« The Legend of Zelda | Main | In nog geen honderd jaar »

Natalee Holloway

Ergens in de ochtenduren van maandag 30 mei 2005 is de 18-jarige Natalee Holloway op Aruba verdwenen. Zij behoorde tot een groep van 124 leerlingen van een middelbare school uit Mountain Brook, Alabama die een schoolreisje maakte naar Aruba. Haar laatste avond bracht zij door in nachtclub Carlos 'N Charlie's. Van daaruit stapte Natalee om 01:30 uur in een auto met Satish en Deepak Kalpoe alsmede de 17-jarige Joran van der Sloot. Deze laatste is zoon van een Nederlandse rechter op Aruba, Paulus van der Sloot. Na dit autoritje is er niets meer van haar vernomen.

Natalee Holloway, vermist op ArubaWat is er gebeurd? Bovengenoemde drie personen zijn de laatsten die Natalee lijken te hebben gezien. Uiteraard was de politie zeer ge´nteresseerd in hun verhaal. In de eerste versie hiervan zijn zij met hun vieren naar de vuurtoren nabij Arashi Beach gereden. De gebroeders Kalpoe zaten voorin, Joran en Natalee achterin. Naar verluidt pleegden zij sexuele handelingen.

Om 02:00 in de ochtend zouden zij Natalee hebben afgezet bij haar hotel, het Holiday Inn. Zij zou daar gestruikeld zijn en vervolgens opgevangen door een donkere man die eruit zag als een bewaker.

Mede op grond van deze verklaring werden op zondag 5 juni Abraham Jones en Antonius "Mick" John, beiden bewakers van het nabijgelegen wegens renovatie gesloten Allegro Resort aangehouden.

In de tussentijd hield justitie de drie jongelui scherp in de gaten. Hun telefoons werden afgeluisterd. Op de tapes van de beveiligingscamera's van het Holiday Inn hotel zijn geen beelden van de thuiskomst van Natalee gevonden. Het gezicht van Joran van der Sloot vertoonde schrammen. Volgens hem veroorzaakt door een val. Bovendien werden in de auto bloedsporen gevonden.

Op donderdag 9 juni werden Joran van der Sloot (06.08.1987), Satish Kalpoe (30.07.1986) en Deepak Kalpoe (06.10.1983) aangehouden en in verzekerde bewaring gesteld. Ook de twee bewakers van het Allegro Resort bleven gedetineerd. Toevallig (?) zaten Joran van der Sloot en bewaker Abraham Jones in hetzelfde celblok.

Volgens Chris Lejuez, advocaat van Abraham Jones, kwam Joran van der Sloot met een nieuwe versie van de gebeurtenissen. Joran verklaarde (huilend) aan Jones dat hij zich zorgen maakte erin geluisd te worden door de Kalpoe broers. In werkelijkheid was Joran helemaal niet meegegaan naar de vuurtoren, maar was hij thuis afgezet.

Satish Kalpoe, Joran van der Sloot en Deepak KalpoeOp de achterbank had hij email-adressen uitgewisseld met Natalee. Zij reed vervolgens met de twee broers weg. De eerste versie van het verhaal hadden de jongens met zijn drieŰn bij hem thuis aan het zwembad verzonnen. Nogmaals, dit is verklaard bij monde van Chris Lejuez. Satish en Deepak Kalpoe beweren ondertussen dat juist Joran van der Sloot alleen met Natalee Holloway is uitgestapt bij Arashi Beach.

Inmiddels zijn de bloedsporen in de auto toebehorend aan Deepak Kalpoe onderzocht en schijnen deze niet van Natalee afkomstig te zijn. De kwade genius in de verdwijning van Natalee lijkt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gezocht te worden onder de drie jongens. Op maandagavond 13 juni zijn de eerder verdachte bewakers Abraham Jones (28) en Mickey John (30) derhalve vrijgelaten.

Opvallend is de grote aandacht voor deze trieste kwestie. Vanuit de Verenigde Staten zijn maarliefst 15 (?) FBI-agenten naar Aruba afgereisd om assistentie te verlenen. Volgens bronnen heeft vader David Holloway connecties met George Bush. Ook de aandacht van de media in de USA is bijzonder groot. Dat geldt overigens ook voor Curacao waar dagelijks op het journaal een apart item wordt uitgezonden over de ontwikkelingen bij het zoeken naar Natalee Holloway.

