luch" uit een corner bijna vanaf de penaltystip snoeihard een paar centimeter over het doel kopt. De Rijen dugout verliest het hoofd niet en blijft rustig.

Dankzij Martijn maakt Rijen D4 gelijk en zeven minuten voor het einde van de wedstrijd doet Tom dat nogmaals. Voor diegenen die de tel kwijt zijn, de stand is dan 4-4. Helaas kunnen we dit niet lang vasthouden. De verder uitstekend keepende Tjeu die de geblesseerde vaste keeper Jaap vervangt verkijkt zich op een eenvoudig schot en zo staan we weer achter. Tjeu is ontroostbaar ondanks dat zijn teamgenoten hem proberen op te monteren. Dat Achtmaal in de laatste minuten uitloopt naar 4-7 is slechts interessant voor de statistieken.

Thuis eten we soep en boterhammen met kaas die je daar zo lekker in kunt dopen. Inmiddels loopt Luchiano mank van alle aanslagen op zijn benen. Zijn knie is dik, maar hij klaagt niet. 's Middags ga ik daarom alleen naar Tilburg om stofzuigerzakken te kopen voor onze Hema stofzuiger. Ik heb het typenummer van de stofzuiger opgeschreven, maar krijg toch een standje van de Hema-medewerkster. "Kunt u de volgende keer het nummer van de stofzuigerzakken opschrijven? Dat is gemakkelijker voor ons." Wie maakt zich sterk voor een standaardformaat van stofzuigerzakken?

Scoreverloop Rijen D4 - Achtmaal D1G 4-7:

03 1-0 (Eigen doelpunt na schot Mike)
17 1-1
20 1-2
25 1-3
29 2-3 (Luchiano)
40 3-3 (Martijn)
42 3-4
53 4-4 (Tom)
55 4-5
57 4-6
59 4-7

Uitslagen en stand tot voor de wedstrijd.

Alle posts over Rijen D4 in het seizoen 2009-2010 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen D4 2009/2010.

Comments

hoi casa

weer echt genoten van je verslag echt goed geschreven .
toch wil jullie (d4) een compliment maken hoe jullie al onze fouten goed afstraften en we hebben goede snelle aanvallen gezien van jullie .
toen het 4-4 werd dacht ik echt : (we moeten blij zijn dat we hier met een puntje weg komen). we komen naar jullie toernooi lekker weer een potje ballen tegen jullie groetjes

@Leider 8X: (Leuk gevonden dat 8X) Dank voor het compliment! Het was een spannende wedstrijd, heb jullie verslag ook gelezen: http://vvachtmaald1.ditismijnteam.nl/blog/225966-zaterdag-rijen-d4-achtmaal-d1-4-7.html
Het klopt helemaal, behalve dan dat het bij de rust 2-3 was... ;-) We zien jullie op het toernooi eind mei?

Hoera voor Luchiano, maar jammer van die dikke knie. Sportief van Achtmaal, gezien de reactie hierboven. CasasPa

ja, dat je er zo vroeg je bed voor uit moet lijkt me uitermate vervelend.

Als het maar wat leuks oplevert is het wel oke.
Maar dan liever zonder dikke knieen en zo.

@CasasPa: Luchiano herstelt gelukkig snel, van zijn knie heeft hij al geen last meer. Sportiviteit is de basis waarom sport zo leuk is.
@Renesmurf: Dikke knieen worden vanzelf weer dun en het plezier pakt niemand je meer af.