« El Sapo El Sapo (45) | Main | Gierende hormonen »

Een vrije vrijdag

Is er een toepasselijkere dag om een dagje vrij te nemen dan vrijdag? Ja, wellicht maandag. Immers vrijdag is de dag van het vooruitzicht op het weekend, eigenlijk een nog leukere dag dan zondagavond. Het ligt er dan wel een beetje aan hoe laat op zondagavond.

22.02.2008: De nieuwe badkamer van CasasPa en Truus is bijna af maar mag er al zijn. Klik voor groter.Lucy en ik moesten bloed laten prikken, dan heeft onze nieuwe Rijense huisarts een idee in welke staat wij ons bevinden. Op Curacao hoefde ik daar nooit vrij voor te nemen, we deden het tussendoor bij het ophalen van Luchiano (10).

Na het bloedprikken deden we boodschappen en reed ik door naar Veldhoven om een handtekening te zetten bij een notaris. Ook iets wat men op Curacao er zo tussendoor doet. Dat gecombineerd met de nabijheid van strand en het altijd mooie weer verklaart waarom men er met minder vakantiedagen toe kan.

Van Veldhoven is het niet ver naar Valkenswaard. Ik ben een gewoontedier en heb de donkerzwarte Volkswagen Jetta tot nu toe altijd in Valkenswaard van binnen en van buiten gereinigd bij Carwash Mensinck aan de Leenderweg. Ja, het is mij bekend dat er meer wasstraten in Nederland zijn, zelfs Rijen beschikt er over minimaal twee. Maar ik ben nu eenmaal een gewoontedier.

Na bezoekjes aan Hallfords (fietstassen), de Hema (staafmixer) en Blokker (gewoon kijken) wipte ik even aan bij CasasPa en Truus in Dommelen. Trots showden zij hun nieuwe badkamer (hier de oude) die bijna klaar is. Er moeten nog een paar ramen worden vervangen, spiegels geplaatst en wat geschilderd. Zowel het bad als de inloopdouche kunnen echter al gebruikt worden, zelden zagen CasasPa en Truus er zo schoon uit.

Nog een broodje haring op de markt van Valkenswaard en de vrije vrijdag zat er weer op.

Comments

Ik twijfel er niet aan dat jullie in een zeer gezonde staat verkeren. Al ben ik dan geen huisarts en heb ik jullie nog nooit in levende lijve gezien, ik durf als leek die diagnose gerust te stellen.

Ja, in Nederland moet er gestructureerd gewerkt worden, geen tijd voor privť-zaken tussen het werk door. Ik neem niet aan dat jullie op korte termijn vakantieplannen hebben, of ik zou me wel bijzonder moeten vergissen.

Blijf jij maar een gewoontedier, dat is een teken van betrouwbaarheid. Ik houd daar wel van.

Ik laat me geen bloed prikken, ik heb dan ook niks te maken met de huisarts.
De arts is voor zieke mensen.

Ik ben om de vrijdag vrij, dat bevalt me prima.

Hoewel ik Renesmurf wel kan begrijpen- ik ben het zelfs op zich wel met hem eens- heeft die huisarts uit Rijen volgens mij wel een punt. Bij een verhuizing binnen Nederland is het heel gemakkelijk voor huisartsen onder elkaar om bepaalde patiŽntengegevens uit te wisselen. Of dat vanuit een veraf gelegen Cur naar Nederland ook zo makkelijk is kan ik niet inschatten. Casa is twaalf jaar uit Nederland weg geweest, Lucy heeft er nog nooit gewoond. Ik kan me voorstellen dat zo'n huisarts een gedegen onderzoek verricht, na de uitslag van dit onderzoek zijn er geen onzekerheden meer en dan kan daarna het bloedprikken e.d. inderdaad alleen bij echte ziekte worden toegepast. Ik snap echter niet waarom Luchinao niet mee is geweest om bloed te prikken. Ik zou me ook kunnen indenken dat die arts wil weten hoe hij er aan toe is. Bij Diana weet ik het niet zo omdat die nog heel klein is.

Ik verheug me nu al op een logje over de staafmixer.
En niet te vergeten: de fietstassen.

Dan zeg ik wel wat over de badkamer, als badkamerbouwer:
Dat is een hele update! En ieder zijn eigen instrumentenpaneel :-) (met eigen glas en handdoekhouder). Heerlijk fris.

