« Eerste schooldag Marnix 4B | Main | El Sapo El Sapo (26) »

Alpha en Omega

Vrijdagavond om zes uur begon de afscheidsborrel van, voor Ibrahim Ajubi. Om half zes reed ik naar huis om Luchiano (8) en de camera op te halen. Op weg naar SQL Integrator Head Quarters bleek het eerste attribuut zich wel in de auto te bevinden, het tweede was helaas thuis achtergebleven. Geen foto's van Ibrahim dus. Okay, een archieffoto dan.

Ibrahim is destijds bij SQL binnengekomen als Java-specialist. Een rustige, vakbekwame collega. Dat vond men bij de RBTT-bank waar hij enige maanden gedetacheerd was ook. De bank deed hem een aanbod dat hij niet kon weigeren en per 1 augustus kwam derhalve een einde aan zijn dienstverband bij SQL Integrator.

De borrel was interessant, zeker op het laatst toen Luchiano al op een bankje lag te slapen. Heeft degene die het transport faciliteert (mede-)verantwoordelijkheid voor de content? Het bleek een interessant discussie-thema met meerdere facetten.

CasaSpider wenst Ibrahim veel succes in zijn verdere loopbaan.

Luchiano's vakantie is niet alleen qua school afgelopen. Zaterdagmorgen om half negen werd hij verwacht bij Karate-Do Curacao. We waren een van de eersten, Ivonne was de vloer van de dojo aan het vegen. Door de open ramen is de afgelopen zes weken heel wat stof met veertjes naar binnen gewaaid.

Uiteraard droeg Luchiano zijn karatepak met gele band. Hij beoefent de sport nu zes maanden en het is mooi om te zien hoe snel de ontwikkeling gaat. Luchiano behoort duidelijk tot de serieuzere kinderen. Toen hij even met Sensei Ivonne mocht sparren liet hij zien een hoop bijgeleerd te hebben. Als de motivatie goed blijft dan wordt het nog wel wat.

Ieder einde is een nieuw begin.

Comments

Ik moet zeggen dat ALLES nogal vroeg begint in Curaçao. Sportclubjes zoals judo, of wat dan ook, begint hier pas in september. Ik vind het niet zo aardig van je dat Luch een attribuut noemt. Een mens is geen voorwerp beste Casa!!

Ik mag toch aannemen dat er een contract (concurentie) beding is

Dat is ook toevallig! Mijn man heeft deze Ibrahim Ajubi wel eens op Cur ontmoet. Wij zijn nl bevriend met Ibrahim Ajubi (een jongere versie), maar ook met Nasser Ajubi en Yesser Ajubi. Maar ja, wat wil je anders Cur is zo klein dat je al heel gauw dezelfde mensen kent.

Voor mijn zoon Maurice begint honkbal ook op de eerste schooldag (Maandag is training) en volgend weekend heeft hij alweer een wedstrijd. Het drukke periode komt er weer aan.

@Cyberjunk: Ja, wij zijn er vroeg bij en houden van aanpakken! Luchiano weet dat ik het niet zo kwaad bedoel en niet zelden voel ik mijzelf een voorwerp. Sterker nog, een lijdend voorwerp... ;-)
@Hans: Scherp opgemerkt! Op zich is dat zo, maar daar wordt door ons bedrijf niet zo strikt de hand aan gehouden. Probleem op een klein eiland als Curacao is dat er niet veel potentiele werkgevers zijn. Zelf kan ik in principe ook alleen terecht bij bedrijven waar ik bij gedetacheerd ben of ben geweest...
@Donna: Inderdaad toevallig en toch ook weer te verklaren door de kleinschaligheid. Bij welke club honkbalt je zoon Maurice?

Alleen nog geen nieuwe Vacatures bij je werkgever.

Niet dat mijn java zo best is, en ik mijn landgoed zou willen verlaten, om te gaan werken...

Oh, shit, karate, ik dacht dat het pas volgend week begon. Ik behoor duidelijk niet tot de serieuzere ouders :-)

Voor je het weet heeft luchiano een black belt. Dan kan je zeker, met hem naast jou, veilig rondlopen tot in de late uren op straat. Private-security :p

@Brillie: Misschien kan ons bedrijf iets voor jou betekenen? Laat maar weten...
@Bodo: Haha, inderdaad. Ik dacht al dat het kwam doordat Kristi zich op de SQL-borrel aan haar been had geblesseerd. Zelf zal ze er vermoedelijk geen traan om gelaten hebben dat je het vergeten was. En Jill was er ook niet...
@Piet2: Een black belt houdt geen kogels tegen. En nog erger, als ik met Luchiano in de late uren de straten onveilig maak word ik thuis door Lucy in elkaar geslagen... ;-)

Dat zou zo maar eens kunnen.