« Zomaar een BBQ | Main | Het adres van mijn vrouw »

El Sapo El Sapo (16)

1.

Als men een half uur naar Johan Cruijff luistert komt men al snel tot de conclusie dat voetbal wetenschap is. Na twee weken meedoen aan www.voetbalpoules.nl is mij duidelijk geworden dat succes in een voetbalpoule gelijk staat aan puur geluk. Hoe kan het anders dat alle deelnemende dames zo hoog staan?

De eerste plaats is stevig in handen van Willisha, op vier staat Jolanda met wie ik vorig jaar in een hevige strijd verwikkeld was en op de zesde positie van 19 deelnemers vinden wij Paool terug. Dit kan toch geen toeval zijn?

Dat de hoge posities van de dames met geluk te maken hebben wordt het beste verwoord door de huidige nummer één zelf. Willisha: "Misschien moet ik toch maar eens een avondje naar het Casino do Madeira!!!"

2.

Gisteren hadden Ino & Bente nog straf omdat zij hun website al sedert 20 juni niet hadden ge-update. Zondagavond op het Happy Hour van Wet&Wild sprak Bente mij direct aan: "De update is gedaan, Ino heeft hem er vanmiddag opgezet". Er staat zelfs een stuk over een kat in.

Kan CasaSpider nu werkelijk updates van andere websites beïnvloeden of is ook hier sprake van toeval?

3.

Bij Schakel Op!, de dagelijkse ochtendshow van Maarten Schakel op Radio Dolfijn, hoorde ik vanmorgen dat men in de bibliotheek van Almelo tegenwoordig behalve boeken ook homo's, zigeuners en Islamieten kan huren. Zoiets kan alleen maar in Nederland, o neen, het is naar een Zweeds voorbeeld.

Almelo heeft het uitlenen van minderheden namelijk afgekeken van Malmö. Ik weet niet of de woordspeling origineel van Maarten Schakel is, maar hij is wel goed: "Malmö is Zweeds voor Almelo".

Toeval of niet?

Comments

*hallo.... met de bieb van Almelo?*
*Ja...hier met Cerito*
*Eeeehhh.....Ik wil graag een Italiaanse topkok huren voor een periode van een jaar of 3.
*Als huishoudsters een Zweedse tweeling van een jaar of 18 19, die wil ik wel terug brengen na 1 jaar... misschien zijn ze wel iets beschadigd....is dat erg?
*En als Tuinman zoek ik een Aboriginal, hebben jullie die?....*
*halloooo.....halllooooo...*

Journalist: "Hoe kan het dat alle deelnemende dames zo hoog staan?"
CasaSpider: "Gewoon .. puur geluk"
(Plets! Paf!)
J: "Wat was dat?"
CS: "Was mijn vrouw .... die probeerde me een klap te delen"
J: "Was raak?"
CS: "Puur geluk!"

Wat moet dat aan het eind van de competitie worden als je nu al begint te mekkeren?

Dit is nu precies de reden waarom ik nooit (meer) met voetbalpoules mee doe: al ben je Johan Cruijff zelf, je maakt evenveel kans op de overwinning als een pasgeboren baby (zelfs als deze baby een meisje is)!

@Cerito: Hehe, ja dat was ook het eerste dat in mij opkwam. Helaas mag je je keus alleen maar voor een uurtje meenemen naar het cafe naast de bibliotheek. Wat in het geval van zo'n Zweedse tweeling eigenlijk helemaal geen straf is.
@Amaro: Ik ben benieuwd wat jij tegen Willisha zegt aangaande haar eerste plaats. Waarschijnlijk iets van: "U hebt een s*xy..." :-)
@Piet: Je verwart de werkwoorden mekkeren en analyseren. Overigens denk ik meer aan het poule- dan aan het eigenbelang. (Zo ben ik)
@Robert: Nou, onderschat het niet. Het heeft een aantal deelnemers (ik noem geen namen) nog heel wat moeite gekost om zich bij www.voetbalpoules te registreren en vervolgens lid te worden van de Webloggers poule... :-)

1.
Puur geluk.
Als een vrouw in deze poul gaat winnen, dan eet ik mn schoenen op. :-)

2.
Als ze de updates nu wat verspreiden, dan is het bijna een weblog.

Ik ben niet beinvloedbaar! (wellicht voor een La Trappe).

3.
Geen idee.

Heren heren, het is gewoon de kift! Laten we in onze poule nou niet meedoen aan het gezegde "Voetbal is oorlog".

En tja, een goed scorende poule (voordeel) heeft een natuurlijk een nadeel: de dames leveren de nodige punten voor het totaal gemiddelde ;-D

(wat goed dat ik doorgezet heb met dat aanmelden hè!). Go girls!!!

