« Lawaai in de douche | Main | Frikki Takki »

Neerlandia'31 D2 - Rijen D4 3-2

Zaterdag gaan we naar Dorst. We, dat is Rijen D4 en we gaan voetballen tegen Neerlandia'31 D2, het enige team waar we in de derde klasse D307 tot dusverre van hebben gewonnen. In Rijen werd het geflatteerd 7-2. Maar nu gaan we dus naar Dorst, een dorp behorende tot de gemeente Oosterhout waar niet veel informatie over te vinden is. In het jaar 2004 woonden er 2430 mensen. Wie van neogotische kerken houdt moet zeker eens naar Dorst om de door Jos Cuypers ontworpen en in 1911 gebouwde Sint Marculphuskerk te bekijken. Veel Dorstenaren hielden zich bezig met de geitenfokkerij en dat is het wel zo'n beetje. In 2008 schrijft CasaSpider trouwens een aardig raadsel over Dorst. Al zegt hij het zelf.

Het sportpark van Neerlandia'31 ligt vlakbij sportpark Vijf Eiken van Rijen. De leiding van de D4 heeft iets leuks bedacht: "We gaan op de fiets naar Dorst!" Gelukkig is er een manier om aan deze vorm van Extreme Sports te ontsnappen, de tassen worden namelijk met de auto vervoerd. Jan & Astrid, de ouders van Mike, bieden zich samen met CasaSpider aan. Als we bij het sportpark aankomen dragen we de tassen van de parkeerplaats naar de kantine.

27.03.2010: Neerlandia'31 D2 behaalt zijn eerste overwinning in de derde klasse D307 ten koste van Rijen D4: 3-2. Klik voor groter.Het is wel een beetje sneu voor Jan dat hij zoveel tassen moet dragen. Sommige mensen zeggen in zo'n geval: "Ga hem eens helpen, jij hebt nog jonge benen." Het standaard antwoord daarop luidt: "Ja, maar we maken eerst de ouwe op." Na een minuut of vijf komt ons elftal aangefietst. Bij sommige mensen ziet het er best een beetje raar uit dat ze op een fiets zitten. Aan het gezicht van Rob (links) te zien is hij vergeten een zadel te monteren. Neen, een fiets is toch vooral een vervoermiddel voor dames en kinderen.

Neerlandia'31 beschikt over een mooie accomodatie. Het hoofdveld is van kunstgras en vanaf het terras voor de kantine heeft men een prima uitzicht. De wedstrijd gaat van start en Neerlandia'31 met een fanatiek meisje in de gelederen heeft er zin in. In de 9e minuut komt de thuisclub op 1-0 na een frommelgoal. Aan het einde van de eerste helft oogt de defensie van Rijen eufemistisch gezegd chaotisch. Dat moet haast wel tot doelpunten leiden, immers niet iedereen heeft zoveel geluk als Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Twente. Kort na elkaar vallen de 2-0 en de 3-0. De reserves (Mike, Luchiano (12), Ímer en Daan) verbijten zich. Mike: "Hoe moet ik dat straks nou weer oplossen. Vijf keer scoren?" Mike en Ímer geven Ivar een tip voor het nemen van een vrije trap.

Hoe komt het dat we zo slecht spelen? De enige verklaring die ik kan vinden is het fietsen. Immers, voor een etappe in de Tour de France laten de ploegleiders hun vedetten toch ook niet een half uurtje voetballen? Nou dan.

In de tweede helft gaat Rijen D4 met vers bloed fanatiek van start. Dat werpt resultaten af, want al na vier minuten speelt Mike Luchiano vrij. Hij staat oog in oog met de keeper en schuift de bal koelbloedig in de linkerhoek. Het is 3-1. De hoop van de Rijen-supporters groeit als Mike een minuut later de Anschlusstreffer op het scorebord zet. Neerlandia'31 herpakt zich echter knap en er ontspint zich een gelijkwaardige strijd. Toch krijgt Rijen nog een paar grote kansen. Nieuweling Fas kopt na een corner hard in, maar de keeper houdt de bal op de lijn tegen.

Jammer maar helaas blijft het 3-2 en viert Neerlandia'31 D2 zijn eerste overwinning (website), ten koste van ons. Ach, ergens gun ik het ze wel. Rinus en Sylvia Verburgt zijn Vrienden van Feyenoord en de Vrienden van Feyenoord steunen de jeugd van Neerlandia'31. Dat is dan jammer voor ons.

Het gezelschap gaat minus een paar slimmeriken weer op de fiets terug naar Rijen. Dat zal ze leren.

Scoreverloop Neerlandia'31 D2 - Rijen D4 3-2:

09 1-0 ( Wouter van der Heijden)
25 2-0 (Ewoud Boomaars)
29 3-0 (Gijs Baijens)
34 3-1 (Luchiano)
35 3-2 (Mike)

Uitslagen en stand tot voor de wedstrijd.

Alle posts over Rijen D4 in het seizoen 2009-2010 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen D4 2009/2010.

Comments

Ik vind het heel sportief, op de fiets! Zo kan het dus ook.
Misschien volgende keer wat vroeger vertrekken op de fiets, zodat er nog wat uitgerust kan worden voor het spelen.

Eerlijk gezegd vind ik voetbalverhalen nooit zo leuk, daarom klikte ik op de foto van Jan. En vroeg me daarbij af of hij over dat hekje gesprongen is en hoe dat afliep...

Voetbalverhalen prima .. ze horen er natuurlijk bij te staan voor de compleetheid .. snap ik .. en je brengt ze ook leuk .. heel leuk .. maar verder sluit ik bij door aan en vroeg me bovendien af of Rob al enigzins hersteld is van zn avontuur

Een jonge vent van 37 (Casa) zou toch wel op de fiets moeten. Leuk dat Luchiano er weer eens een in schoot. CasasPa

@Renesmurf: Dat is een goed idee, eerder vertrekken. Ik geef het door aan de leiding.
@Door: Het voetbalgedeelte is altijd maximaal 50% van het verhaal, dat is een speciale service van mij richting de lezer. De wedstrijden moeten hoe dan ook vastgelegd worden, voor later als Luchiano bij Manchester United speelt. Jan springt echt niet meer over hekjes, hij manoeuvreert er behendig tussendoor.
@Henk: Van Rob is sindsdien niets meer vernomen. Maar een week zalfjes smeren doet wonderen.
@CasasPa: Sorry, 32x. Ik was al verantwoordelijk voor de grote tas met de clubtenues. Normaliter ga ik altijd lopend naar de uitwedstrijden, je kent me.