« Alpha en Omega | Main | Jacob Gelt Dekker »

El Sapo El Sapo (26)

1. Luchiano's Photoshoot

Na wat strubbelingen in de namiddag met betrekking tot een bungee-jump poging zonder koord van Diana (3 maanden) besloten we toch naar Pleincafé Wilhelmina te gaan. Luchiano (8) vertrok meteen naar de in het Wilhelminapark gelegen speeltuin en wij bestelden twee Dagmenu's. Peppersteak met patat en salade.

Voor en na het eten speelden we domino en zoals bijna altijd eindigde de strijd in een gelijkspel. Luchiano was alweer terug en ik gaf hem de fotocamera. Tijd voor zijn derde Photoshoot. Daar gaan we:

  • Van links naar rechts Duvel, CasaSpider, domino, Lucy en Diana.
  • Prinses Diana met een muis waarvan ons de naam niet te binnen wil schieten.
  • Tafel met Barbara, Bente, Kyra, Ino, Natascha en cowboy Roland.
  • Rayan en Kishan, de 1-jarige tweeling van Peter en Loes.
  • Kyra met een rietje.
  • Een echte art-foto met links de eigenaar van Pleincafé Wilhelmina.
  • Fotograaf Luchiano en zijn assistent Arwin (4).
  • Twee occurrences van het altijd vrolijke Pleincafé personeel.
  • Deze Pleincafé medewerker droomt van een carriere als Robbie Williams.

2. De eerste honderd dagen

In de rechtermarge van het CasaLog onder het kopje Diana laat een script zien hoeveel dagen onze prinses oud is. Vandaag zondag 13 augustus 2006 staat de teller op 100.

Als in de politiek of het bedrijfsleven een nieuw team het voor het zeggen krijgt wordt na honderd dagen de balans opgemaakt. Na honderd dagen heeft men een redelijke indicatie welke kant het opgaat en of men op de goede weg zit.

Diana ontwikkelt zich goed, huilt en zeurt op haar tijd, maar is tot nu toe toch vooral een gemakkelijke baby. Op Happy Hours en bij Pleincafé Wilhelmina slaapt zij meestal vredig en anders kijkt ze een beetje rond.

Dit kan te maken hebben met het veelvuldig beluisteren van haar favoriete muziek, de reggaeton-cd Más Flow II van Luny Tunes (Wikipedia). Deze cd heeft Diamond Piet tijdens zijn cursus op Curacao gekocht en wij mochten er een veiligheidscopie van trekken. Nummer 11 (Te He Querido, Te He Llorado (with Ivy Queen)) is onze favoriet. Nogmaals bedankt Piet, mede namens Diana.

Sinds een paar dagen pakt de kleine prinses dingen bewust vast en als ze op haar buik ligt probeert ze soms om te rollen. Volgens Lucy heeft ze dat al een paar keer gedaan, maar we hebben dit verschijnsel nog niet met eigen ogen waargenomen.

Het leeuwendeel van de verzorging wordt door Lucy op zich genomen. Met name de borstvoeding is zwaar aangezien Diana veel en vaak vraagt. Luchiano en ik kunnen hier niet bij helpen. Wel zijn wij goed om haar in slaap te wiegen en aan het lachen te maken. Dat is ook belangrijk.

Op grond van de eerste honderd dagen hebben wij vertrouwen in de toekomst. Vandaag is Fidel Castro 80 jaar geworden. Op die leeftijd ligt het grootste gedeelte van iemands toekomst reeds achter hem. Evengoed gefeliciteerd, Fidel!

Diana (100 dagen) in de door Luchiano (8) in elkaar gezette Graco box op zondag 13 augustus 2006. Klik voor groter/sluiten.

(klik voor groter)

3. RTFM

Na de onder punt één genoemde strubbelingen is het niet verstandig om Diana in haar reiswieg te laten zitten. Nu hebben wij een tijdje geleden een zogenaamde Graco travel cot Pack'n-Play Express Navy gekocht. Zeg maar een opvouwbare box annex bed.

Vanmorgen haalde Lucy het ding tevoorschijn en wilde het in elkaar zetten. Dit is moeilijk uit te leggen. Aan de bovenkant zitten vier metalen buizen die in opgevouwen toestand geknikt zijn. Ze moeten met een ruk omhoog worden getild en vergrendelen zich dan automatisch. Ik zei al dat dit moeilijk uit te leggen is.

