« CasaSpider geeft wiskundeles | Main | Een vrije vrijdag »

El Sapo El Sapo (45)

1.

La Habana, 19 feb (PL) El presidente Fidel Castro anunció que no aspirará ni aceptará el cargo de Presidente del Consejo de Estado y Comandante en Jefe en la sesión del Parlamento cubano, prevista para el próximo 24 de febrero. "No me despido de ustedes. Deseo solo combatir como un soldado de las ideas. Seguiré escribiendo bajo el título “Reflexiones del compañero Fidel” . Será un arma más del arsenal con la cual se podrá contar. Tal vez mi voz se escuche. Seré cuidadoso", subraya el líder de la Revolución Cubana en un mensaje divulgado hoy. (Bron)

Havana, 19 feb (PL) president Fidel I castrate announced that it will not inhale nor it will accept the position of President of the Council of State and Commander-in-Chief in the session of the Cuban Parliament, anticipated for next the 24 of February. "I do not take leave of you. Single desire to fight like a soldier of the ideas. I will continue writing under the title "Reflections of the companion Fidel". It will be a weapon more of the arsenal on which it will be possible to be counted. Perhaps my voice is listened to. I will be careful ", today emphasizes the leader of the Cuban Revolution in a disclosed message. (Babelfish)

Opvallend is de vertaling van Fidels achternaam. Belangrijker is wat er met Cuba gaat gebeuren.

2.

Er was behoorlijk wat ophef over de door Peter R. de Vries en Patrick van der Eem gebruikte opsporingsmethode om Joran van der Sloot een bekentenis te ontlokken. Op dinsdagavond kijken wij vaak naar Tros Opgelicht. Een onderhoudend programma, mede door het vasthoudende team dat de potentieel verdachte oplichters tot in hun huizen op de hielen zit.

De krullenbol van Tros Opgelicht die Marcel Bergman achterna zat leek qua voet tussen de deur-techniek wel een Jehova's Getuige. Bergman gaf meerdere malen te kennen dat hij de deur dicht wilde doen, tevergeefs. Bovendien werd hij duidelijk herkenbaar in beeld gebracht en niet zoals bijvoorbeeld bij Wegmisbruikers gebeurt met een geblurred gezicht.

Wat mag wel en wat mag niet?

3.

We sluiten vrolijk af met kantoorhumor bij de Druppel. Collega-DBA Peter L. bekijkt online het menu van de dag.

"Heldere hanensoep! Dat is kippensoep met ballen, gheheghe gheghe..."

Comments

1 Is er ooit wel eens eerder iemand ergens zo lang aan de macht geweest als Fidel Castro in Cuba? Ik denk het niet. Wat Cuba betreft, als de broer van Fidel de fakkel niet overneemt, dan kan het een chaos worden. Daarnaast denk ik dat Fidel achter de schermen nog wel wat zaken zal proberen te regelen, al is hij dan officieel geen president meer. Zo'n lange regeerperiode sluit je niet zomaar af door je nergens meer mee te bemoeien, lijkt mij tenminste, zeker bij iemand als Fidel. Die vertaling van zijn achternaam vind ik laag bij de gronds.

2 Die krullebol van TROS Opgelicht is volgens mij buiten haar boekje gegaan als ze zo heeft gehandeld als jij beschreef. Verregaande brutaliteit. Men pikt het ook niet van Jehova's Getuigen als die hun voet tussen de deur zetten, die krullebol gaat nog veel verder door iemand zomaar compleet in beeld te laten verschijnen terwijl die dat niet wil.

3 Die collega van je zit wel net op het randje met zijn humor, maar ja, mannen onder elkaar hè, dan zakt het niveau al snel.

