« Piano Man | Main | Verblijfsvergunningen »

Spelletjes

De laatste tijd zitten wij helemaal in de spelletjessferen. Toen we Luchiano's verjaardagskado gingen kopen, zag Lucy een goedkoop Monopolyspel. Zij had dat vroeger vaak gespeeld en wilde het hebben. Ik vond dat prima, want Monopoly is een leuk spel. Ik kan mij nog herinneren dat ik met Monopoly mijn zus Monica wat levenservaring heb bijgebracht. Wij speelden met zijn tweeŽn. Ik kan nog steeds niet goed tegen mijn verlies, maar in die tijd al helemŠŠl niet. Toch was Monica zwaar aan de winnende hand, zij had zowat alle goede straten, veel geld en ik had bijna niets meer. Toen ik vervolgens haar Kalverstraat bezocht, kon ik niet anders dan de handdoek in de ring gooien.

Monica had echter wel zin om door te spelen en dus schonk zij mij enige straten en bovendien werden mijn schulden kwijtgescholden. Ik leefde weer en het geluk keerde. Plotseling stond Monica steeds op mijn straten en al spoedig had zij geen cent meer. Zij wilde geld lenen bij de bank, maar ik vond dat zij haar huizen maar moest verkopen en de straten op hypotheek leggen. Het spel was snel afgelopen, maar Monica voegde mij nog wel toe: 'Denk maar niet dat ik jou ůůit nog eens help met een spelletje!'. En gelijk had ze.

Met Lucy Monopoly spelen is ook erg vermakelijk, maar domino vinden we allebei leuker. Zaterdag was er voor de afwisseling weer eens een Pool Party, ja we worden ietwat blasť. Ditmaal bij Benno & NoŽlle. Zij beschikken over een erg mooi zwembad, dat al snel afloopt naar tweeŽneenhalve meter diepte. Kan zo gebruikt worden voor de Curacaose Zwemkampioenschappen.

Na het zwemmen en de BBQ kwam Wilbert eens polsen of er nog gedominoot werd, hij had stenen meegenomen. Uiteraard hadden wij zin en zo zaten Lucy en ik even later tegenover Wilbert en Ramses. Met 7-4 en 7-1 wasten we hen de oren, ach, natuurlijk komt er ook wat geluk bij kijken.

Nu hadden we zaterdag een nieuw Bingo-spel gekocht. Sinds Luchiano vijf is en dat is al twee dagen, vindt hij dat hij gelijktijdig met ons naar bed mag. Om half elf begon hij toch te zeuren dat we naar huis moesten. Ditmaal echter niet om te slapen, maar om Bingo te spelen. Met de grootste moeite konden wij het Bingo-spel uitstellen tot zondagochtend. Nog even op Publish drukken en ik mag aan de bak.

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 27, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Piano Man.

The next post in this blog is Verblijfsvergunningen.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33