« Inburgerende eicellen | Main | Herinneringen aan een eetkamer »

Harry Potter en de Halfbloed Prins

Aangezien Lucy een echte Harry Potter-fan is dacht ik haar zaterdag te verrassen. "Wat denk je ervan als ik twee kaartjes bestel voor Harry Potter en de Halfbloed Prins (Wikipedia), een voor jou en een voor Luchiano (11)?" Lucy vond het een goed plan. Ik reserveerde twee kaartjes bij bioscoop MustSee in Breda voor de voorstelling van 14:00 uur.

De hele familie was zich aan het prepareren en bij wijze van grap zei ik tegen Luchiano: "Of zal ik in jouw plaats gaan, dat jij op Diana (3) past?" Tot mijn verrassing zei hij dat dat best was. Luchiano vindt Harry Potter wel leuk maar ook een tikkeltje spannend. Bovendien was hij bang tegengehouden te worden aangezien de minimum leeftijd 12 jaar is en hij gezien zijn lengte eerder voor 10 door kan gaan.

Enfin, om iets over enen zitten Lucy en ik in de auto en rijden we richting Breda. De MustSee bioscoop ligt aan het Chasséveld, alles in die buurt heet Chassé en wij dachten automatisch dat de bioscoop zich in het Chassé-complex met theater, casino en bioscoop bevond. We parkeren derhalve in de bijbehorende parkeergarage. Na tien minuten strompelen wegens mijn manke rechterbeen komen we erachter dat Harry Potter daar in ieder geval niet draait, alle deuren zijn namelijk pot(ter)dicht.

18.07.2009: Harry Potter and the Half-Blood Prince zien wij in MustSee Breda, twee dagen na de premiere. Klik voor groter.Gelukkig resteren nog vier minuten op de parkeerkaart om gratis uit te rijden en de tegenoverliggende parkeerplaats op te zoeken. Het loopt inmiddels tegen twee uur en onze reservering is al verlopen. Door de commotie vergeet ik een kaartje voor de parkeerplaats te kopen en strompelen we, nou ja ik dan, rechstreeks naar de MustSee bioscoop. Er staan lange rijen voor de drie geopende kassa's, dat belooft weinig goeds.

Toch blijkt onze reservering nog open te staan en haasten we ons snel naar de oranje zaal die niet geheel uitverkocht is. Vrije plaatsen zijn er echter alleen in de eerste rijen. Dat betekent nekken draaien. Het betreft ons eerste bioscoopbezoek in Nederland en er doen veel verhalen de ronde over het slechte gedrag van de gasten alhier. We zijn benieuwd.

= = = Spoiler Alert! = = =

Al snel begint de hoofdfilm. Het betreft het zesde deel van de door J.K. Rowling geschreven reeks en naarmate de sfeer in zowel boeken als films duisterder wordt neemt mijn interesse toe. Wat mij betreft is dit een van de betere episodes, niet in het minst vanwege het voor sommigen wellicht ietwat teleurstellende einde. De helden winnen uiteindelijk niets, ja ze behouden hun leven. Iets wat niet gezegd kan worden van Dumbledore (Perkamentus).

Over een einde met een dreigende Lord Voldemort die uit de wolken op aarde neer lijkt te dalen ben ik aanzienlijk meer te spreken dan als Potter en Voldemort een duel met toverstokjes uitvechten. Alleen daarom al scoort de Halfblood Prince hoger. Een ander nieuw facet is het introduceren van romantiek. Potter en zijn vrienden worden ouder en ontdekken hun seksuele gevoelens. En niet alleen zij, tijdens de betreffende scenes roert het (jongere) publiek zich voor het eerst, met gefluit en gelach. Kennelijk bevinden zij zich in een zelfde fase. Het stoort mij absoluut niet.

Tegen Luchiano hebben we gezegd ongeveer om vier uur thuis te zijn. De film duurt echter 2,5 uur en juist als Harry en Perkamentus in een zeer spannende scene met Necroten, een soort Zombie's, zitten belt Luchiano om te vragen waar wij blijven. Zachtjes sis ik of alles goed is. Dat is zo.

Lucy is aanzienlijk minder gecharmeerd van het enigszins open einde, de film is duidelijk een voorportaal naar de twee delen die van boek zeven worden gemaakt. Ik geef Harry Potter and the Half-Blood Prince 76 punten uit 100. Aangekomen bij de parkeerplaats is er enige opluchting dat er geen bon onder mijn ruitenwisser zit. Is die film in ieder geval goed afgelopen.

Comments

Voor mij geeft het niet maar had hier niet een spoiler alert boven gemoeten?

Sssst, wij willen nog gaan

Geen bon, dat is het mooiste!

En leuk dat ik weer op de hoogte ben van die film, hoef ik die ook niet meer te zien!

Tip: probeer de volgende keer naar de Euroscoop te gaan in Tilburg-Zuid (gebied Stappegoor). Parkeerplaats genoeg en gratis ook nog :-). Reserveren en kopen (online) kan ook. Spoiler heb ik nog niet gelezen, moet de film nog zelf gaan kijken.

@Irene: Dank voor de goede tip, inmiddels is de spoiler alert toegevoegd. Voor sommigen is het echter al te laat...
@Jannie: Ach, je kinderen lezen het CasaLog toch niet en gelukkig gebeurt er een hoop meer dan ik geschreven heb...
@Curacaoenaar: Dank voor de tip want ik hou van gratis. Veel plezier met de film!

Ach jahhh....The Movies...
Daar kon je goed parkeren en zo naar binnenlopen...nooit druk...

Zucht...

In de bioscoop en in de kerk behoor je de telefoon UIT te zetten. Dat ding bestond vroeger nog niet, anders hadden wij jou dat wel geleerd. CasasPa

@Cerito: Ja man, om over de prijzen nog maar te zwijgen. Bij de Movies heb je voor hetzelfde geld behalve de kaartjes ook nog eens twee overheerlijke hotdogs, popcorn en cola. En na afloop loop je zo door de deur de straat op, geweldig!
@CasasPa: Mijn mobiel stond op VERGADERSTAND, dus niemand had er last van. Tijden veranderen, vandaag is het 40 jaar geleden dat Neil Armstrong voet zette op de maan. Weet je dat nog?