« Kraay Senior's deskundige analyse | Main | Filosoof in Simpelheid »

El Sapo El Sapo (1)

1.

Vanwaar de naam El Sapo? De uitleg in sneltreinvaart: het Spaanse sapo betekent in het Engels toad, de naam van een tool die vrijwel alle Oracle-specialisten gebruiken. In het Nederlands is een toad een pad. Pad in de zin van kikker. Kikkers springen en dat gebeurt hier ook, van de hak op de tak. Vandaar.
Het format is min of meer geleend van Planeet Vandenb, de werktitel was dan ook Meteoor CasaSpider. Uiteindelijk is het El Sapo geworden. We gaan van start!

2.

Het leukste stukje uit de nabeschouwingen van de Champions League duels heb ik gisteren niet eens opgeschreven. Hans Kraay Senior analyseerde de problemen bij Real Madrid. "Ja, als de vedetten de baas worden dan is het snel afgelopen". De presentator haakte daar ad-rem op in: "Daar heeft u ervaring mee?" Kraay: "Uhm, eh... ja." Hij ging snel verder. Voormalig PSV-er René van der Gijp vertelt nog graag hoe Kraay Senior voor de wedstrijd nerveus op de kleedkamerdeur klopte en aan Ruud Gullit vroeg of deze de opstelling al klaar had. Als Gullit dan zei: "Neen, nog niet", dan antwoordde Kraay Senior dat hij in dat geval een paar minuten later wel terug zou komen. Hans Kraay Senior was toen trainer van PSV.

3.

Op Curacao worden veel (te veel) atrako's (overvallen) gepleegd. Dit gebeurt tegenwoordig ook op klaarlichte dag. De overvallers zijn vrijwel altijd in het bezit van pistolen en zij schromen niet deze bij tegenstand te gebruiken. Vandaag las ik in de Vigilante dat vier mannen en een vrouw niet lang na het plegen van een overval zijn opgepakt. Dat ging zo gemakkelijk omdat de overvallers een stralend blauwe Volkswagen New Beetle als overvalwagen hadden gebruikt. Men ziet ze hier af en toe wel eens rijden, die New Beetles, maar ze zijn op zijn zachtst gezegd opvallend. Diverse mensen wisten ongeveer waar de auto heen was gereden. De politie kamde de buurt uit en zag de New Beetle al snel in een tuin staan, met een paar mensen er omheen. Ook de buit werd er aangetroffen.

4.

Luchiano (6) zag op televisie een reclamefilmpje waarin getekende spermatozoïden bezig waren met de weg naar hun doel. Lucy zag hem denken. Even later vroeg hij wat dat toch was, al die visjes met gezichten. Lucy vertelde hem min of meer dat het spermatozoïden waren en dat de snelste van hun een kindje zou worden. Luchiano was dus het snelste geweest, al zou men dat niet zeggen als men hem ziet eten. "Maar wat gebeurt er dan met al die anderen? Heb ik die dan vermoord?", vroeg hij bezorgd. Lucy probeerde hem gerust te stellen: "Neen, die zijn daarna in slaap gevallen."

Comments

Zoals Harrie Jekkers al zei:"Je kunt nog zo'n loser zijn, je hebt tenminste één keer gewonnen!"

Ik kan me niet indenken hoe het leven zou zijn zonder Toad. Lang leve Quest en lang leve Toad!

Wat een prestatie. Vier volwaardige stukken in 1 post. Klasse Casa.

Vroeger hadden we hier ook TOAD maar 'TOAD has left the building'. Onze nieuwe tool heet sinds enkele jaren PL/SQL-Developer. Even flink wennen maar die blijkt die ook goed kan springen.

@Eric: Ja, ik ken hem... :-) Dat moet voor veel slome medemensen een hart onder de riem zijn. (Als ze het tenminste beseffen, nou ik wel!)
@Henk: Ik ook niet, maar zie het commentaar van Angel, PL/SQL-developer schijnt net zo goed te springen als een pad!
@Angel: Thanx! Eens kijken wanneer El Sapo (2) gelanceerd wordt!

Geef mij maar een post over 1 onderwerp, waar je bij stil staat. Er wordt al genoeg gesprongen.

Om maar op die zaadjes in te haken:
Een mens is nooit een zaadje geweest!
Een mens ontstaat pas als een zaadje samengevoegd is met een eicel!
Leg hem dat ook maar even uit.

Ik zie morgen al zijn reactie staan: HHHHeeee, wakker worden jullie !!! Ik WIL een BROERTJE !!!!

Sterkte. ;)

@CuraKora: Als er iemand een flexibele geest heeft dan ben jij het wel dacht ik... :-) Af en toe ertussendoor, voor de broodnodige variatie?
@Renesmurf: Jij weet duidelijk waar Abraham de mosterd haalt... ;-)
@Brillie: Ik geloof dat de bestelling van de schoolkalender 2005 (die we zojuist hebben gedaan) op dit moment meer zijn aandacht heeft, maar toch bedankt!

al zou men dat niet zeggen als men hem ziet eten.... *grin*....geweldige zin in die context :-)

Verder is het wel heel slim om in zo'n auto te gaan lopen muiten..... hier was pas iemand die een fiets had gejat en deze vervolgens aanboodt aan iemand die zijn eigen fiets herkende....da's typisch een kwestie van jammer.... :-)

Alles met 'toad' erin associeer ik met de 'griezelige' Catweazle, een jeugdserie met een grappige, onhandige tovenaar die verstrooid en een beetje lijp liep te doen.Af en toe heb ik daar erg mee gelachen.

@Paola: Het is fijn om te weten dat ook in Gelderland niet zo slimme boeven wonen. (Behalve dat het er heel donker is... ;-))
@Novecento: Catweazle, ja natuurlijk. En dan te bedenken dat ik daar laatst nog over geschreven heb. Kennelijk ben ik toch meer vakidioot dan ik dacht!

Herkansing:

1) Naarmate mensen ouder worden, blijken ze steeds meer verankerd te worden in gewoontes

2) Tja

3) Die boeven in die beetle hadden extra pech omdat een toevallige automobilist die de roof zag zich nonchalant in het verkeer achter ze voegde en ondertussen via zijn cellular hun positie aan de politie doorgaf. Er is nog hoop voor Curaçao

4) Kans gemist. Je had m moeten uitleggen dat vrouwen de deur dicht doen zodra ze een vent binnen hebben, zo ook eicellen. Daar hebben de mannen en de spermatozoiden weinig invloed op.

Zo beter?

Vier hoofdstukken in één web het is knap en de inhoud ook. Geen dank. Wel vraag ik mij regelmatig af wanneer al dat proza wordt gemaakt. Heb je niet alleen tijd voor nodig, maar ook de juiste inspiratie. Wij horen het wel.
CasasPa.

sjonge en haha(x4)

Schoolagenda: mmmm. Ik had altijd de popfoto agenda. Als ik er nu een zou moeten gebruiken, dan was het zeker een van Fokke geweest.

@CuraKora: Met (1) probeer ik dat juist te doorbreken. Hehe (4), vrouwen gooien de deur dicht als ze een man hebben? Vandaar dat mannen juist (net als hun spermatozoiden) proberen te ontsnappen... :-) Stukken beter zo!
@CasasPa: Geen dank dus. Het geheim van de inspiratie heb ik je gemaild, dat hoeft niet meteen de hele wereld te weten... ;-)
@Brillie: Het is een kalender, met beesten. Dus geen schoolagenda helaas...