De kans dat Natalee ooit nog levend tevoorschijn komt lijkt inmiddels bijzonder klein.

Links

Relevante personen

 • Theresa Croes-Fernandes, procureur-generaal.
 • Karin Janssen, hoofdofficier van justitie.
 • Jan van der Straten, assistent van hoofdofficier van justitie.
 • Amalin Flanegin, officier van justitie (Vervangster van Karin Janssen? Dit wordt ontkend door Theresa Croes-Fernandes).
 • Vivian van der Biezen, woordvoerster Openbaar Ministerie.
 • Dick van den Brink, rechter-commissaris en gewoonlijk werkzaam op Curašao.
 • Anthony Carlo, advocaat van Joran van der Sloot.
 • David Kock, advocaat van Satish Kalpoe.
 • Rudy Oomen, advocaat van Deepak Kalpoe.
 • Chris Lejuez, advocaat van Abraham Jones.
 • Noraima Pietersz, advocaat van Antonius "Mickey" John.

Comments

Het verhaal lijkt heel compleet, doet denken aan Peter R. de V. Met zo veel FBI agenten en andere speurneuzen lijkt het me sterk dat ze de dader(s) niet vinden. Het heeft hier ook de aandacht, maar als je er zelf ooit bent geweest (zelfs gelogeerd in Holiday Inn) dan komt het nog dichterbij. CasasPa.

De vader van Joran van der Sloot is al 10 jaar rechter op Aruba. Ik vraag mij af hoe die positie de persoonlijkheid van zijn zoon heeft be´nvloed. Jongelui zijn toch al van nature zelfzuchtig en de positie van zijn vader heeft hem zeker privileges gegeven die anderen niet hebben. Krijgt zo iemand dan niet het gevoel dat hij meer is dan een ander en zich dingen kan permitteren die anderen niet mogen. Ik heb meerdere foto's van hem gezien en ik weet niet of ik hem wel sympathiek zou vinden.
Dit is ÚÚn van de nadelen van het leven in een kleine gemeenschap.

vdb.

Tja, ik heb het gezien op de TV. De klap zal hard aankomen als de waarheid boventafel komt voor het mooie eiland.

Toch denk ik dat Natalee ergens op Aruba te vinden zou moeten zijn, al twijfel ik ook of dat levend zal zijn. Aruba kan men niet anders verlaten dan per boot of per vliegtuig en dan zou ze toch door douaniers, of personeel van een vliegtuig of schip herkend moeten zijn. Dan zou het toch niet zo moeilijk moeten zijn, of zie ik dat nu verkeerd? Alleen als zij ergens verdronken is, dan vrees ik dat men zelfs het lichaam van Natalee niet meer terugvindt.

@CasasPa: Ik ben geen speurneus, maar het verhaal van de drie jongens rammelt dermate dat het al heel gek moet lopen als zij (of een deel van dit groepje) hier niet meer van afweten...
@MJvandenBroek: Hoeft niet noodzakelijkerwijs. Er zijn ook kinderen van invloedrijke ouders op de eilanden die 'gewoon' blijven. En andersom zijn er kinderen van 'gewone' ouders die 'rare' dingen doen. We hebben het natuurlijk niet over een Uday Hoessein, zoon van Saddam...
@Brillie: In ieder land gebeuren trieste dingen, ook daarin vormt Aruba geen uitzondering. Op Curacao is een paar maanden geleden een Dominicaans meisje van 17 verdwenen. Maar die kreeg veel minder aandacht, dat is het verschil...
@Cyberjunk: Het is moeilijk maar niet onmogelijk Aruba ongemerkt te verlaten. Bijvoorbeeld via een Go-fast (speedboat) of door een andere identiteit aan te nemen. Maar eerlijk gezegd geloof ik daar in dit geval niet in...

Tja...wat nu.
Nu heb je 3 verdachten..maar hoe krijg je zover dat ze allemaal hetzelfde verhaal vertellen, en het liefst de waarheid.
Eerst vertellen ze 1 verhaal en dan weer een ander.
Ze zitten er allemaal tot hun nek aan in, dat weten ze ook.
15 FBI lui...ai..dat is schrikken..dat wordt weer een andere leugen.
Ze gaan nu elkaar de schuld geven....
Wat er "echt" gebeurd is zal nooit achterhaalt worden en Natalee zal nooit gevonden worden!

