« Jacob Gelt Dekker (2) | Main | Geschiedschrijving met Kapsalon Chadé »

Twee paspoorten zijn binnen

Op donderdag 3 augustus leverden we met succes alle bescheiden in om een Nederlands paspoort te laten maken voor zowel Luchiano (8) als Diana (3 maanden). Lucy moest nieuwe pasfoto's laten maken en dus even geduld hebben.

Luchiano (8) en Diana (3 maanden) zijn blij met hun Nederlandse paspoort. Klik voor groter/sluiten.De termijn voor het in handen krijgen van het paspoort is twee weken. Donderdagmiddag reden Luchiano en ik naar Kranshi, onze Burgerlijke Stand.

Luchiano haat Kranshi omdat we daar al regelmatig een aantal uren hebben zitten wachten. Hij moest mee van mij omdat hem misschien gevraagd zou worden zijn handtekening te zetten.

Het afhalen van een paspoort gaat in de regel snel. Toch moesten we ook nu tamelijk lang wachten omdat de dienstdoende beambtes kennelijk nog met lunchpauze waren. Ik keek wat rond en Luchiano speelde Power Rangers op de GameBoy.

Ons nummer 332 verscheen op het scorebord en we liepen naar loket 8. "En nu maar hopen dat de pasfoto's door de Fotomatrix 2006 zijn gekomen", ging het door mij heen. De ambtenares haalde twee plastic mapjes en al snel zag ik in elk van hen een paspoort met rode kaft.

Voor de ontvangst van Diana's paspoort mocht ik tekenen, maar Luchiano diende inderdaad zelf zijn handtekening te zetten als ontvangstbevestiging. Goed dat ik hem had meegenomen. Helemaal bevatten dat hij nu twee nationaliteiten heeft doet Luchiano nog niet.

's Avonds maakten we een paar foto's van de feestvarkens:

  • Luchiano en Diana op bed met hun Nederlandse paspoorten.
  • Diana gaat er even voor zitten, met 104 dagen een Nederlands paspoort... ga er maar aanstaan.

Donderdag 17 augustus 2006 gaat in de boeken als de dag dat Luchiano officieel Nederlander is en ook nog eens met mijn achternaam. Het is helaas ook de dag dat Dirk Kuyt officieel in dienst is getreden van de FC Liverpool en daardoor afscheid heeft genomen van Feyenoord.

De transfersom bedraagt 18 miljoen euro en Kuyt gaat 1.7 miljoen euro netto per jaar verdienen. Een salaris een DBA waardig.

Comments

Nou, jullie zijn er bijna. En nou Lucy nog. Ik moet overigens zeggen dat het paspoort veel weg lijkt te hebben van de ID kaart van de VNG die ik er op nahoud. Een paspoort ziet er in mijn herinnering anders uit dan ik op de foto zag. In elk geval gefeliciteerd met het binnenkomen van het officiële paspoort van met name Luchiano. Gelukkig dat het voor Diana makkelijker is gegaan. Ik neem aan dat zij ALLEEN Nederlandse is, tenminste, als de regel nog steeds opgaat dat de nationaliteit van de biologische vader automatisch ook de enige nationaliteit is van een kind. Ik ga er van uit dat de kleine prinses dus geen Dominicaanse is, als ik het fout heb dan verneem ik het wel.

Gefeliciteerd met de 2 van de 3! Leuk dat Diana een eigen paspoort heeft. Hier (in Utrecht) worden de kleintjes bijgeschreven in het paspoort van de ouders.
Bedoel je dat Kuyt dba bij Liverpool zou kunnen worden of dat jij over je salaris gaat onderhandelen?

Ik heb enorm genoten van je verslag en de foto's. Wat een blijdschap. Dat stukje over Dirk Kuyt had er wat mij betreft niet bij gehoeven.. ;-)

heeeeeeee .. gefeliciteerd .. je bent er bijna ..

Ik doe net als Micky op de foto naast Diana 2 thumbs up!!!! Geweldig, de kids hebben hun nederlandse nationaliteit. Nu Lucy nog.

