« CasaMovie: The Fallrueckzieher | Main | LHC: Als Luchiano op Higgs past »

Begin de dag... (2)

Nog steeds klinkt iedere morgen 3FM op mijn autoradio. Wakker worden met Giel Beelen, brrr... er zijn aangenamere Katja Sch partners denkbaar. Giel's programma is voor mij echter niet meer vanzelfsprekend en laatst was er zowaar een alternatief: Adam Curry op Arrow Classic Rock.

Van Adam ben ik ook al geen fan, doe mij maar Patricia, maar door zijn geneuzel over UFO's en een (voor mij) hilarische scene over het doen van zijn administratie drukte ik 's morgens al vlug eenmaal op het pijltje naar rechts om van 3FM naar Arrow te switchen. Had ik hem net een week ontdekt wordt Adam Curry stante pede van de zender gehaald.

Een toetsdruk op het pijltje verder zit Radio 538 Q-Music (bedankt, Bart) met Ruud de Wild. Voordeel van deze zender is dat actuele flitslocaties worden gemeld. Niet dat dat in mijn geval nodig is maar toch een leuke service. Naar Ruud de Wild luisteren houdt een normaal mens echter geen minuut vol en na tweemaal op het pijltje naar links drukken belanden we weer bij Giel Beelen.

Voor het dagelijks om half acht startende Begin de dag met een dansje belde Giel helemaal naar Chili. Daar woont een dame die verkering heeft met een Nederlander die overigens gewoon in Nederland woont. Het meisje luistert vaak naar Giel en vindt Begin de dag met een dansje erg leuk. En nu belt Giel haar om 07:30 Nederlandse tijd. Dat het in Chili dan 01:30 is, who cares?

Ondanks het onchristelijke tijdstip is het meisje erg vrolijk. Ze spreekt slechts een paar woorden Nederlands en verstaat de snelsprekende Giel nauwelijks. Gelukkig begrijpt ze wat er van haar verwacht wordt als de tune van het liedje wordt ingezet.

De schijnbaar eenvoudige tekst luidt als volgt:

Begin de dag met een dansje
Begin de dag met een lach
Want wie vrolijk kijkt in de morgen
Die lacht de hele dag
Ja, die lacht de hele dag

De Chileense maakt daar het volgende van: "Begin de dag in de morgen..."
Gezien het tijdstip geen slecht alternatief.

Daarna volgt er iets onverstaanbaars. Giel's conclusie is dat iemand die geen Nederlands spreekt maar wel Begin de dag met een dansje kent toch al heel goed is ingeburgerd.

Comments

Radio 538 met Ruud de Wild ? Dat is toch KJOE MJOEZIK ?

Giel is iig leuker dan Ruud, maar dat wisten we al, en Adam is ehhh... ja netjes gezegd; jij bent qua leeftijd wel meer zijn doelgroep denk ik :-)
grappig van de chileense. Ik weet alleen niet zeker of dit soort liedjes goed is voor ons imago in het buitenland..

Giel zijn conclusie deugt.

Ik heb het ook gehoord, als trouw luisteraar, ik wel ja.

De opa van Giel is ziek.

Giel moet eens iets nieuws bedenken... of het radio volk is zo dom in de ochtend dat ze het nog steeds leuk vinden... en dat na vier jaar.

gelukkig hoef ik smorgens naar geen van de genoemde zenders te luisteren.

Ik hou het maar bij radio 2. Zal we met mijn leeftijd te maken hebben.

@Bart: Je hebt helemaal gelijk, het is inmiddels aangepast...
@Pascale: Ben het niet met je eens, ik vind Giel 'intern' gewoon niet leuk. Zag laatst bij De Wereld Draait Door hoe hij (tevergeefs) Barry Hay probeerde af te zeiken. Dan is AC toch een sterkere persoonlijkheid, de laatste tijd wel een beetje zweverig maar dat is juist leuk. Over het buitenland hoef je je geen zorgen te maken, vermoedelijk blijft het bij die ene Chileense... :-)
@Cyberjunk: Klopt, al bedoelde hij het waarschijnlijk als een grapje...
@Renesmurf: Heel goed! Jammer van de opa, eigenlijk vind ik die de leukste van het hele stel!
@Brillie: We (het radiovolk) hebben geen keuze, jij bent toch ook AC-fan?
@Ennu: Op Curacao luisterde ik bij het naar schoolbrengen van Luchiano altijd naar Radio Dolfijn, soms afgewisseld met Hoyer-2. Jij?
@Durumkiller: Haha, omstreeks 2030 stem ik ook wel eens af op Radio-2... :-)

Praat me niet over Giel Beelen... ik dans pas als hij...

Doe mij maar skyradio, geen gezeik maar gewoon muziek. En dan ook nog vaak '80 en '90 hits. Dat waren de tijden dat er nog echt muziek werd gemaakt.