« Spelletjes | Main | Snoertje »

Verblijfsvergunningen

Vanmorgen mochten wij ons weer eens in de verblijfsvergunningenproblematiek storten. Al onze verblijfsvergunningen waren op 1 april 2002 verlopen. De verlenging was reeds in maart aangevraagd. Normaliter duurt de verlengingsprocedure maximaal drie weken, ditmaal zes maanden. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Alvorens de vergunningen op te halen, moesten we twee zegels van tien gulden kopen en een bewijs hebben dat de Ziektekostenverzekering in orde was.

De kwitantie van de Ziektekostenverzekering wilde ik afgelopen vrijdagmiddag ophalen bij de Amersfoortse. Hij lag er sinds donderdagmiddag klaar. Nu was hij echter niet meer te vinden. Een man met krulletjes, Seth Gaaikema type, wist zeker dat hij hem op het buro van een medewerkster had neergelegd. De medewerkster wist echter van niets, zij had het druk met andere zaken. Seth Gaaikema bleef doorzoeken en vragen aan de medewerkster of zij die envelop echt niet gezien had. 'Nee, echt niet', verklaarde de dame. Na tien minuten zoeken in de stapels op haar buro vond Seth uiteindelijk de betreffende envelop. 'O, ja maar die lag al die tijd in die stapel', verklaarde de behulpzame medewerkster.

Affijn, ik had mijn kwitantie en vanmorgen gingen we de verblijfsvergunning regelen. Lucy ging naar het Postkantoor in Punda om alvast in de rij te gaan staan en ik bracht Luchiano naar school. Op de terugweg wilde ik Lucy bellen, hoe de rij ervoor stond. Toen kwam ik erachter dat ik haar cellular bij me had. Ik hoopte dat zij dan in ieder geval de mijne had meegenomen. Wel lekker rustig op maandagochtend, zonder cellular.

Na ruim anderhalf uur belde Lucy, ze was inmiddels al een eind naar voren opgeschoten. Dus reed ik naar Punda. We moesten nog ongeveer een kwartier wachten voordat we aan de beurt waren. Lucy en Luchiano's verblijfsvergunningen kwamen er verbazend gemakkelijk doorheen en het goede nieuws is dat die van Lucy permanent is, nou ja, gekoppeld aan de mijne. Luchiano moet die van hem over drie jaar verlengen. Zelf heb ik geen verblijfsvergunning meer nodig, want Nederlanders zijn inmiddels van rechtswege toegelaten. Dat formulier moest ik wel even ophalen bij Loket 5.

Bij Loket 5 zit een echt strebertje. Hij bekeek de kwitantie van de Ziektekostenverzekering een stuk nauwkeuriger dan de dame van Loket 7 en constateerde dat de verzekering op 1 september vervallen was. Dus moet ik een nieuwe kwitantie gaan halen. Burocratie! Maar ach, beter zo dan dat de vergunningen van Lucy en Luchiano geweigerd waren zullen we maar zeggen.

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 28, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Spelletjes.

The next post in this blog is Snoertje.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33