« Die krijgt het nog zwaar in Nederland | Main | Stress en opluchting »

El Sapo El Sapo (41)

1.

Zondag hadden we wat tijd over en wilden we eens wat anders doen. De laatste weken dagen op Curacao vliegen om en er zijn nog zoveel indrukken die ingeprent moeten worden. We gingen naar Boca Sami, een samentrekking van San Michiel. Boca Sami is een klein pittoresk vissersdorpje en tevens bakermat van Frente Obrero, vrijwel iedereen met de naam Constancia komt er vandaan. Ook Ergilio Hato (1, 2, 3), de beste keeper van Curacao ooit, heeft hier lange tijd gewoond.


09.09.2007: De Spiders op Boca Sami, het was wel een beetje

(Klik voor groter)


We keken wat rond en dronken een Amstel bij duikschool Wedervoort. Luchiano (9) zwom wat in het heldere water en Diana (1) bleef rondlopen. En ik er achteraan, hier peinzend in de verte. Sinds ze zo bewegelijk en mobiel is komen Lucy en ik niet echt aan relaxen meer toe. Hopelijk is dat over een jaar of drie, vier anders. Luchiano kwam uit het water en bestelde een cola. "Sjezus, wat is dit boring", zei hij. Een gedwongen foto met een vissersboot maakte het slechts erger.

Tijd om op te stappen.

2.

Een van de vreemdste dingen die ik de laatste dagen gehoord heb is toch wel de eis die aan topturner Yuri van Gelder is gesteld. Hij mocht alleen naar de Olympische Spelen van 2008 te Beijing als hij bij het WK in Stuttgart wereldkampioen op het onderdeel Ringen werd. Wereldkampioen! Yuri van Gelder won de zilveren medaille maar verloor zijn ticket naar Beijing. Wat wil ik graag de man, het kan geen vrouw zijn, interviewen die deze eis heeft verzonnen. Dat moet iemand zijn die nog een appeltje met Yuri te schillen heeft, bijvoorbeeld omdat die honderd jaar geleden op de peuterschool ooit een vriendinnetje voor zijn neus heeft weggekaapt.

En wat als alle landen de eis hanteerden dat per onderdeel slechts de wereldkampioen van het jaar voorafgaand aan de Olympische Spelen mag deelnemen aan deze Spelen? De winnaar van de gouden medaille staat dan in ieder geval vast.

3.

Sommige mensen vragen zich af of wij eigenlijk wel bezig zijn met onze aanstaande emigratie naar Nederland. Jazeker! Maandag moesten we met zijn allen naar Kranshi, het Gemeentehuis, om ons uit te schrijven. De dame in het zwart is overigens Jackeline. We hadden de nummers 597 en 598 maar toen we ons bij loket 10 vervoegden kregen we te horen dat we bij loket 12 moesten zijn. Ook goed.

De man bij loket 12 vroeg waar we naar toe gingen. "Valkenswaard", antwoordde ik. "Valkenswaard?", zei de man. "Valkenswaard", zei ik. In een boek waarin kennelijk alle Nederlandse gemeenten staan sloeg de man de bladzijde met de "V" open en zocht naar Valkenswaard. Uiteindelijk hief hij de handen op en zei in lichaamstaal duidelijk dat Valkenswaard dus gewoon niet bestaat, had hij het niet gezegd? Op zijn kop lezend zag ik dat de man in een totaal fout rijtje bezig was bijvoorbeeld dat van Vught en begon op een ander te wijzen. Uiteindelijk blijkt Valkenswaard gelukkig niet van de aardbodem verdwenen te zijn.

Na overhandiging van vier paspoorten, twee sedula's (ID-kaarten) en de twee vellen met moeizaam verkregen stempels verdween de man een tijdje uit zicht. Hij keerde terug met een aantal formulieren die ik allemaal moest ondertekenen. Vier bleven over voor mijzelf en ik controleerde ze nauwkeurig. Dat was maar goed ook want er zaten twee uitschrijvingsformulieren voor mij bij en nul voor Lucy.

Toen ik de ambtenaar hierop wees verdween de man enigszins nors terug naar zijn geheime locatie maar enige minuten later had ik ook Lucy's uitschrijvingsbewijs in handen. "Nu moet ik nog naar Immigratie, tog?", vroeg ik overbodigerwijs. Immers ik ken de procedure uit mijn hoofd. De man schudde wat met zijn hoofd en zei iets van dat de stempels voldoende waren.

