Main

Fun & Games Archives

May 12, 2002

Geintje

Normaal vind ik hier niet veel aan, maar deze is toch echt wel leuk.

Wat klopt hier niet?

Wel even je geluid goed hard aanzetten, want na korte tijd krijg je een hint...

Gezien bij #stamkroeg

May 13, 2002

Zonnen

Ik woon alweer bijna zeven jaar op Curacao. Gemiddeld ga ik meer dan eens per week naar het strand. Dit betekent dat ik de afgelopen zeven jaren meer dan een jaar aan het strand heb doorgebracht, dat klinkt logisch.

Inmiddels mag ik mij dan ook wel als een expert beschouwen op het gebied van zonnen (lees: bruin worden). Binnenkort is het vakantie-tijd en dan gaan al die bleke Hollanders met auto of vliegtuig naar zonnige oorden. Vaak maar voor twee weken. Het is dan ook van belang dat die tijd zo effectief mogelijk wordt benut. Ik ben niet de beroerdste expert, vandaar de volgende twee tips.

Regel 1
Zonnen is een serieuze bezigheid, waarvoor concentratie is vereist. Ga niet zomaar een beetje liggen, neen, dan word je never nooit bruin. Ga dus geconcentreerd liggen, maar ontspan wel al je ledematen. En hier komt Regel 1 dan: Klets niet! Het is volstrekt uit den boze om te babbelen bij het zonnen. Het klinkt misschien gek, maar geloof mij! Een uur babbelen in de zon is effectief gelijk aan vijf minuten geconcentreerd liggen. Stel het geklets dus uit tot na zonsondergang of overdekte plaatsen.

Regel 2
Deze regel wordt met name door Nederlanders met voeten getreden, let dus goed op. Ga altijd in de lengterichting van de zonnestralen liggen. Zeg maar dat de stralen tussen je benen door het gezicht bereiken. Dit houdt in dat de stoel/handdoek regelmatig (ieder half uur) verplaatst moet worden. Nederlanders hebben de gewoonte om in groepen het strand te veroveren, acht of meer bedjes naast elkaar te zetten, recht naar de zee gericht. Binnen de kortste keren verdwijnt de zon naar rechts en daar heb je het al. 's Avonds verbaast iedereen zich dat hij/zij nog steeds spierwit is. Ja, geen wonder!

Voor de alfa's onder het publiek, die wellicht deze theoretische verhandeling niet helemaal snappen, heb ik er nog een tekeningetje bij gemaakt.

Optimale Zonposities

Indien bovenstaande regels in acht worden genomen, kan het haast niet anders of je komt prachtig bruingekleurd terug naar Nederland. Zijn er meer zon-experts met tips waar ik misschien nog geen weet van heb?

August 17, 2002

Een zaterdagochtend bij de Spider

Het is zaterdagochtend kwart voor tien en bijzonder gezellig. Er is voldoende koffie, zojuist heb ik twee eieren verorberd en het broodje filet-americain komt eraan. De twee computers staan aan, op de mijne ben ik bezig. Op de andere zijn Lucy en Luchiano het grote Kolderkeuken Muizenspel aan het spelen. Eigenlijk speel ik ook mee, want er zitten verdraaid moeilijke puzzels in. En dat op nivo ťťn! Dan grist Lucy de muis weer uit de handen van Luchiano, dan doet hij weer hetzelfde bij haar. Soms moet ik ertussen komen. Luchiano heeft de eigenschap dat hij alles zelf wil doen, maar ik moet wel helpen. Dan schreeuw ik hem maar toe dat hij het echt zelf moet doen. Het 'Nee, imbecil (Spaans voor stommerik, red.)' is niet van de lucht. Maar als we dan weer een puzzeltje hebben opgelost, of een instrument hebben gevonden hi-fiven we met zijn drieŽn, knus hŤ?

August 25, 2002

Domino

Gisteren hebben we speelkaarten en een Dominospel gekocht. Nou, die kaarten zullen we nog wel eens gebruiken. Voor klaverjassen of boerenbridgen. Maar vanaf nu ga ik mij serieus verdiepen in de edele Domino sport. Ik zal u op de hoogte houden van mijn vorderingen.

Nu ik er zo over nadenk zou een Domino-tournooi de weblogmeetings nog flink kunnen opleuken. Ideetje?

Download een trial-versie (3.9 Mb), laat u niet afschrikken door het Spaans. Het spel is ook in het Engels te spelen. Ook kunt u on-line dominospelen (Shockwave required). Veel plezier!