1. Fidel blijft achter de schermen nog wel aan wat touwtjes trekken, zolang hij daarvoor nog de kracht heeft. Met Ramon is wel een droomkandidaat voorhanden waarmee ze weer decennialang vooruit kunnen...:-)

3. Crediteuren, Debiteuren!

Keizer Menelik II van Ethiopië hield het 47 jaar uit. In ogenschouw genomen dat Fidel de macht eigenlijk al heeft overgedragen, is dat dus een gedeelde eerste plaats. Verder kan ik er geen bedenken die langer in power is geweest dan Fidel. Maar wellicht dat in vroegere tijden rulers zijn geweest.
Op korte termijn verwacht ik geen verandering. Raul heeft het toch al voor het zeggen en heeft getracht het mogelijke vaccuum langzaam van lucht te voorzien. Het valt echter moeilijk te duiden hoe de 'virtuele' aanwezigheid van Fidel daartoe heeft bijgedragen, en hoe zijn echte afwezigheid de lucht zal laten ontsnappen...

Ik heb zo mijn bedenkingen tegen alternatieve opsporingsmethodes, zoals die van PvE. Wat Tros Opgelicht doet, is veel helderder, want er wordt niets uitgelokt (volgens mij). Uitlokken, zoals bv in de US met prostitutie vind ik net zo onzinnig als de handelswijze van van Eem en de Vries....

@Cyberjunk: 1. Voor chaos in Cuba ben ik niet bang, zeker niet zolang Fidel leeft. De achternaam is door een PROGRAMMA (BabelFish) zo vertaald, het programma weet niet beter. Indien het werkwoord in het Spaans "castrar" is, is de eerste persoon enkelvoud "castro". Een lijst van belangrijke eigennamen zou het programma echter een stuk slimmer doen lijken.
2. De krullenbol was geen vrouw maar een man, hoewel dat er op zich niets toe doet. Tros Opgelicht gaat in ieder geval een stuk verder dan Wegmisbruikers, maar bij dat laatste programma is de politie dan ook direct betrokken.
3. Wij hebben ook een vrouwelijke collega.
@Angel: 1. Alleen al de wetenschap dat hij er nog is heeft invloed. De droomkandidaat heet Raul en deze heeft een goede relatie met Lula (Brazilie). Hij staat ook meer open voor meer vrijheden in Cuba. Dat kan een interessant proces worden.
3. Ja, daar kan collega-DBA Peter L. zo bij aansluiten...
@Dick Drayer: 1. Wat er na de dood van Fidel gebeurt is onzeker. Zeker is wel dat de Verenigde Staten dan van de situatie proberen te "profiteren".
2. Wat Peter R. en Patrick deden is naar mijn mening niet te vergelijken met uitlokking, zeker niet in de zin zoals het door jou aangehaalde voorbeeld (prostitutie). Na de vuurwerkramp in Enschede heeft een politie-hulp in de gevangenis een band opgebouwd met een verdachte die toen ook een en ander bekend heeft. Dat lijkt meer op de nu gevolgde procedure. Hetgeen overigens niet betekent dat ik vind dat dat automatisch een goede zaak is.

@punt2: Ik heb net die fragment gezien. Wat een iritante k*tvent is dat, die reporter. Ik zou hem een mooie "moketa" verkopen.

1 = afwachten, zoals altijd het geval is.

2 = Iemand in beeld brengen die dat niet wil mag niet.
Vind ik.

3 = tja, in Duitsland is kip ook haan, op het menu, beetje vreemd allemaal.

Effe wat Dori-nieuws (Pad/kikker=Dori).
Antilliaanse band speelt voor Obama!

http://www.laprensacur.com/content/

Fidel Ik Castreer, daar had ik nog nooit bij stil gestaan en ook nog nooit gehoord. Gek eigenlijk, want het ligt wel voor de hand.
Ik kan niet helemaal goed meespreken over die programma's. Ik zou het niet prettig vinden om ongevraagd gefilmd te worden met de bedoeling dat het openbaar wordt.
Een geweldig proces in dat hoofd van je collega.

Wie is Marcel Bergman?

De koning van Thailand. Die zit er langer. (sinds 1946)
En Elizabeth van Engeland zit er ook al lang. (sinds 1952).

Ik merk dat ik van Dick Drayer en van Niek nog het nodige kan leren. Ik sta er versteld van dat mensen het regeren zo lang kunnen volhouden. Dan moet je wel een ijzersterk gestel hebben, lichamelijk EN geestelijk.