De nieuwste procedure is nog niet helemaal doorgedrongen in Kranshi, desondanks ga ik morgen naar Imigrashon. Als we nog aan doelpunten deden was het nu 6-3 voor de Spiders. O ja, de verhuisdozen van Caribbean Moving Services zijn ook binnen. Het inpakken kan beginnen.

Comments

Het komt nu echt dichtbij. Persoonlijk ben ik niet zo sterk in dit soort tijden. Al dat afscheid nemen.

Even over de logistiek, reizen jullie net zo licht als in april?

Jee, het wordt nu menens! Spannend allemaal! Ik vond destijds verhuizen naar een straat verder al een ramp, dus ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd met inpakken, uitpakken, regelen en wennen.
En dat weer in Nederland, dat is gewoon weer even (weer) wennen. Het is in ieder geval afwisselend. Ik kan er van genieten, van ons klimaat. Maar ik ben dan ook geen zonaanbidder :).

Bedankt voor de foto's. Eindelijk wat anders.
Boka Samí ziet er nog steeeeds erg rommelig uit. Het wordt hoogtijd om WRO daar toe te passen. Ruimtelijke ordening enzo.

Maar goed. Beter dat, dan de verwarmde Hollandse gloorzwembaden.

1 JONGETJES VAN 9 JAAR VINDEN CULTURELE TOCHTJES, ZOALS JULLIE NOG EVEN MAAKTEN SUPERSAAI.
2 WAAROM ZOUDEN VROUWEN GEEN IDIOTE EISEN KUNNEN STELLEN ZOALS VAN DAT KAMPIOENSCHAP? HOE WEET JIJ DAT?
3 GA VOORAL NAAR IMMIGRATIE!! JE HEBT GROOT GELIJK. IK LACH ME TROUWENS HELEMAAL NAAR ALS IK HOOR DAT ER GEZEGD WORDT DAT VALKENSWAARD NIET BESTAAT. WAT EEN DOMBO OM ZO VERKEERD TE KIJKEN. ALS DIE VENT ECHT BIJ VUGHT ZAT TE KIJKEN (IN DAT RIJTJE) EN CONCLUDEERT DAT VALKENSWAARD NIET BESTAAT, DAN KENT HIJ HET ALFABET NIET. MAAR HET SCHIET NU ECHT OP EN DAT VERHUISBEDRIJF IS TENMINSTE OP TIJD. HET LIJKT MIJ ECHTER DE GROTE VRAAG HOE ALLES NAAR NEDERLAND WORDT VERVOERD. OKE, IK GA ER VANUIT PER VLIEGTUIG, MAAR DAT KAN TOCH NIET ALLEMAAL GEWOON MEE MET DE BAGAGE? IK WEET TEGENWOORDIG VEEL VAN VERHUIZEN, BEN ZELF TIG KEER VERHUISD IN DE LAATSTE JAREN, MAAR ALTIJD BINNEN NEDERLAND EN HET IS EEN RAMP. LAAT STAAN VANUIT ZO VER WEG NAAR NEDERLAND.

Valkenswaard is een leuke plaatst om te wonen, bovendien zit je in no time in België.

Boca Sami ziet er wel lekker relaxt uit, boring volgens sommigen....

Voor onze 'Lord of the Rings' is te hopen dat een wild-card gegeven wordt.
Als het aan de Chinezen ligt zie ik dat echter niet snel gebeuren. Hopelijk zit er bij het IOC nog iemand die wel weet dat op de spelen de sterksten mee moeten doen.

Verhuizen is een mooi moment om al het overbodige achter te laten. Als je het heeeeeel goed doet kun je met alleen handbagage in NL aankomen....:-)
Sterkte de komende dagen en probeer nog een beetje te genieten van je laatste dagen!

