« Van massage tot terrorisme | Main | El Sapo El Sapo (16) »

Zomaar een BBQ

Mensen zijn net dieren, in een groep heeft iedereen na een bepaalde tijd zijn functie. Voor Natascha betekent dit dat zij is uitgegroeid tot Chef Activiteiten en Evenementen. Er was al een tijdje geen aanleiding meer voor een barbecue geweest en dus begon een aantal mensen vragend naar de Chef A&E te kijken.

In minder dan een week ging er een email uit vanuit het hoofdkantoor en werd geďnventariseerd wie mee wilde doen. Vervolgens werd het halen van de boodschappen verdeeld. De locatie stond al vast, bbq-en doen we altijd op Daaibooibaai. Het tijdstip was zaterdag 20 augustus en alles verliep op rolletjes.

Dat kwam mede doordat de lomitu (ossenhaas) deze keer van geweldige kwaliteit was. Het vlees wordt geďmporteerd door Wladek en Marie-Jose en komt uit Argentinie. Wladek vond de kwaliteit ook duidelijk beter dan normaal. Binnenkort gaan we eens kijken in hun zaak, op zoek naar hompen lomitu uit dezelfde zending.

BBQ Daaibooibaai 'Zomaar'Later op de avond hadden we een discussie over de Verenigde Staten en de positie van de Europese landen met betrekking tot de oorlog in Irak.

Mijn stelling is dat iedereen ten allen tijde probeert invloed uit te oefenen op anderen. Bij de Verenigde Staten valt het wat meer op, omdat zij meer mogelijkheden tot invloed hebben dan de overige landen.

Maar neem nu Venezuela. Door de aanwezigheid van de PdVSA-raffinaderij heeft men een vinger in de pap op Curacao, denk aan de werkgelegenheid. Toen in maart van dit jaar het vliegdekschip USS Saipan Curacao aandeed, leverde de Venezolaanse consul-generaal Lorenzo Angiolillo Fernandez hier hevige kritiek op. Het was een daad van intimidatie van Amerikaanse kant jegens Venezuela en Curacao mocht daar van hem niet aan meedoen.

Na nog wat andere incidenten houdt de consul-generaal zich tegenwoordig koest. Ik heb tenminste niets van hem vernomen omtrent het bezoek afgelopen vrijdag van het Amerikaanse vliegdekschip USS Bataan dat nog steeds bij de Megapier voor anker ligt. Maar neem van mij aan dat hij op zijn tong heeft moeten bijten.

Ook op micro-nivo wordt invloed aangewend. Zo krijgen Benno en Noelle van CasaSpider een pluim voor de razendsnelle updates en lange verhalen van de laatste tijd. Dit ondanks de grote drukte waarin zij zich bevinden. Mijn complimenten. Niet de complimenten en belangrijker, géén link krijgen Ino en Bente. Hun website is namelijk sinds 20 juni niet meer ge-update. Dat kan natuurlijk niet en daarom krijgen zij straf. Hetgeen overigens niet wil zeggen dat zij vanavond geen Polar van ons krijgen, er zijn wel grenzen.

Na deze beschouwingen is menigeen wel toe aan wat plaatjes. Het album BBQ Daaibooibaai "Zomaar" bevat 40 foto's.

Comments

Zijn jullie helemaal niet bij Wilhelminaplein geweest? Gea, Ineke en Doreen maar wachten, en wachten, en wachten, om de groeten over te brengen!

Elk land wil graag de boel wel regelen, dat klopt. Maar dat is een menselijk trekje.
Of mensen hun site wel of niet updaten is ook geen zaak van anderen.

En hoe lang mag die straf voor Ino en Bente dan wel duren? Totdat ze ge-updatet hebben? Ik zou ze strenger straffen dan ze alleen geen link geven. Ik zou geen Polar weggeven, sterker nog, ik zou niet meer tegen ze praten totdat ze weer een log hebben die up-to-date is. Streng zijn, anders blijven ze laks...;-

Die lappen lomitu zijn er weer goed uit!!
Ik zit hier over mijn toetsenbord te kwijlen...:-(

Casa, je had de uitnodiging vooor de voetbalpoules naar een oud email-adres gestuurd.
Ik heb geprobeerd om me bij de voetbalpoules bekend te maken maar ik weet noch mijn inlognaam noch mijn pw.
Suggesties en/of een hulppagina op het casalog zijn welkom??
Nu al bijna 100 punten achter...(slik)