Diana lag op mijn benen en Lucy was met de box in de weer. "Zal ik even helpen?", bood ik aan. "Neen, alsjeblieft niet!" Na zoveel jaren kent Lucy mij. Het lukte haar niet om ook maar één buis recht te krijgen. Ze schoten steeds terug. Toen Diana sliep was het mijn beurt. Plotseling zat er een buis aan de korte kant van de box goed. Jammer genoeg wist ik niet hoe mij dit gelukt was. De andere drie buizen zagen er treurig geknikt uit.

Luchiano kwam zijn bed uit. Hij overzag de situatie en zei: "Oh, maar jullie zijn iets vergeten."
- "Haha, net of het jou wel lukt", schamperde ik.
Luchiano: "Ja, kijk maar."

Hij trok aan een lus in het midden van de bodem waardoor er spanning op de buizen kwam. In een oogwenk waren ze vergrendeld. "Ja maar, ja maar... hoe... hoe weet jij dat?", stamelde ik.
Luchiano: "Gewoon, dat heb ik in de manual gelezen."
CasaSpider: "Wilt u een kopje koffie, Genius?"

Het is maar goed dat Luchiano geen professionele IT-er is. Hierdoor heeft hij geen last van het RTFM-syndroom (Wikipedia).

4. Meta

Uitleg over de naam El Sapo is te vinden in de eerste editie. Alle El Sapo posts zijn gebundeld in de category El Sapo.

Comments

Hartstikke leuk allemaal. Is die foto met de titel Duvel een beetje overbelicht? Jij ziet er hartstikke bleek uit op die foto. Of zie jij altijd zo bleek? Dat is me dan nooit opgevallen.

Nou, Luchiano was dus de redder in nood. Dat is best wel eens verhelderend om te zien dat een jongen van 8 jaar de technische dingen beter door heeft dan de volwassenen.

Diana is helemaal geweldig. Krijgt ze alleen nog maar borstvoeding? Ik zou me kunnen voorstellen dat er na 3 maanden wel aanvulling komt in de vorm van fruithapjes of zoiets dergelijks. Als het zover is, dan komen jij en Luchiano ook wel aan de beurt om mee te helpen aan het voeden van Diana, uiteindelijk kan het niet alleen maar met borstvoeding. Dat moet trouwens ook op een gegeven moment worden afgebouwd. Ik weet niet precies wanneer het geven van moedermelk moet stoppen.

Die luitjes van Pleincafé Wilhelmina zien er zeker vrolijk uit, die eigenaar lijkt me nog vrij jong, klopt dat? Of schat ik dat verkeerd in?

Pabien met 100 dagen Diana, het gaat goed!
Wat ik heel erg grappig vond is dat jullie ook Mas Flow 2 beluisteren deze tijd, maar wat nog grappiger is dat ik ook nummer 11 de beste track van de cd vindt! Ik beluister het dan ook dagelijks bijna :D

En RTFM indeed voor jou Casa, dat zou jij zeker als IT'er moeten weten ;-)

Trouwens, leuke link naar die RTFM Wiki-link. Sommige van die andere afkortingen ken ik nog niet. Ik zal er een paar onthouden voor mijn collega's :-)

hehe geweldig die afkortingen :-) ik voel dat ik er een paar van ga onthouden.... ohgottegot, dat kan nooit goed gaan natuurlijk.... ik lees altijd de manual... en heel gek maar ik doe hier in huis al die dingen met dvdspelers, computers een aanverwant technisch gedoe...ha!! dat wist je niet he ;-)

Casa, we kunnen er niet omheen: ze is een plaatje! Nog 265 dagen to go........

@Cyberjunk: Veel zon krijg ik niet op Curacao, dus ben ik best een beetje bleek. Vanmiddag om half vijf gaan we naar het strand, daarna ziet het er weer wat gezonder uit. Diana krijgt alleen borstvoeding, maar Lucy wil nu beginnen met fruitdrankjes en -hapjes. Om alvast te wennen. Na zes maanden is het de bedoeling de borstvoeding te stoppen. De eigenaar van Pleincafé Wilhelmina is inderdaad nog jong. Als het moment daar is vraag ik hem wel om wat gegevens... ;-)
@Piet2: Masha danki. Ja, grappig dat ook jij een Mas Flow fan bent. Bij ons staat een exemplaar thuis en een in de cd-speler van de auto. Elke IT-er kent RTFM maar houdt zich daar, uiteraard, niet aan...
@Paola: Neen, dat had ik nooit gedacht... dat jij met geduld de manuals leest en technische zaken ook nog eens installeert. Je bewaart de garantiebewijzen en aankoopbonnen zeker ook heel zorgvuldig... ;-)
@Trezeguet: Ben het helemaal met je eens, over 265 dagen is er hier taart. Met 1 kaarsje erop...