October 17, 2002

Twee Tips

Vandaag eens iets anders, geen langdradige verhalen, neen, ditmaal twee nuttige tips. De eerste komt van Henk Rook en gaat over het verrijken van knoflooksaus. In mijn laatste CasaNews Update repte ik over de heerlijke knoflooksaus van Centrum Supermarkt. Natascha had op haar Pool & BBQ Party deze saus flink verrijkt door er twee voeten knoflook aan toe te voegen. Henk deed mij via mail de volgende tip toekomen:

Ik kan me die knoflooksaus van Centrum nog heel goed herinneren. Om het nog lekkerder te maken moet je er, naast de extra teentjes knoflook, eens cream cheese aan toe voegen. Volgens mij hadden wij altijd Philadephia cream cheese. Die is een stuk goedkoper dan Mon Chou.

Nou mensen, probeer het eens. Dan gaan we nu over naar tip nummer twee. Walter van G. is een collega van mij. In de avonduren programmeert hij ook wel eens iets voor het web en het resultaat mag er zijn. Vooral als u van raadsels houdt, moet u zijn site Challenging Logic echt eens bezoeken.

Niet alleen kunt u er diverse raadsels oplossen, in het Engels of het Nederlands, tevens krijgt u een score, zeg maar een punt! En om het helemaal af te maken bestaat er ook nog de mogelijkheid om zelf raadsels te uploaden, eventueel zelfs compleet met een plaatje. Gaat dat zien!

Cream cheese en raadsels, een bijzondere combinatie.

October 27, 2002

Spelletjes

De laatste tijd zitten wij helemaal in de spelletjessferen. Toen we Luchiano's verjaardagskado gingen kopen, zag Lucy een goedkoop Monopolyspel. Zij had dat vroeger vaak gespeeld en wilde het hebben. Ik vond dat prima, want Monopoly is een leuk spel. Ik kan mij nog herinneren dat ik met Monopoly mijn zus Monica wat levenservaring heb bijgebracht. Wij speelden met zijn tweeŽn. Ik kan nog steeds niet goed tegen mijn verlies, maar in die tijd al helemŠŠl niet. Toch was Monica zwaar aan de winnende hand, zij had zowat alle goede straten, veel geld en ik had bijna niets meer. Toen ik vervolgens haar Kalverstraat bezocht, kon ik niet anders dan de handdoek in de ring gooien.

Monica had echter wel zin om door te spelen en dus schonk zij mij enige straten en bovendien werden mijn schulden kwijtgescholden. Ik leefde weer en het geluk keerde. Plotseling stond Monica steeds op mijn straten en al spoedig had zij geen cent meer. Zij wilde geld lenen bij de bank, maar ik vond dat zij haar huizen maar moest verkopen en de straten op hypotheek leggen. Het spel was snel afgelopen, maar Monica voegde mij nog wel toe: 'Denk maar niet dat ik jou ůůit nog eens help met een spelletje!'. En gelijk had ze.

Met Lucy Monopoly spelen is ook erg vermakelijk, maar domino vinden we allebei leuker. Zaterdag was er voor de afwisseling weer eens een Pool Party, ja we worden ietwat blasť. Ditmaal bij Benno & NoŽlle. Zij beschikken over een erg mooi zwembad, dat al snel afloopt naar tweeŽneenhalve meter diepte. Kan zo gebruikt worden voor de Curacaose Zwemkampioenschappen.

Na het zwemmen en de BBQ kwam Wilbert eens polsen of er nog gedominoot werd, hij had stenen meegenomen. Uiteraard hadden wij zin en zo zaten Lucy en ik even later tegenover Wilbert en Ramses. Met 7-4 en 7-1 wasten we hen de oren, ach, natuurlijk komt er ook wat geluk bij kijken.

Nu hadden we zaterdag een nieuw Bingo-spel gekocht. Sinds Luchiano vijf is en dat is al twee dagen, vindt hij dat hij gelijktijdig met ons naar bed mag. Om half elf begon hij toch te zeuren dat we naar huis moesten. Ditmaal echter niet om te slapen, maar om Bingo te spelen. Met de grootste moeite konden wij het Bingo-spel uitstellen tot zondagochtend. Nog even op Publish drukken en ik mag aan de bak.

About Fun & Games

This page contains an archive of all entries posted to blogger in the Fun & Games category. They are listed from oldest to newest.

Filosofie is the previous category.

Jeugdherinneringen is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33