« BMA Part IV: Antwoord van Stanley Brown | Main | Alpha en Omega »

Eerste schooldag Marnix 4B

Donderdag 10 augustus kwam er een einde aan de lange vakantie van Luchiano (8). Woensdagmiddag vertelde ik hem dat. "Oh mèn, nu al?" Of men het woord al of pas gebruikt is kennelijk geheel afhankelijk van de perceptie.

Om 06:05 AM ging het alarm van mijn horloge af. Luchiano was relatief gemakkelijk wakker te krijgen, dat zal in de loop van komende week wel veranderen.

Donderdag 10 augustus 2006: Luchiano's eerste schooldag in klas 4B van de Marnix-school. Klik voor groter/sluiten.In de auto op weg naar school liet ik hem zoals gewoonlijk twee tafels opzeggen. In het vorige schooljaar deed hij die van 13 en 14 met twee vingers in de neus.

"Mag ik nu beginnen met die van 8?", vroeg hij. Op de eerste schooldag besloot ik mild te zijn. Bij 7x8 haperde Luchiano, maar ik werd niet boos. De spinrag veroorzaakt door Cartoon Network en Pokemon op de GBA rondom zijn hersens moet er weer af.

Ondanks dat we vroeg waren was het enorm druk bij de Marnix-school. Het lijkt wel of het ieder jaar drukker wordt.

Verkeerstechnisch ligt de school niet bijzonder gunstig. Op het nabijgelegen kruispunt was het een chaos. Even later kwamen een agent of vijf het verkeer regelen.

De deur van klas 4B stond open. We wisten al dat de nieuwe juffrouw een meester was, Meester Peter. Gekleed in witte broek en roze t-shirt verwelkomde hij ons. Dit is bijzonder, ja niet zozeer de kledingkeuze als wel het feit dat er een meester voor de klas staat. Alle andere onderwijzers zijn sinds jaar en dag juffrouwen.

De kinderen waren vrij mat naar elkaar toe. Ik bedoel, ze hebben elkaar bijna twee maanden niet gezien dus dan moet er wel iets te vertellen zijn, maar waarschijnlijk is enthousiasme minder cool. Bij het ophalen om kwart over twaalf zei Luchiano dat hij een leuke ochtend had gehad. De twee dagen voor het weekend wordt er kalm aan gedaan, maandag begint the hard work.

Terwijl Luchiano op school zat schreef Lucy op Yahoo dat ze hem miste. Diana (3 maanden) kletst inderdaad heel wat minder. Tot slot een spreuk om in het weekend over na te denken:

"There are 10 types of people, those that understand binary, and those that don't."

Comments

ze kijken inderdaad niet zo blij *grin*... en verder ben ik meer van de soort 'er zijn drie soorten mensen, zij die kunnen rekenen en zij die het niet kunnen";-)hehe

Wat betreft die spreuk, daar verdiep ik me niet in. Dat is mij allemaal veel te ingewikkeld. Ik vind dat trouwens een goed systeem om op donderdag te beginnen om te wennen. Dat doet men in Nederland niet voor zover ik weet. Althans, niet op basisscholen. Had jij meester Peter al eens eerder gezien? Denk je dat hij een goede onderwijzer is?

Ben weer terug van een weekje lekker vakantie gehad. Op Cur. doen ze dat heel goed op donderdag naar school want dan is het 2 dagen school en dan weer weekend om bij te komen. Hier beginnen ze op een maandag en dan valt het tegen een hele week naar school en dan niet tot 12:15 uur, maar tot 15:15 uur. Dus een lange dag en ook een lange week. Gelukkig begint mijn zoon pas de de 21ste met school dus heeft hij nog een weekje vakantie.

Meester Peter maakt op de eerste schooldag een goede indruk met zijn roze shirt ;-)

@Paola: Het is ieder jaar weer wennen. Inmiddels wordt er alweer gelachen. Die van drie soorten mensen is ook leuk trouwens...
@Cyberjunk: Jammer! Binair tellen is namelijk erg leuk. Het gaat zo: 0=0 1=1 2=10 3=11 4=100 5=101 6=110 7=111 8=1000, zie je het patroon? Misschien dat Wikipedia het beter uitlegt:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Binair_stelsel
De kinderen kennen meester Peter nog uit de tweede klas. Daar viel hij vaak in voor juffrouw Marga. Het lijkt mij een geschikte kerel en een goede onderwijzer...
@Donna: Donderdag beginnen is zeker slim, dat doe ik ook altijd na mijn vakantie. Je zoon heeft geluk! Meester Peter maakte zeker indruk, zelf trek ik zo'n shirt niet snel aan. Niet op de eerste dag en ook niet op de dagen die daarop volgen... ;-)

Hey, dat lijkt op mijn oude (Arubaanse) school.