Leuke foto van Luchiano met Diana. Diana begint al aardig bruin te kleuren. Ze was eerst heel licht. Ik dacht dat ze zo zou blijven, maar op de foto te zien of het moet aan de belichting liggen is ze wat bruiner geworden. Wel mooi hoor.

Gefeliciteerd ..... en ik zie dat Diana er zelfs heel verbaasd van op kijkt dat het gelukt is ....

Prachtige foto van Luchiano en Diana met hun paspoorten. Ik hoop dat ze er heel lang heel trots op kunnen zijn. CasasPa

Gelukkig dat Piet uit Utrecht mijn vermoeden bevestigde dat in Nederland kleintjes bij de ouders in het paspoort worden bijgeschreven. Want ik dacht dat ik achterliep met mijn idee hierover, vroeger was dat in Nederland zeker zo. Maar ik houd het niet meer bij allemaal, dus ik schaamde weer eens dat ik met dat idee over dat bijschrijven rondliep. Maar blijkbaar stelt men in de Antillen- ook al horen die nog steeds bij Nederland- andere paspoortregels. Waarom dat daar weer anders moet is mij een compleet raadsel. De nieuwe pasfotoregels moeten gelijk gesteld worden met Nederland, maar kleintjes mogen niet bij hun Nederlandse vader worden bijgeschreven. Bij Luchiano kan ik me dat overigens wel voorstellen omdat alles bij hem toch iets anders is, maar wat betreft Diana vind ik het RAAR dat dit niet kan.

In Nederland kan een baby ook een eigen paspoort krijgen. CasasPa

Haha, ze zien er goed uit, vooral de blik van Diana. Vroeger, heeeeel lang geleden lag ik ook weleens zo ondersteboven met mijn zus te praten en stelden we onze hoofden andersom voor: het haar wordt dan een baard en alles onder de ogen wordt een soort voorhoofd en op het voorhoofd zou je dan eigenlijk een mond moeten tekenen. In het geval van Diana kan je de neus al zien zitten. Tja, dan hadden we veel lol.

@Cyberjunk: Het grootste verschil met de id-kaart is vermoedelijk de ruimte voor visa. Diana is een echte Yu'Korsou (Kind van Curacao) en daarmee automatisch Nederlandse.
@Piet: Bijschrijven in het paspoort kan hier ook, straks meer daarover. Of Kuyt dba (de beste aanvaller) wordt is afwachten, zelf wacht ik op een telefoontje van Juventus om hun database eens wat te reorganiseren...
@Cockie: Dank je en ja, we zijn inderdaad blij. De passage over Dirk Kuyt is van wezenlijk belang in deze post...
@Henk: Dank je! Nog een te gaan...
@Donna: Lucy's paspoort is aanstaande dinsdag klaar, ku dios ke. Diana wordt inderdaad donkerder nu, ze heeft ook alweer zeven keer in zee gezwommen... :-)
@Don Amaro: Dat Diana zo verbaasd kijkt komt meer door de foto. Lucy zette haar neer, zei ja en probeede haar hand weg te trekken. "Wat gebeurt hier nou?", lijkt Diana te denken...
@CasasPa: Dank je en ik hoop het ook dat ze nog lang trots zijn op hun Nederlandse paspoorten...
@Cyberjunk: Ook op Curacao kun je kinderen bijschrijven op het paspoort van de ouders. Hier gelden dezelfde regels als in Nederland. Het nadeel is echter dat er landen zijn die dat niet accepteren. Een ex-collega van mij wilde met vrouw en baby naar Puerto Rico op vakantie. Toen ze incheckten werd de baby geweigerd omdat hij een eigen paspoort moest hebben. Puerto Rico behoort bij de Verenigde Staten. Dat land kom je dus niet (meer) in zonder eigen paspoort...
@CasasPa: Precies, met bovengenoemd nadeel. Extra moeilijk is het nu om een goede pasfoto van een pasgeboren baby te maken. Ben benieuwd wat ze daarop vinden...
@Pascal: Aha, vandaar dat jouw site Van Onder naar Boven en vv heet... :-)

Van harte gefeliciteerd!!