Casa, ik wou dat ik psychiater was, dan zou ik je acuut laten opnemen. Je moet je eens laten nakijken!!! Wat is dat nou voor een IDIOOT verhaal over de Almelose bieb!!!! Je bent hartstikke gek!!!! Ino en Bente hebben zich NATUURLIJK door jou laten beïnvloeden. Je zou het misschien ook bedreigen kunnen noemen. Wat die straf betreft had je wel gelijk. Maar Ino en Bente zullen ook wel weten dat ze bij jou met een gek te maken hebben en dus veronderstel ik dat ze zich sneller door jou laten beïnvloeden dan door een ander. Voor gestoorde mensen moet je altijd oppassen, want die zijn onberekenbaar, dus die kun je maar beter hun zin geven. En je weet dat gekken vaak de waarheid spreken...;-

PS, Maar dat rare verhaal over Almelo is dus NIET waar, dat komt voort uit het brein van iemand met een verwrongen geest...;-

Toeval ! Ja toeval dat de Dommelboeren pas 11e staan. (nou niet reageren dat het nog erger kan).
Almelö - Malmo: ik denk dat het een verspreking is van Herman Finkers. CasasPa.

@GJ: 1. Je antwoord is tegenstrijdig, als het puur geluk is kan een vrouw ook zomaar winnen. Of je moet schoenen lekker vinden natuurlijk. 2. Je antwoord is tegenstrijdig. 3. Dit is geen tegenstrijdig antwoord.
@Willisha: Ik vind het alleen maar mooi dat de dames zo hoog scoren. Wat mij betreft sta je nog heel lang bovenaan, zo ongeveer tot de 33e week... ;-)
@Cyberjunk: Het is altijd maar de vraag wie er gekker is, de patient of de psychiater. Hoewel gekken volgens jou altijd de waarheid spreken zeg jij dat het niet waar is wat de gek (ik dus) zegt. Je bent ondanks je PS precies zo tegenstrijdig als GJ... :-) Binnenkort vraag ik wel aan Ino en Bente of ze denken met een gek te maken te hebben. Ik kan het mij niet voorstellen.
@CasasPa: Neen, ik zal niet zeggen dat het nog erger kan. Ik vind die elfde plaats eigelijk wel een goede voor de Dommelboeren... :-)

Voetbal was vroeger nog oorlog. Nu al wetenschap? Hoe vreemd het ook mag klinken, de bal was toch rond?

Voetbal moet op het veld gespeeld worden, niet op het scherm en al helemaal niet aan een babbeltafel.

Toeval, wie weet?
Eens kijken of het doorzet.

@casa, tijdens de start merk je vaak dat mensen met geluk (in dit geval de voetbal voorspellende vrouwen) voorop lopen.
Maar gelang de tijd verstrijkt krijgen de doorgewinterde voetbalkenners wel weer gelijk.
(=camarados_theorie, weet niet of het klopt hoor, maar ik geloof er iig wel in :)

2. Zo zie je maar weer, alles is beinvloedbaar.. De een voor wat meer dan de ander.

Ben benieuwd hoe dat in zijn werk gaat, dat uitlenen. Ik zal eens een foldertje aanvragen en de tarieven natuurlijk.

Ik heb even naar de bib in Malmø gebelt , en ja hoor je kunt ze lenen , de buitenlander, de homo maar geen zweedse tweelingen, na even denken vertelde de mevrouw van de bib dat ze geen zweden hebben om dat dit voor zweedse mensen was en die hoeven geen zweden te lenen. Toch raar dat zo een progresiev land als zweden discrimineren en buitenlanders geen mogelijkheid geven om een zweed te lenen.

groetejs Michel

@Brillie: Oorlog is ook wetenschap, kijk maar naar Clingendael...
@Renesmurf: Het veld is maar een heel klein onderdeel van het hele voetbalcircus, met al zijn reclame, tv-rechten, weddenschappen etc. Misschien dat de spelers ooit nog wel vervangen worden door computerprogramma's...
@GJ: Daar heb je helemaal gelijk in. Statistieken worden pas geldig bij grotere aantallen. Ik verwacht Camarados aan het eind van het seizoen in de top-5! (Als hij Groningen tenminste niet teveel laat winnen)
@Henk(ES): Lanzarote, is dat het Spaanse Malmo?
@Michel: Inderdaad een staaltje van discriminiatie. Dus dan hebben ze wel een Colombiaanse tweeling?

tuurlijk mannen...tuurlijk *gaaaaaaaaap* ;-)

Aan het eind sta ik vast nog steeds tweede.

@Paola: Vanavond vroeg naar bed, je klinkt een beetje moe... ;-)
@Ruben: Jij bent de Raymond Poulidor van de Webloggers poule... Velen tekenen voor een tweede plaats!

NB, mocht er na 5 rondes nog steeds een vrouw in de top 3 staan, dan is er waarschijnlijk sprake van corruptie!

:)