« Respekt | Main | Kluivert bij Holland Sport »

Tomio en zijn vriendjes

De datum 30 mei is een belangrijke voor Curacao. Op 30 mei 1969 leidde een staking bij Wescar ertoe dat uiteindelijk delen van Punda in brand werden gestoken. Zoals bij vele revoluties was het allemaal niet bijzonder fraai, maar resulteerde uiteindelijk wel in een impuls met betrekking tot de rechten van Curacaoenaars ten opzichte van Nederland.

Luchiano kijkt stoer met zijn wegwijzer en samenvatting van Tomio en zijn vriendjes. Klik voor groter/sluiten.De datum 30 mei is een belangrijke voor Aruba. In de ochtenduren van maandag 30 mei 2005 verliet Natalee Holloway in gezelschap van Joran van der Sloot, Satish Kalpoe en Deepak Kalpoe de nachtclub Carlos 'N Charlie's.

Sindsdien is niets meer van haar vernomen ondanks grootscheepse zoekacties die tot op heden doorgaan. Op de radio hoorde ik vanmorgen dat het tourisme op Aruba niet onder deze trieste zaak heeft geleden.

De datum 30 mei is een belangrijke voor Luchiano (8). Vandaag heeft hij namelijk zijn boekbespreking. Okay, een boekbespreking is van een andere grootte dan de twee bovenstaande gebeurtenissen, maar is voor ons toch belangrijk. Het boek dat hij bespreekt is Tomio en zijn vriendjes, geschreven door Boudewijn Aldus. ISBN: 90-443-0150-0.

Onder het motto Doe niet vandaag wat ook morgen kan begonnen we maandagmorgen om 8 uur. Tegen 11 uur was de samenvatting klaar en uitgeprint. Nu moest Luchiano hem nog uit zijn hoofd leren. Lucy en Sugey fabriceerden een wegwijzer. Deze wegwijzer is onderdeel van de toegift.

Eigenlijk mag of hoeft de boekbespreking niet langer dan 8 minuten te duren. Inclusief toegift zitten wij op 20. Ik vind het knap hoe snel Luchiano zich een dergelijke lap tekst eigen maakt. Laten we het erop houden dat zijn harde schijf lang niet vol is en bovendien niet zo gefragmenteerd als bijvoorbeeld de mijne.

Buiten maakten we een paar foto's van Luchiano in body-builder pose met zijn wegwijzer en de vijf vellen samenvatting. Het boek zelf zijn we helaas vergeten. De samenvatting van Tomio en zijn vriendjes staat online, zowel in html als in MS-Word formaat.

Over een uur of vier weten we hoe Luchiano het er vanaf heeft gebracht.

Update 30.05.2006 / 12:54

Helaas. Juffrouw Margriet is ziek vandaag. Daarom ging Luchiano's boekbespreking niet door. We wachten nu tot ze beter is en maken dan een nieuwe afspraak. Beterschap, juffrouw Margriet!

Comments

zoals ik het kan zien is hij heel goed voorbereidt en gaat hij dat absoluut redden!!

En ik hoop dat je vandaag nog een update toevoegt aan deze post om te vertellen hoe hij het er vanaf bracht. Verder sluit ik me aan bij Paola.

Krijgt Luch ook Geschiedenisles in deze klas, of eventueel als hij een klas hoger zit? Zo ja, dan zullen de andere twee gebeurtenissen die jij noemde aangaande 30 mei in een later stadium ook wel tot hem gaan doordringen als dat niet al een beetje gebeurt met zo'n vader die alles zo bijhoudt,

Als we naar jullie toekomen, mag Luchiano het boek aan ons voorlezen. Het lijkt erg leuk, zeker als Luchiano het voordraagt/ CasasPa

@Paola: Ik hoop het maar, het is wel veel stof om te onthouden. Zometeen weten we meer...
@Cyberjunk: Uiteraard, zo gauw we straks thuiskomen volgt de update met Luchiano's punt. Nog even geduld...
@CasasPa: Ik denk niet dat we het boek zovaak gaan verlengen, het is namelijk van de bibliotheek. Maar tegen die tijd heeft hij vast alweer een ander boek waaruit hij jullie voorleest...

OOwh.. da's jammer, voor niets zenuwachtig geweest!

Hoop dat Luchiano's hardeschijf het ook op lange termijn volhoudt en dat hij niets overschrijft!

Inderdaad, zeer jammer, hopelijk is de juf niet erg ziek.

jullie zijn overduidelijk een goed team met z'n allen .. goei gevoel ..

Hee, dat is ook jammer. Juffrouwen moeten ook niet ziek worden. Een spannend verhaal en ik vind de bijdrage van de 2 moeders ook erg mooi. Deze boekbespreking gaat vast een hoog punt opleveren. Trouwens een stoere man onze Luchiano.

30 mei lijkt een ongeluksdag.
Laten we in alle gevallen hopen dat het later goed zal komen.

@GJ: Ach, straks kan hij het nog beter vertellen. Belangrijk is ook het niet door elkaar halen van de namen van de kippet... uhm... meisjes!
@Cyberjunk: Ik verwacht haar deze week wel terug. Een lang weekend leidt vaak tot een griepje...
@Henk: Klopt, ook al is het eigenlijk Luchiano's werk dat we met zijn allen doen... ;-)
@Margriet: In mijn beleving waren onderwijzers/essen van de lagere school vroeger nooit ziek. Maar misschien idealiseer ik de situatie wel. We gaan voor een nog hoger punt en Luchiano begint al een klein hulkje te worden...
@Renesmurf: Dat is maar vanuit welk standpunt je het bekijkt. Uiteindelijk komt alles goed!

30 mei, mijn eerste keer.

Heerlijk zo'n vader die zo veel doet voor zijn kinderen.