@Willisha: Neen! We zijn voor het eerst sinds tijden niet bij Pleincafe Wilhelmina geweest. Wat jammer, zijn de dames er aanstaande zaterdag nog steeds?
@Renesmurf: Je hebt gelijk, maar een beetje stimulans kan zo nu en dan geen kwaad. Ino & Bente hebben nu in ieder geval hun site ge-update... ;-)
@Cyberjunk: Welcome Back! We konden gelukkig gewoon met Ino en Bente blijven praten, de site is (zie antwoord aan Renesmurf) vandaag ge-update. De boycot is ingetrokken!
@Angel: Je hebt vele kansen gehad om hier te komen wonen, dan had je het kwijl kunnen gebruiken om de lomitu te verteren... ;-) Over de voetbalpoule, je moet inloggen met een email-adres. Je password weet ik uiteraard niet. Als jij het ook niet weet moet je een nieuw email-adres aanmaken (hotmail, yahoo, etc.) en opnieuw registreren.

Het eerste wat een student sociologie leert is dat alles om macht gaat. Naar mijn mening komt het verlangen naar macht voort uit het verlangen naar s*x. S*x is dus de bron van alle kwaad. Ik zie er veel voordeel in om elke jongen rond zijn 16e, net als sommige consumpsiedieren, (bijvoorbeeld de leveranciers van die lekkere lomitu,) te ontdoen van zijn testikels. Voordelen: een rustiger en langer leven, geen kaalheid, geen prostaatproblemen op oudere leeftijd. Wel wordt het misschien wat saaier in de wereld.

Het was wel weer gezellig merk ik. Zelf hou ik niet zo van barbeque omdat het teveel om vlees gaat. Vlees moet met enig schuldgevoel en in bescheiden mate genuttigd worden. Het zijn tenslotte onze medeschepselen die wij opeten.

Het is wel duidelijk dat Venezuela Curacao als zijn voortuintje beschouwd. Geen prettige situatie, fijn dat je dan wat machtige vrienden hebt en maar hopen dat de VS met argwaan naar dat land blijft kijken.

vdb.

* = e , zoals je wel begrepen zult hebben.

@vdb Ik denk dat u vegetariër moet worden, als u vlees eet terwijl u daar enige schuldgevoelens over heeft, dan kunt u er toch niet echt van genieten? Dat is alleen maar jammer.

oei....een casaboycot bij niet updaten....help...ik voel onmiddelijk een writersblock opkomen.... as if iemand dat gelooft natuurlijk ;-)
Oja...Willisha!! Ik ben zo trots op je! Zie voetbalpoule...wij vrouwen moeten elkaar maar steunen nadat casa hard van de eerste plaats donderde :-)

danki danki dat ik van de boycot van casaspider verlost ben. Die druk werd me toch teveel. Hopelijk heb ik het enigzins goed kunnen maken met het bakken van de lomitu.. was daar dit keer maar iets eerder mee begonnen, ik kende de kwaliteit!

Aaaaaaaaaaaah lomitu.....ook onlangs mee kennis gemaakt..lekker man!

Een zaterdagmiddag niet naar het pleincafé........what's the world coming to?

@MJvdBroek: Invloed, macht, s*x... het heeft zeker met elkaar te maken. Maar waarom dan alleen de testikels van jongens verwijderen. Dan zijn wij overgeleverd aan de macht van de vrouw: Thatcher, Beatrix, Verdonk, Maij-Weggen, Kroes...
Het opeten van medeschepselen is overigens het natuurlijkste wat er maar is en een bbq staat ook dichter bij de natuur dan een magnetron... ;-)
@Cyberjunk: Als je niet van vlees kunt genieten moet je het inderdaad zeker niet eten. Wat vind jij van BBQ?
@Paola: Een writersblock duurt bij jou volgens mij nooit langer dan drie minuten. En wacht maar, de competitie is nog lang... ooit houdt het geluk op en wordt het pure kunde. (Ik weet alleen nog niet of dat in mijn voordeel is)
@Benno: Jij zat in BBQ Team-1, dat zijn de besten. Sinds zondagavond wordt Ino overigens ook niet meer geboycot... :-)
@Roos: Pleincafe Wilhelmina slaan we alleen over bij ernstige ziekte of een BBQ. Aanstaande zaterdag zitten we er weer!

Helaas CasaSpider, vandaag zijn de GGD-dames weer vertrokken. Ze hebben veel lol gehad, maar het zit er weer op voor ze. Gea vond de baaien van Madeira mooier...

Ja Casa, wrijf het er maar in. De volgende keer dat ik naar Curacao kom zal ik ook een potje zout voor je mee nemen.....:-(

De door jou genoemde vrouwen hebben ook allemaal ballen, die kunnen dus gewoon verwijdert worden!