Hallo Cyberjunk. En vooral niet democratisch gekozen.

Ik ga even off topic. Ik las het navolgende artikel op Tiscali nieuws en ik vraag me serieus af of de voortschrijding van de techniek stopt als hetgeen hier in dit artikel staat gerealiseerd is. Kan de mensheid de techniek nog verder ontwikkelen dan dit? Ik vind dit even fascinerend als krankzinnig, ik weet niet eens of ik het wel moet geleven. En Casa, ik ben benieuwd naar jouw mening en/of die van andere lezers.

Mobiele dekking ook op de maan
UTRECHT/AMSTERDAM - 22-02-2008 - Mobiel bellen kan straks vanaf de Zuidpool. Niets bijzonders? Toch wel, want het gaat om de Zuidpool van de maan. Daar wil het Britse National Space Centre astronauten over vier jaar mobiel laten bellen, meldde lifestylemagazine Bright.nl vrijdag.

Tijdens de Moonlite-missie in 2012 komt er een permanente basis op de maan en kunnen astronauten met mobiele telefoons naar het thuisfront bellen, aldus het Britse ruimtevaartcentrum. Mobiel internet komt er ook, maar ver beneden snelheden die aardbewoners gewend zijn.

1) Over Fidel Castro: te-ver-van-mijn-bed-show! :)

2) Dat gedeelte van het programma zag ik ook precies. Privacy is tegenwoordig ver te zoeken.
Ik hoop niet dat ik vroeger iemand heb opgelicht en dat ze zo plots bij mij op de stoep staan. Wellicht die ene ex... ;-)

3) gheghe soms mis ik ook wel collega's om je heen :)

@cyberjunk, zo raar is dat toch niet?
Nog even en ik reageer hier vanaf mijn vakantie huisje op Mars! :)

@Curacaoenaar: De krullenbol balanceert op het randje. Even dacht ik dat het slachtoffer/de oplichter hem inderdaad een moketa ging geven... :-)
@Renesmurf: 1. We moeten afwachten, dat klopt. 2. In principe vind ik dat ook. 3. Duitsland is een bijzonder land.
@Bout: Heb je ook een link naar die post? Nu gaat het in La Prensa over glasfiber voor Curacao, ook niet verkeerd trouwens...
@Pascal: Ik had er ook nooit bij stilgestaan, reageerster Donna heet overigens ook zo! Dergelijke programma's balanceren op het randje, eigenlijk wel raar dat dat allemaal zomaar kan. In het hoofd van mijn collega spelen zeker bijzondere processen... :-)
@Niek: Marcel Bergman is de potentieel verdachte oplichter waar het in die aflevering over ging. Zo, dat zijn nog eens lang heersende heersers. Thanks!
@Cyberjunk: Alles went, ook regeren. De heersers krijgen natuurlijk wel goed te eten en sporten is vast gratis voor ze... :-)
@Niek: Koningen worden nu eenmaal erfelijk "aangesteld"...
@Cyberjunk: Goed nieuws voor de astronauten! Nu kunnen ze het CasaLog vanaf de maan lezen. Helaas wel met lagere snelheid maar toch...
@GJ: 1. Toch is de invloed van Cuba groot m.b.t. de verkiezingen in de USA. 2. Haha, neen ik kan mij niet voorstellen dat jij iemand hebt opgelicht en al helemaal geen ex... ;-) 3. Ik heb er momenteel genoeg maar blijf mijn ervaringen delen.
Ik hoop niet dat ze op Mars KPN als provider hebben!

Casa, hier is de link.

http://laprensacur.com/content/node/14817


E músiko yu di Kòrsou Greg van Rozenburg, a toka ku su banda ‘Infinite Groove’ pa Barack Obama, durante un presentashon pa 19 mil siguidó di e kandidato pa presidensia di Merka. E aktividat a tuma lugá na e stadion di basketbòl ‘Toyota Center’ na Houston.

@Casa: heeft zij er zelf dan weleens bij stil gestaan, gevaarlijke dame!