@Piet: Ik ook niet, maar we moeten er doorheen. Over de logistiek, Lucy is van zins er nog een koffertje bij te kopen. Wat denk je, lukt dat? En dan bedoel ik niet het kopen. Anders moeten we een koffer op de achterbank leggen en moeten daar twee personen op zitten. Hmm...
@Ricky: Zelfs een interne verhuizing binnen een studentenflat zorgt voor heel wat werk. De afstand lijkt dus niet veel uit te maken. Wat bedoel je met afwisselend? Nat en kletsnat, koud en ijskoud zeker... ;-)
@Bout: Graag gedaan. Boca oogt inderdaad wat rommelig maar dat heeft ook zijn charme. Anders klaag je straks dat het zo op Mambo lijkt...
@Cyberjunk: 1. TOEVALLIG MOCHT HET JONGETJE VAN 9 OOK IN ZEE ZWEMMEN EN KREEG HIJ COLA. 2. IK SCHAT VROUWEN WAT DIT SOORT ZAKEN BETREFT GEWOON HOGER IN DAN MANNEN. MAAR ER ZIJN UITZONDERINGEN. 3. NATUURLIJK GA IK NAAR IMMIGRATIE. ACH, IEDEREEN KAN WEL EENS EEN SLECHTE DAG HEBBEN, WAARSCHIJNLIJK WAS DAT DE REDEN VOOR HET TIJDELIJK ONTKENNEN VAN HET BESTAAN VAN VALKENSWAARD. DE SPULLEN DIE VRIJDAG WORDEN OPGEHAALD GAAN MET DE BOOT NAAR NEDERLAND. IN TOTAAL DUURT HET VIER WEKEN VOOR ZE IN NEDERLAND AAN HUIS WORDEN AFGELEVERD...
@Pascal: Valkenswaard wordt onze eerste opvang, daarna vertrekken we iets meer richting Randstad, maar vermoedelijk wel nog Noord-Brabant...
@Angel: Het is weer eens wat anders, dat Boca Sami...
Is die absurde regel inderdaad afkomstig van het IOC? Ben benieuwd naar de reden, misschien dat ze liever de allround-turners zien of dat het er anders teveel worden?
Alleen handbagage lijkt me uitgesloten, zeker met een kind van 1 jaar. En wat dacht je van onze kleding? Alhoewel we waarschijnlijk toch heel snel de kledingwinkels in moeten duiken. Dank je en genieten doen we toch wel... :-)

Is de lucht boven de Isla-raffinaderij elke dag zo vervuild? Jezus, man.

http://www.casaspider.com/latios/de_isla.jpg

http://www.casaspider.com/latios/
Foto:

Luchiano zal nog met weemoed terugdenken aan Boca en het strand met de vele vissersbootjes.
PS. Komt Jackeline zaterdagmiddag ook naar het plein?

@Bout
Nee soms ziet het er ook zo uit: http://cid-2971a9afe47c4056.spaces.live.com/?lc=1033

En dan heb je weer zo'n betuttelende gedeputeerde die de inwoners van Curacao (zie zich overigens ook erg graag laten betuttelen) gaat verbieden om plastic zakjes te gebruiken in de Supermarkt.
Nooit gedacht om de mensen te leren/dwingen om die zakjes niet op de grond te gooien? In de VS krijg je overal (uiterst dunne) zakjes in de Supermarkten maar nergens zie je ze rondslingeren.

UIT JOUW VERHAAL OVER JE HUISVESTINGSPLANNEN VERMOED IK DAT JE IN DE BUURT VAN TILBURG OF BREDA ZAL KOMEN, DEN BOSCH LIJKT ME OOK NOG WEL EEN OPTIE. EINDHOVEN LIJKT ME DAN NOG NET IETS TE ZUIDELIJK, MAAR AFGEZIEN VAN ALLES, EEN BRABANTS DORP IS OOK WEL GEZELLIG. IK HOOP DAT JE SNEL EEN HUIS KUNT VINDEN. TOCH ZIT JE IN BRABANT TE VER VAN SQL, DAT WORDT TOCH FILERIJDEN. MAAR WAARSCHIJNLIJK IS DAT OVERAL ZO. NEDERLAND ZIT DICHT VAN AUTOMOBILISTEN. EN DE TREIN IS NOG MINDER BETROUWBAAR VOLGENS IEDEREEN.

Go Spiders! (En toch word ik bijna sentimenteel van je stukje over de indrukken die ingeprent moeten worden. Gelukkig heeft Luchiano daar minder last van.) ;-)

@CasaSpider: 1 'koffertje' kan er makkelijk bij. Desnoods houd jij het ding op schoot.

1)grappig dat diana vrolijk rond loopt. Houd haar maar goed in de gaten.
2) Een vrouw zou dit nooit durven doen. :)
3) Valkenswaard is wellicht de woonplaats van je vader?
Succes met inpakken!

Hombu!! als ik deze log van je lees moet ik even slikken en terugdenken aan precies 2 jaar geleden dat ik jouw log heb ontdekt en sindsdien alleen maar Casaspider lees. Ik hoop echt niet dat jullie spijt zullen hebben van je beslissing. Een ding is zeker Cura zal je zeker gaan missen.

Ah, Brabant, ook een stukje exotisch Nederland. De Binnenlandse Antillen, zeg maar.

Goh, het lijkt me wel even slikken zo de laatste dagen op C. Tis hier toch echt wel heel anders. Maar wel leuk dat jullie nu in de buurt komen wonen.(wordt gezellig al die daklozen bij hun zusje in huis). Geniet nog even.

