« GardenMaster Rijen | Main | Een filosofische zondag »

Waarom Diana visje kan zeggen

Op het moment dat Diana (1) een computer in het zicht krijgt gaan haar ogen stralen en loopt ze er recht op af. Zo jong al zo verslaafd. Behalve rotzooien met de muis en alle toetsen tegelijk indrukken is zij dol op CasaMovies.

Als wij op Curacao even geen kind aan haar wilden hebben parkeerden we haar voor de computer met een stuk of tien CasaMovies op repeat. Sommigen noemen dit geestelijke mishandeling. In Rijen is onze infrastructuur nog niet uitgekristalliseerd. Momenteel staat mijn laptop beneden.

"Flmpjvisjes", brabbelt Diana. Dat betekent dat zij het filmpje van de visjes wil zien. Het betreft de laatste CasaMovie waarin Piet en Emmie een dolphin-encounter hebben. Op het moment dat de dolfijnen in beeld komen wordt zij dolenthousiast en om een of andere reden zeg ik dan altijd: "Visjes".

Ja, ik weet ook wel dat dolfijnen zoogdieren zijn. Op het betreffende moment klinkt "visjes, visjes" echter veel beter dan "zoogdieren, zoogdieren", geloof mij maar. CasasPa en Truus hebben een vijver achter in de tuin waarin een stuk of tien (echte) visjes zwemmen. Ook die noemt Diana visjes.

Over tuinen gesproken, het is heel goed dat wij een tuin hebben.

Comments

En ik vond de televisie vroeger al zo ideale oppas voor de weekeind ochtenden!
De visjes doen het kennelijk beter, die blijken ook educatief .

Vissen zwemmen in het water, dus dan klopt het wel weer.

Aan kinderen zie je weer hoe ingewikkeld volwassenen de wereld gemaakt hebben.
En aan kinderen zie je ook dat herhaling werkt.

Waar slaat je laatste zin nu weer op? Dat heeft toch niets met de rest van je verhaal te maken? Als Diana in haar tweede levensjaar al computerverslaafd is, dan is ze nooit meer te genezen.

De bedoeling is kennelijk dat we gaan vragen waarom het goed is om een tuin te hebben. Goed dan.

Waarom is het goed om een tuin te hebben?

Ee tuin doet de gevangenis wat groter lijken voor zij de de hele dag thuis zitten...

Ik heb mijn neefje (de zoon van Eric) vanaf het moment dat hij papa en mama kon zeggen systematisch geindoctrineerd. Als ik hem vroeg welk boek hij onlangs had gelezen, antwoordde hij altijd "Steven Hawking".

Het vierde woord dat hij leerde was trouwens "aabei", waarbij hij een vrucht bedoelde, geen ziekte aan je achterste.

@ANila: Televisie is ook niet verkeerd, de TeleTubbies fascineren. Voordeel daarvan is dat ik mijn computer gewoon kan gebruiken...
@Renesmurf: Ik zwem ook wel eens in het water. Dat volwassenen de wereld bewust ingewikkeld(er) maken is een feit. Herhaling en kinderen: TikTak en TeleTubbies!
@Cyberjunk: Het effect van de laatste zin, ik heb er eens een hele post aan gewijd. Een die zelfs weer aktueel wordt. http://www.casaspider.com/live/2006/11/het_effect_van_de_laatste_zin.html
Dat Diana een computerverslaafde blijft geloof ik ook...
@Ricky: Nog leuker is als je het probeert te raden... :-)
@Brillie: Ik heb met je te doen. Hoe groot is jouw tuin?
@Paul J.: Haha, leuk antwoord. Het boek van Steven Hawking heb ik overigens bij het opruimen van de dozen weggegooid. Zeer interessant maar niet waarschijnlijk dat ik het snel ga herlezen. Wel oppassen met "aabei", stel dat hij in gezelschap ineens zegt: "Papa, aabei!" Voor je het weet liggen er een paar tubes sperti op tafel... :-)

Ik hoop dat je Diana later uitlegt dat ik tegen mijn zin figureerde in haar 'geestelijke mishandeling'.

De reden voor de post over het effect van de laatste zin herinner ik me nog als de dag van gisteren. En ik krijg alweer de kriebels als ik aan de actualiteit denk. Jouw opmerking tegen mij en trouwens ook wat je tegen Ricky zei getuigt er van dat je het leuk vindt om dingen op te schrijven die binnen een post nergens op slaan. Je weet zelf niet eens waarom je bepaalde dingen opschrijft, daaruit blijkt toch dat je een beetje raar bent.

Zeg het nou maar! :)

@Piet: Diana begrijpt later heus wel dat ook jij slechts een lijdend voorwerp was...
@Cyberjunk: Vandaag een extra post over het roemruchte onderwerp (Sinterklaas). Met daarin tevens de opmerking dat alles wat CasaSpider schrijft ergens op slaat. Raar is okay in de zin van zeldzaam... ;-)
@Ricky: Je maakt je er te gemakkelijk vanaf!

Dan vertel je het toch lekker niet! =P