(en nu maar hopen dat ze zich nooit laatdunkend uitlaten over sommige politieke leiders ;-0 )

Geweldig leuke foto en geweldig dat ze nu eindelijk hun paspoort hebben. Hoewel Diana met 104 dagen erg snel is. Nu Lucy nog, ik kijk al uit naar haar foto.

Ik moest vandaag een nieuw paspoort halen, en eerst op de foto.
Nou, betalen en volgende week afhalen, en over vijf jaar weer.
Gedoe zeg.

proficiat, one big happy family!!
Leuke foto :)

Oh, doet Kuyt nog mee as. zondag, maakt niet zo veel uit natuurlijk, 'we' maken ze toch in :)

Whoei!!! Geweldig!!! wat een geweldige foto!!! Ik doe even een dansje in de kamer voor jullie.... liefste draait met zijn ogen hehe :-)

En als Lucy dinsdag inderdaad haar paspoort heeft, dan zitten jullie volgens mij de woensdag daarna bij Immigratie om Lucy en Luchiano uit te laten schrijven. Want dat moet toch ook nog? Of moeten jullie daar speciaal een afspraak voor maken? Ik hoop dat je Luchiano nog meekrijgt, als hij Kranshi haat en met moeite mee te krijgen was, dan zal hij wel harder gaan protesteren als hij nog naar Immigratie moet. Toch denk ik dat hij mee zal moeten en Lucy ook, al was het alleen maar om te voorkomen dat de ambtenaar de zaken niet kan afhandelen in verband met afwezigheid terwijl juist AANWEZIGHEID vereist was.

Hai, mooi stel, gefeliciteerd. Ben benieuwd hoe ze Diana over een paar jaar nog herkennen van deze leuke babyfoto. succes met het vervolg!

hoeraa! erg grappige foto's, en zoals al opgemerkt: diana is er zelf duidelijk ook verbaasd over.
tom heeft ook n eigen paspoort, want behalve dat we naar Puerto Rico willen kunnen is t ook wel zo handig als bijv opa & oma n keer met hem naar Belgie ofzo willen. Of naar Curacao naar zn nichtje. Ik denk dat ze dan allebei erg verbaasd kijken :-)

@Martijn: Dank je! Ik heb daar wel vertrouwen in, zowel over politieke leiders van Curacao als van Nederland...
@Margriet: Tot nu toe heeft Lucy gezegd dat ze voor geen goud op de foto gaat met het paspoort. Maar niets is zo veranderlijk als een vrouw... ;-)
@Renesmurf: Ik ben wel benieuwd of jouw fotograaf ook zo'n moeite had met de foto. Maar misschien gelden voor smurfen andere regels...
@GJ: Thanx! Zozo, een Groninger met een attitude... dat is oppassen geblazen... ;-)
@Paola: Stoot vooral niets om tijdens het dansen! Want dan stuurt liefste de rekening naar ons... :-)
@Cyberjunk: Eigenwijs als ik ben ga ik het toch zelf proberen te doen, misschien met Luchiano. Voor Diana is het namelijk een hele zit dus we nemen de gok...
@Jannie: Dank je! Ja, dan hebben ze zoveel moeite gedaan voor die foto en dan lijkt ze er absoluut niet meer op. Vreemde zaak he...
@Pascale: Uitstekend argument, dat iemand anders het kind mee kan nemen. Daarom had ik op mijn tweede ook al een eigen paspoort, om met tante G. naar Duitsland te kunnen. Laat Tom maar meekomen in oktober, ik wil de verbazing wel zien... :-)

Nou, dat lijkt mij een felicitatie waard. Succes met het derde.

Blij te horen dat het allemaal goed is verlopen met het verkrijgen van de paspoorten.
Trouwens, hele leuke foto ! Kan je zo doorsturen als eventuele prijswinnaar voor de World Press Photo.

Zucht....eindelijk. Me very, very, very happy!

@Irene: Dank je, dinsdag weten we meer...
@Piet2: Luchiano en Diana staan er leuk op, maar World Press Photo lijkt me iets te hoog gegrepen... ;-)
@Roos: Thanx, me too!