Meer details over de bungee jump!!!

Hopi bon Luchiano!!!!
Ten eerste voor zijn geweldige fotoreportage en ten tweede voor het heel erg bij de hand zijn door te lezen van de manual. Ik moest wel lachen. Ik zie het al helemaal voor me. Jullie 2 in de weer met dat ding en hij doet het in een keer. Je uitleg is formidabel. Ik begreep het in een keer want wij hebben nl. (nog steeds) ook zo'n campingbedje waarvan er een lus in het midden zit en de stalen buizen geknikt zijn.

Pabien met 100 dagen van Diana.

Vraag van gisteren mijn zoon zit bij Adegeest in Voorschoten.

Allemaal leuk en aardig deze foto's, en ook er mooi gemaakt.

Maar hoe zit dat met Jacob Gelt Dekker?

@Willisha: Je bent nieuwsgierig en daar is niets mis mee, maar het is de logger die bepaalt wat hij logt... ;-)
@Donna: Dus ik had jou ook kunnen mailen... :-) Gelukkig hebben we iemand in huis die de manual goed leest. Toch ben ik blij dat er nog iemand is die mijn uitleg snapt!
@Brillie: Interessant punt. Wellicht wijd ik nog eens een post aan Jacob Gelt Dekker...

@CasaSpider: ff offtopic, wat vindt jij nu eigenlijk van de rel die is ontstaan naar aanleiding van de collum van Jacob Gelt Dekker?

De naam van de muis is Topo Gigio .... 'a la camíta! a la camíta! ...... lo dije yo primero!'

http://en.wikipedia.org/wiki/Topo%20Gigio

Graag gedaan. Ik mag de cd zelf graag draaien in de auto. Zeker nu met de lange files en veel regen.
Dat bed nog in elkaar gezet kon worden na jouw interventie!

ha ha ha .. RTFM .. heerlijk

@Lennart: Een post over Jacob Gelt Dekker zit reeds in mijn hoofd. Waarschijnlijk verschillen wij weer danig van mening... ;-)
@Don Amaro: Dat is hem ja! Lucy herinnerde het zich plotseling ook. Dank voor de link...
@Piet: Om een of andere reden vind ik de cd beter bij zonnig weer passen... ;-)
Jij kent mij ook al heel wat jaren, dus het was inderdaad een wonder dat de box nog in elkaar gezet kon worden...
@Henk: Ze blijven leuk, die spreuken waar een grote kern van waarheid in zit...

Ik zal Miriam maar niet attenderen op deze post! Straks wil ze terug :)

Wanneer krijgt Luchiano een camtel? Of eerst alleen de manual :)

Niet zo lang geleden was er een robot gemaakt om een Ikea-kst in elkaar te zetten.
Misschien een idee om hetzelfde te doen voor een "Graco travel cot Pack'n-Play Express Navy"?
Of Luchiano o.b.v. no-cure no-pay verhuren....

@CasaSpider: Zou het? :-)
Ik ben erg benieuwd!

STFW
"Search The Fucking Web"
UTFG
"Use The Fucking Google"
GIYF
"Google it you Fuck"

WHAHHAHAHAHHAAA..GE-WEL-DIG

Casa, ik snap niets van dat comment van Cerito. Als jij het snapt, dan ben je een genie.

@GJ: laat het haar maar snel lezen dan, want qua vrolijkheid past Miriam er goed bij! Een camtel hebben zelfs Lucy en ik niet, dus laat Luchiano staan...
@Angel: Heb je plannen? Voor jou maken we een scherpe prijs... ;-)
@Lennart: Het verhaal is nog aan het gisten, nog even geduld...
@Cerito: Een schot in de fucking roos, als het ware... ;-)
@Cyberjunk: Cerito heeft op de Wikipedia-link over RTFM geklikt ( http://en.wikipedia.org/wiki/RTFM ) en daar heeft hij deze afkortingen gevonden. Nu ben ik officieel tot Genie bevorderd?

@Casa; even offtopic... Ik had een tijd geleden een mail gestuurd naar het ministerie van onderwijs van De Antillen, kreeg vandaag te horen dat ik per post informatie kan verwachten één dezer dagen over werken op basisscholen aldaar...

Casa, ik ben nu ook erg beniewd geworden over Jacob Gelt Dekker.
Graag meer info!!!