« Rapport en Chocomel | Main | Oplossingen »

Associaties met Dorst

Mensen associeren de hele dag door. Er hangt een bepaald geurtje, bijvoorbeeld aftershave of spruitjes, en men denkt terug aan een bepaalde situatie. Okay, misschien niet zo'n sterk voorbeeld. Zelf heb ik wel eens geassocieerd met Katja Schuurman, dat was niet onplezierig.

Zondagmiddag deden Luchiano (10), Diana (1) en CasaSpider hun gebruikelijke rondje. Eerst naar het hertenkamp aan de Hoeksestraat. Aan de binnenkant van het hek zitten twee schrikdraden, tot nu toe kan Diana er nog niet bij maar het blijft uitkijken.

16.03.2008: Diana (1) staart over het ruige landschap bij het Water aan de Warande in Gilze. Klik voor groter.Het begon te regenen. In plaats van naar het speeltuintje namen we de auto richting Gilze. Qua associeren hadden we beter naar Dorst kunnen rijden, dat ligt tussen Rijen en Breda maar we gingen dus naar Gilze. Daar zag ik laatst een mooi park met water en een bruggetje, het heet Water aan de Warande. Onderweg luisterden we naar Langs de Lijn.

Luchiano vroeg verbaasd: "Voetballen ze nu? Hoe kan dat, het regent!" "Ja jongen", antwoordde ik, "voetballen is geen sport voor mietjes. Als jij ooit bij vv Rijen gaat spelen moet je bij dit weer ook gewoon voetballen hoor." "Maar dan word je toch ziek?", aldus Luchiano het standpunt van Curacaoenaars bij het voelen van een paar druppels regen verwoordend.

Diana vond het Water aan de Warande prachtig. Ze kijkt elke dag naar een DVD van Dora. Dora is een klein dapper meisje dat met haar kameraad Boots (een aapje) in iedere aflevering een opdracht moet vervullen. Dat gaat altijd in drie stappen, bijvoorbeeld zo: Rivier - Oerwoud - Huis. Ze moeten dan eerst over de rivier, dan door het oerwoud en komen uiteindelijk aan bij het huis. Niet al te moeilijk om te snappen. Vaak komt er een brug in het verhaal voor en Diana was erg blij om nu eens over zo'n brug te mogen lopen. Van de weersomstuit noemden we haar Dora.

Een foto bij een uitkijkpunt en eentje van de ruige natuur en we konden weer naar huis. Het kostte de nodige moeite om Diana naar binnen te sluizen, liever bleef zij met haar rode laarsjes in de plassen stampen. Thuis schreef Luchiano in een mum van tijd zijn epistel gilze gilze!!!rijen rijen!!!, let maar niet op de uitroeptekens.

Tot slot de associatievraag: Dorst - ??? - ??? - Voetbal International.

Vul de twee tussenliggende stappen in, het is net iets gecompliceerder dan Dora. Hints: taal en Unix.

Comments

Waar was Lucy?

Ja maar Luchiano heeft gelijk! Curaçaoenaars WORDEN ziek bij een paar druppels regen. Op de studentenflat waar ik woonde liep er één steevast begin september, bij de eerste wat koelere dag, een enorme verkoudheid op waarmee hij vervolgens de hele flat aanstak.
Nou ja, en het IS hier toch ook een pokkeklimaat....

oei dit is inderdaad moeilijker dan Dora. Ik roep hier al "kaart, kaart", maar die komt me ook al niet helpen. Als Zwieber het pilsje maar niet af komt pakken want die associatie heb ik dan in ieder geval wel...

Ik gok op "bier" en "internet". Tenzij je na die paar pilsjes associaties krijgt met Johan Derksen, maar zo erg zal het toch niet zijn?

Dit is weer net iets te ingewikkeld voor mijn trage hersens.

Dorst - ??? - ??? - Voetbal International.

Geen idee, iets met drank natuurlijk en .. pff

Katja kan ik me nog wel herinneren! :)

Dorst is qua taal 'durfde'en ook qua taal rijmt het op 'Borst' (Hugo).
Ik kom maar niet over die Unix-hobbel heen. 'Dorst-Borst-Voetbal International' zou eigenlijk al genoeg moeten zijn. Maar dan. De website VI draait op Unix, misschien? En jij moet er werktechnisch iets voor doen???
Mmm. Hoeveel associaties kan jij in je hoofd maken en welke kan ik volgen? En hebben we dus gemeenschappelijk.

Grappig hè, zo'n meisje op avontuur op en over de brug.

Nooit geweten dat er zo'n leuke plas ligt in Gilze.
Antwoord op de associatievraag: bier en chips natuurlijk.

Margriet is goed.

@Giensie: Die was thuis bezig, zij ziet de kinderen al vaak genoeg en is blij als ik ze eens onder mijn hoede neem...
@Laurent: Haha, ja dat klopt. Op Curacao zeggen de mensen dat ze van suiker zijn. Bij drie druppels regen schieten vanuit het niets honderden paraplu's de lucht in. Zij die geen paraplu hebben knopen een plastic boodschappentasje van bijv. Centrum Supermarkt over hun haren...
@Pascale: Als je nou roept "rugzak, rugzak" lukt het misschien wel. Met Zwieber ("Oh neeeee!") is het altijd oppassen geblazen...
@Piet: Ik reken het niet goed al begrijp ik je gedachtengang wel. LUcy vond zondag trouwens dat jij op Johan Derksen lijkt...
@Cyberjunk: En dat terwijl jij zo goed bent in taal. Unix is waarschijnlijk iets minder...
@GJ: Indirect heeft het met drank te maken maar je moet het letterlijker nemen. De vraag is natuurlijk of Katja zich jou nog herinnert...
@Pascal: Leuk bedacht, mijn complimenten. Maar je moet het veel letterlijker nemen en in een vreemde taal denken (hint). Het is bijna ondoenlijk om de gedachtenkronkels van een ander te volgen. De brug was een groot avontuur voor onze Dora uhh Diana...
@Margriet: Zo zie je maar. Alleen is het nu niet eenvoudig om hem even met eigen ogen te komen bekijken. Op zoek dus naar de plas bij Ferreira! Niet slecht bedacht die associatie (je kent mij!) maar hij is niet goed...
@Pascal: Margriet is een bloem.

@CasaSpider: Lucy heeft wel een punt. Alleen ben ik iets zwaarder dan Johan nu is en ook iets minder cynisch dan Johan al jaren is. Ik zie nog wel een overeenkomst, we denken beiden vaak dat we het gelijk aan onze kant hebben.

Unix is inderdaad niet MIJN ding, ik heb er wel eens van gehoord, volgens mij is het een besturingssysteem, maar hoe het werkt? Of zit ik er naast met mijn idee over Unix? Ben ik misschien in de war met Linux? Ik weet het echt niet exact.

@Piet: Als dat laatste het criterium is dan lijken heel veel Nederlanders op Johan Derksen... :-)
@Cyberjunk: Unix is inderdaad een besturingssysteem. Linux is ook Unix maar meer een dialect. Vandaag meer over Unix!