@Bout: De Isla is een groot gezondheidsrisico en ik ben blij dat wij aan de andere kant wonen. Curacao kan met dat enorme terrein op die mooi locatie wellicht iets veel beters doen...
@Gepensioeneerde marineman: Nou, Boca hoeft voor hem niet zo. Luchiano zal vooral zijn school(vriendjes) missen. Haha, neen ik denk niet dat Jackeline zaterdag op het Plein is. Ik probeer zeker te komen maar beloof niets!
@Rob: Het kan altijd erger. Tsja, de plastic zakjes van Humphrey Davelaar. Wat te denken van de honderden Pop-flessen en piepschuimen etensbakjes die de rooien verstoppen? Er is nog veel ruimte voor verbetering... :-)
@CYBERJUNK: AAN FILERIJDEN IS NAUWELIJKS TE ONTKOMEN, WE ZULLEN ERAAN MOETEN WENNEN. HOPELIJK IS ER WAT LEUKS OP DE RADIO. DE TREIN WORDT STEEDS ERGER, DAT IS DUIDELIJK NIETS VOOR MIJ...
@Cockie: We go! Nu is het allemaal erg dichtbij en dat maakt je wel eens een beetje weemoedig. Voor Luchiano is dat moment waarschijnlijk vrijdag, als hij definitief afscheid neemt van zijn school...
@Piet: Ben ik weer de klos? Het moet maar, als jij er vertrouwen in hebt heb ik het ook. Immers, de laatste keer ging het toch ook heel soepel?
@GJ: 1. Dat in de gaten houden valt niet mee, voordeel is dat ze veel en hard geluid maakt dan weten we tenminste waar ze is. 2. Zeg nooit dat een vrouw iets niet durft, ah je bent weer aan het provoceren... ;-) 3. Exactamente! Dank je, het wordt een hele klus...
@Donna: Behalve dan toch als CasaSpider over dat zo interessante voetbal schrijft... ;-) Natuurlijk hopen wij ook dat het leven in Nederland gaat bevallen. Aan spijt doe ik echter niet. Iedere dag maakt elke mens keuzes, linksaf of rechtsaf. Soms zijn het grote beslissingen maar als ze onverhoopt niet goed uitpakken is er altijd weer een nieuwe keuze...
(CasaSpider voor al uw zolderkamerpsychologie)
@René: Pas maar op, anders annexeren we Arnhem... ;-)
@Margriet: We nemen er wel een Duvel bij, dat maakt het slikken gemakkelijker. Ja, grappig hoe Pascale de daklozen opvangt. Ze heet natuurlijk niet voor niets Therese qua doopnaam. Maakt ze eigenlijk ook soep voor de daklozen en moeten wij krantjes rondbrengen?

1. het is net als een laatste vakantiedag, je wilt genieten, weet dat je weg gaat, en dan wil je ook.
Dat is op de laatste werkdag ook zo.

2. sport gaat zo ten onder aan allerlei idiote regels.
Ik dacht altijd dat de beste naar de spelen mochten.

3, tegenslagen waar je niet op rekent komen altijd op de ongelegendste momenten, dus.,

Tijd over? Of meer: Happy uurtje was nog niet begonnen?

BRABANT EXOTISCH? DAT IS LICHTELIJK OVERDREVEN, HET IS BEST MOOI, HET HEEFT LEUKE PITTOREKSE DORPJES EN DE HOOFDSTAD S HERTOGENBOSCH IS ECHT GEZELLIG, DAAR IS ALTIJD WAT TE DOEN, MAAR EXOTISCH VIND IK ECHT EEN TE GROOT WOORD. EN GA VOORAL NIET IN ARNHEM WONEN, DAT IS ECHT GEEN MOOIE STAD, DAN KUN JE NOG BETER IN NIJMEGEN ZITTEN. MAAR PAS MAAR OP, ALS JE IN BRABANT GAAT ZITTEN WOON JE SOWIESO NIET VER VAN MIJ VERWIJDERD, AFSTANDEN BESTAAN DAAR NIET, MISSCHIEN GA IK JE WEL STALKEN...;-)

Koffertje meer of minder? Geen probleem, ik kom wel extra samen met Piet (wel met 2 auto's).
Yuri v.G.: het is een regel van de grote turnlanden die zich afschermen van individuele talenten uit kleine turnlanden.
Pascale als opvang van daklozen? Mooi niet, madamme gaat lekker op vakantie. Maar wij maken er wel wat van.
Leuk jouw t.shirt op Boca Sami. CasasPa

Gezellig Casa, kom je uiteindelijk nog in de buurt te wonen (Noord-Brabant, rare naam eigenlijk aangezien het eigenlijk west-brabant is en met zuid-brabant meer oost-brabant wordt bedoeld)

Sterkte met pakken en afscheid nemen

daar heb je gelijk in. Never look back always look forward.