Het getal 2 bestaat niet in het binaire systeem. De getallen 1 en 0 vallen af (door de vorm van deze stelling). Dus 10 is het eerste getal dat in aanmerking komt.
Denk ik :-)

Wikepedia is iets duidelijker dan jij, maar ik heb meer met taal dan met getallen. Ik was op school altijd slecht in wiskunde, rekenen en alles wat daarmee annex was, terwijl ik voor talen, zowel de Nederlandse Taal als de Engelse, Franse en Duitse taal. Blijkbaar is dat erfelijk, mijn moeder was net zo, mijn vader was iets meer bekend met getallen dan mijn moeder, maar ook hij was toch net iets meer taalgevoelig. En dat hebben mijn ouders overgedragen op mijn zusters, mijn oudste zus heeft het weer overgedragen op haar oudste dochter die tekstschrijver is- dan weet jij het wel- en ook de andere familieleden zijn meer thuis in de taal dan in de rekenlunde. Maar Wikepedia heeft wel kans gezien om me iets meer duidelijkheid te verstrekken. Een patroon zie ik niet in jouw beschouwingen.

Eerste schooldag, ik ging er vroeger altijd met een dubbel gevoel naar toe. Wel leuk dat je je vriendjes weer ziet, minder leuk dat je sommige leraren weer terugziet, hoewel dat op een basisschool niet echt van toepassing is (een juf of meneer het hele jaar door)

De spreuk was trouwens wel leuk, ik moest er weliswaar wel een paar seconde over nadenken :-/

Nu alweer? Het is een schande. Slechts twee maanden rust en dan alweer aan het werk gezet worden door een MEESTER nog wel. De leerslaven hebben het weer moeilijk dit jaar.

@Xaviera: Maar het is hem niet. Ik vermoed dat de bouwstijl van de Marnix-school in die tijd een heel gebruikelijke was. Klaslokalen rondom een groot schoolplein. Zo zag mijn lagere school, de Sint Janschool te Valkenswaard, er globaal ook uit. Maar bij jou is het vast wat korter geleden... ;-)
@Cockie: Je verklaring is eerder gebaseerd op het betere gokwerk dan op wetenschappelijke basis, maar het resultaat mag er zijn!
@Cyberjunk: Wat mij betreft sluiten (het goed zijn in) taal en getallen elkaar niet uit. Net zo goed als iemand knap en intelligent tegelijk kan zijn. Sommige mensen denken dat getallen ingewikkeld zijn. Maar misschien is dat ook echt wel zo voor jou en je nicht die tekstschrijfster is. P.s. voor een tekstschrijfster schrijft zij overigens wel erg weinig op haar weblog...
@Piet2: Ik kon mij vroeger wel op het weerzien met sommige leraressen verheugen. Maar inderdaad een dubbel gevoel. Als je ergens even over moet nadenken is het vaak extra leuk!
@Brillie: Ja, nu alweer. En ik vrees ook dat deze post via Google wellicht mensen aantrekt die op zoek zijn naar iets anders... :-)

Wat aangaat mijn nicht, die heb ik al tig keer gezegd dat ik vind dat zij wat meer op haar weblog moet schrijven, ik sta volledig achter jouw mening in dit opzicht. Maar haar weblog is haar hobby en tekstschrijver is haar beroep. En daar zit het juist in, ze heeft het beroepsmatig zo druk dat ze zegt niet meer aan haar weblog toe te komen. In hoeverre dit klopt kan ik niet inschatten, maar waarschijnlijk hebben computerspecialisten zoals jij het minder druk. Ik krijg mijn lieve nicht niet meer vooruit wat dit betreft, hoe ik ook probeer haar te stimuleren. Ze weet hoe ik er over denk. Maar heb jij haar wel eens een mail gestuurd waarin je aangaf hoe je er over denkt? Ik zal haar eens oproepen om deze post van jou en de comments te lezen.

Ha nerd!
Een t-shirt met die tekst zit ik altijd te overwegen om te kopen, maar dat komt er nooit van. :)

Welke klas/groep zit Luchiano?

@Cyberjunk: Ach, als iemand om een of andere reden geen zin heeft om te schrijven moet hij het vooral ook niet doen. Het moet wel leuk blijven tenslotte. Het kan nooit kwaad om mijn posts en jullie comments te lezen... ;-) Als ik het goed begrepen heb is je nicht morgen trouwens jarig, alvast gefeliciteerd!
@GJ: Dan moet wel je haar met gel stijl naar achteren kammen en een donkergerand brilletje opzetten. Luchiano zit in de vierde klas (4B) hetgeen gelijk staat aan groep-6.