Het is triest.

andere theorie:
ze is al eerder weggelopen... dus wie weet feest ze nu lekker op St Maarten.

@Cerito: Er vanuit gaande dat inderdaad een van de drie jongens (of een deel daarvan) een misdrijf op zijn geweten heeft denk ik dat hij op een bepaald moment breekt. Eerst wil ik wel eens weten of Joran van der Sloot straks bevestigt wat Abraham Jones bij monde van Chris Lejuez over hem heeft beweerd. Hier kan natuurlijk nog veel meer achter zitten...
@GJ: Het is een hele trieste gebeurtenis. Door de vreemde ingredienten (zoon van een rechter, misschien gebruik van drugs, misschien racisme ten opzichte van de bewakers van het Allegro Resort etc.) zou het mij niet verbazen als hier ooit nog eens een film van wordt gemaakt...
@Benno: Alles kan. Maar waarom zouden de drie jongens zich dan in zulke vreemde bochten wringen? Het schijnt dat Natalee dronken was die nacht. Ik zie niet hoe zij op dat moment moest weglopen. Daar zijn betere gelegenheden voor...

In nederland is dit in de kranten ook nieuws. Vreselijk voor zo'n meisje en haar familie! Waarom in hemelsnaam? Ik word hier echt triest van!

Het is echt nieuws dat de mensen aangrijpt, ook hier. Het is een nachtmerrie.

Dit soort gebeurtenissen geeft iedere keer weer een 'klap op je gezicht' .. dat je beseft mensen zijn die toe in staat zijn om ..... (vul maar in ... want we weten nog niet zeker wat er precies gebeurd is)

Zieke mensen!!

Ik zal mijn dochters op het hart drukken om nooit meer na enen 'snachts dronken te gaan stappen op Aruba.

CSI Casaspider.

ik krijg het er helemaal koud van...dit voelt echt niet goed hoor, ik geloof niet in een feestend meisje......

@Esther: Tja, waarom... het moment, drank/drugs... jalouzie... het zijn zeker achteraf onverklaarbare dingen...
@Renesmurf: Dat vind ik een van de bijzondere dingen van deze zaak, de enorme media-aandacht...
@Amaro: Met dat laatste heb je helemaal gelijk, tot nu toe is alles speculeren. Maar het net lijkt zich toch wel te sluiten...
@Henk(ES): Ziek is inderdaad het juiste woord...
@Aargh: Dan komt het vast allemaal goed met jouw dochter... :-)
@Louter: Nou, ik volgde de zaak op een afstandje en merkte dat de gebeurtenissen nergens netjes op een rijtje stonden. Tja, dan moet ik het zelf maar doen... ;-)
@Paola: Ik ook niet. En al helemaal niet nu inmiddels duidelijk is geworden dat of de twee broers of Joran van der Sloot hebben gelogen...

Heeft die Joris 2 rechterhanden op de foto? Er klopt in ieder geval iets niet op de foto.

En mocht die Joran de hoofdschuldige zijn, dan gaat die wel vrijuit hoor, met een pa die rechter is. Als het een eigen kind van een rechter betreft, dan zal het recht heus niet zegevieren. Die hoeft niet eens een dure advocaat te hebben om vrijuit te gaan, pa zal hem dan waarschijnlijk wel automatisch vrijspreken. Dan kan heel Aruba op z'n kop gaan staan, dan wordt er wel een draai aan gegeven.

Het lijkt me dat op Guantanoma Bay toch nog wel plek is voor 3 mensen?
Dan duurt het in ieder geval niet zo lang meer voor de zaak opgelost is.

@Marc: Ik geloof warempel (warempel?) dat je gelijk hebt. Toen ik de foto spiegelde had Joran opeens twee linkerhanden... Overigens staat er op de andere foto ook een fout. Daar staat dat Natalee het laatst gezien is op maandag 29 mei. Het was echter (de vroege ochtend) van maandag 30 mei. Scherp opgemerkt trouwens!
@Cyberjunk: Nou, nou, wat een vertrouwen in de rechtspraak! Om vriendjespolitiek uit te sluiten is er al een Curacaose rechter-commissaris overgevlogen in de persoon van Dick van den Brink. Mocht Joran de dader zijn wordt hij uiteraard niet door zijn vader berecht.
@Angel: Bij die drie mensen zitten hoogstwaarschijnlijk 1 of 2 onschuldigen...