@Renesmurf: 1. Het voelt toch anders dan een laatste vakantiedag, laat staan een laatste werkdag. Ik weet ook niet waarom... :-) 2. Er is vast een goede verklaring voor, alleen heeft Yuri van Gelder daar niet zoveel aan. 3. Een waar woord, je kunt er dus maar beter op rekenen...
@Brillie: Het Happy Hour was inderdaad nog niet begonnen, dat hebben we overgeslagen...
@Cyberjunk: ALLES IS RELATIEF, MISSCHIEN IS BRABANT T.O.V. FRIESLAND WEL HEEL EXOTISCH? ARNHEM IS IETS TE VER UIT DE BUURT MAAR HET STAAT IN TEGENSTELLING TOT NIJMEGEN WEL OP MONOPOLY. MOET IK ALVAST EEN STRAATVERBOD VOOR JE AANVRAGEN... :-)
@CasasPa: Dat is gezellig, de bagage is dan geen probleem. Het gekke is dat de nummer vier van de allrounders wel naar Beijing mag. Pascale laat het dak toch wel achter tijdens haar vakantie? Haal de boerenbridgekaarten maar uit het vet. Het t-shirt is van uitstekende kwaliteit, zie al uit naar de 2007-editie!
@Cinner: Gezellig ja, ik hoop wel dat ze de dorpen die wij op het oog hebben al helemaal hebben gerenoveerd! Vermoedelijk heet het Noord-Brabant omdat het zuiden in Belgie ligt? Dank je!
@Donna: Precies, voor je het weet verander je in een zoutpilaar... ;-)

ik beantwoord weer commenten en nu heb ik er altijd een foto bij ook ga naar http://latios.casaspider.com en zie de eerste kind op curacau met 10 jaar die een weblog beantwoord.
http://latios.casaspider.com het is een kind maar de beste.

Valkenswaard - Rijswijk; wordt dat niet iedere dag file rijden of ga je straks met de trein?
Ik vind het nog steeds ongelovelijk dat je de Caribean inruilt voor NL; geld is niet alles Casa,kwaliteit van leven is het belangerijkste (m.i.)
Misschien moet ik zelf maar emigreren naar Korsou..

Vacature staat al online zie ik? http://vacatures.willemstad.net/

Groeten uit Valkenswaard...

zeg maar Majoor Pascale,
en de soep staat al klaar. Nu jullie verhuisdozen nog. Ik vind t ook plaatsvervangend spannend.

@Luchiano: Wat is dat nou, reclame maken voor jezelf op het CasaLog? Dat kost je 1 gulden per woord!
@Lennart: We blijven maar even in Valkenswaard en gaan daarna dichterbij de Randstad naar een huis zoeken. Geld was ook niet ons belangrijkste motief. Al is het wel zo dat het meestal mensen zijn met voldoende geld die zeggen dat geld niet belangrijk is... :-)
Ja, waarom maak je je eigen idee niet waar?
@Tashita: Men is inderdaad druk bezig met vervanging. Dat komt best goed...
@Cerito: Er zijn slechtere plaatsen om de groeten uit te doen...
@Pascale: Jij als opvolgster van die andere, hopelijk is het tomatensoep. Plaatsvervangend spannend... dat heb je mooi gezegd!

Valkenswaard doet me denken aan achteruitrij-races en dat soort dingen. Valkenswaard en Tros als deur en knop enzo. Ook doet het me op een of andere manier aan varkens denken. Daarom kan ik me alleen een vertekende voorstelling maken. De naam zelf als ik alle bijbeelden weghaal ziet er eigenlijk best wel chique uit. En de omgeving moet haast wel mooi zijn (ik zie nu de lagere schoolkaart voor me waarop Noord-Brabant geel was met soort wolkjes in bepaalde gebieden, om bijvoorbeeld duinen aan te geven). Enfin...

Weemoedig was eigenlijk het woord dat in me opkwam toen ik zo naar de foto's keek.

Eigenlijk wat? Wat nu eigenlijk?
:-)

Wow, daar zit wel wat in ja. *Voelt zich minstens dertig punten minder intelligent nu*

Ze schieten wel op met de renovatie, hoewel er nog hele stadsedelen op stapel staan. Goed uitzoeken voor je gaat verkassen ;)