Casa,

Bij Mensinck in Valkenswaard moet je wegblijven. Hij is erg onbetrouwbaar. Toen ik mijn auto pas gekocht had (kilometerteller = 0) ging ik na een week naar Mensinck voor het wassen van mijn auto. Hij kwam er met 2 deuken uit: allebei in het dak. Zijn argumentatie: Die deuken zaten er al in. U had gewoon geen Volkswagen moeten kopen.
Ik had geen getuigen...

Ik heb ook mijn twijfels over het benzinestation dat hij runt. Hij is onbetrouwbaar.

Groetjes,

Paul

Persoonlijk ben ik liever de vrijdag vrij. Ik heb het idee dat ik dan meer doe dan op een vrije maandag.

Die wasstraten blijven linke dingen. Schade wordt nooit vergoed. Maar zelf de auto wassen is ook weer zo wat. 'Onze' Shell in Terwijden heeft nu ruimtes waar men zelf met hogedruk spuiten die zijn voorzien van een reinigingsmiddel. Doe-het-zelf met professionele spullen dus.

Je vader heeft een moderne smaak. Strak en mooi.

Vanuit portugal even een bericht. De badkamer ziet er goed uit. In portugal is ie nog niet af maar dat komt vast nog wel. Leuk over ons afscheidsfeestje te lezen. De champagne is nog niet opengemaakt, dat doen we als we in het gastenverblijf kunnen. En CasaSpider kan ook hele mooie brieven schrijven, ik was in ieder geval erg ontroerd. We hebben nog geen eigen verbinding, het kan dus nog even duren voor we weer de weblog kunnen lezen.

Voetbaltechnisch gezien was het een fraaie zondagavond. De zaterdag viel weer wat tegen. Glimmen 2 heeft met 2-1 verloren en ik kwam er de tweede helft als 'de verlosser' in, maar mistte een grote kans!
En voetbalpoules gaat niet goed.

Badkamer ziet er goed uit. Een bad blijft nog op min verlanglijstje staan :)

Autowassen bij Mensinck doe ik ook al jaren, nooit geen deukjes gezien, maar ja ik ga niet iedere week, niet iedere maand. Ga nu wel vaak de inloopdouche binnen.
CasasPa

@Cyberjunk: Ik weet niet waarom je denkt dat wij zo gezond zijn maar toch fijn om te horen. De bedoeling is om in de zomer op vakantie te gaan, immers de boog kan niet altijd gespannen zijn. Een gewoontedier blijf ik altijd, hooguit veranderen de gewoontes...
@Renesmurf: "Als het niet kapot is, repareer het dan niet" is een goede filosofie. Een check-up van je lichaam valt echter onder onderhoud, dat doe je met je auto toch ook? (Nou ja, gezien hoe jij met je banden omgaat... ;-))
@Cyberjunk: Op Curacao gaat het hetzelfde als in Nederland, ook regelmatig een check-up. Luchiano is als de dood voor naalden, binnenkort krijgt hij een (laatste) vaccinatie, dat wordt nog een probleem. Bij kinderen laat staan baby's wordt normaliter geen bloed geprikt...
@Cockie: Voor een post over een staafmixer vrees ik toch eerst een halve fles Tequila naar binnen te moeten slaan. Eigenlijk wel een goed idee!
@Pascal: En niet te vergeten spiegelverwarming, inderdaad een hele update (upgrade?)...
@Paul: Hmm... dat geeft te denken. Maar hoe kunnen die deuken in de wasstraat ontstaan? Kan het niet bij jou voor de deur zijn gebeurd?
@Piet: Ja, wat ook irritant is is dat winkelpersoneel op maandagochtend vrij is. Dan voel je je toch minder speciaal. Zo'n Shell hebben we in Rijen ook, maar hoe krijg je je auto dan weer droog?
@Anonymous: Ja, die goede smaak heeft hij van mij... ;-)
@Margriet: Hola Portugal! Mooi dat jullie goed aangekomen zijn. Van CasasPa begreep ik dat jullie aanstaand weekend uit de caravan in het huis kunnen? Heel veel plezier daar en tot.....
@GJ: Groningen gaat goed ondanks dat Ajax steeds de beste spelers wegkoopt, het verbaast me dat Berg nog niet weg is. Nog even en jij moet invallen bij Groningen 1! Wel een mooi rijtje verlossers: Cruijff, Hiddink, Bos... :-)
@CasasPa: Ja, de inloopdouche is groot genoeg voor de Fiesta!

@CasaSpider: of door heel te blazen of door heel hard te rijden.