Het lijkt me toch niet dat die arm van Joran is. Deze 2e rechterhand heeft een soort lang wit shirt aan, totaan de hand, terwijl de 1e rechterhand korte mouwen heeft.

Kortom, het lijkt me dat iemand eruit gephotoshopped is. Maar wie?

Wat een fraai stukje journalistiek, over een veel minder fraaie gebeurtenis.

Ook op Aruba ben je pas schuldig als dat bewezen is. Laten we met z'n allen niet voor rechtertje spelen!

@Marc: Het is inderdaad een vreemde foto...
@Roos: Dank je, ik wilde de zaken voor mezelf even op een rijtje hebben. Fraai is het allemaal niet, zeker nu ook Jorans vader in de gevangenis zit.
@Annelien: Ik zie mijn verhaal meer als 'jurylid' dan als 'rechtertje' spelen. Het gaat erom de waarschijnijkheden boven water te krijgen. In het geval van de drie jonge vrienden is er 100% zeker gelogen. Dat maakt de waarschijnlijkheid dat minstens een van hen iets te verbergen heeft groter. Al is die nooit 1005.

Waar gaat dit in hemelsnaam nu echt over? Hoeveel jongeren overlijden er jaarlijks tijdens springbreak in de VS, op longbeach (met de nodige uitspattingen) of in "sunny" Miami?
Die Joran van der Sloot zal zeker geen lieverdje zijn en zal vast iets te maken hebben met haar verdwijning. Maar laten ze in de VS de zaken eens nuanceren (met hun site thehellwitharuba.com), dit is een incident op 1 van welvarendste en VEILIGSTE eilanden in de regio.

Hoe zit het eigenlijk met het alibi van de familie Holloway. De moeder is wel erg nadrukkelijk aanwezig om iemand beschuldigd te krijgen.

moeder Holloway vond ik persoonlijk ook heel erg apart.
tijdens de reportage die nova gemaakt heeft is die vrouw werkelijk bezig de dochter de hemel in t eprijzen en HOEVAAK hoor je (vanuit THE US) dat ouders zo'n druk op hen kinderen leggen dat ze uiteindelijk zelfmoord plegen?!
wat als dat het is...ik ben geen FBI of whatever...maar we zijn ook jong geweest en we zijn ook allemaal 18 geweest, alleen met vrienden op vakantie, ik belde niet elke dag op betekend dat ik een rebel was of gewoon een tiener meisje van 18?
E speelt meer mee en ik weet het niet zeker maar ik heb wel het gevoel!
want als je met 124man op schoolreisje gaat WAAROM ga je dan ALLEEN de straat op (in een land wara je de weg niet kent!!!!)

Triest
Ik hoop dat de waarheid aan het licht komt, en dat ze Natalee levend weer zullen vinden, maar ik heb mijn twijfels hierover. De jongens weten meer, dat is overduidelijk!
vasthouden die jongens, laat die 13 FBI agenten uit Amerika hun werk maar doen, dan komt er wel wat uit!
De familie van Natalee wens ik heel veel sterkte in deze bijzondere moeilijke tijd!

Ik heb gehoord dat Peter R. De Vries al onderweg is naar Aruba? Klopt dat?

@Henk: Ten tijde van de verdwijning van Natalee waren haar ouders nog gewoon in de Verenigde Staten...
@Omi: De relatie tussen Natalee en haar stiefmoeder was niet geweldig, ze is ook al eens weggelopen. Dat Natalee zich op Aruba onverantwoordelijk gedroeg is een feit. Er waren drank en drugs in het spel.
@Lotje: Feit is dat de drie vrienden gelogen hebben. Waarom, dat is de grote vraag. Van de andere kant wil Aruba door de enorme media-aandacht vanuit de USA de zaak oplossen. Daarvoor zijn daders nodig. Eigenlijk is dat de omgekeerde weg...
@Conny: Ik heb het nog niet gehoord, maar als het zo is dan is de zaak zo opgelost... ;-)