« Luchiano leest Dik Trom | Main | Afscheid van de huisbaas »

Het sprookje is uit

Zaterdag speelden Curacao en Tokyo Kitasuna de finale van het International Championship te Williamsport, Pennsylvania. De winnaar speelt zondag de World Series Championship Game tegen de United States champion. Interessant, nietwaar? In de groepswedstrijden vaagden de Japanners Curacao nog met 10-3 van de mat. Zo eenvoudig ging het deze keer niet.

25.08.2007: Curacao verliest finale International Championship tegen Tokyo Kitasuna met 7-4. Klik voor groter.In de eerste helft van de zesde en laatste inning nam Curacao een 4-3 voorsprong door een klap in het verre veld van Ulrick Carmelia. Bijna liep er nog een Curacaoenaar binnen maar deze werd op de thuisplaat uitgetikt. In de gelijkmakende slagbeurt ging het echter volledig mis. Binnen no-time stonden er drie Japanners op de honken met slechts één man uit.

"Hoe gaat die arme pitcher dit nog rechtbreien", vroeg ik mijzelf af. Niet dus. Met een homerun beslechtte Ryo Kanekubo het pleit en schonk Tokyo Kitasuna de zege met 7-4. (Gamestory: Life Is Grand For Kanekubo, Japan) Een geflatteerde uitslag, maar het sprookje is uit.

Dat zondag de Consolation Game om de derde plaats met 1-0 verloren ging tegen Texas is slechts interessant voor de statistieken. Over een uur begint de finale maar die laten wij mooi aan ons voorbij gaan.

Ander onderwerp. Luchiano (9) gaf mij een leuke muziektip. Eres para mi van Julieta Venegas, een aanstekelijk nummer dat zomaar zomerhit zou kunnen worden als het tenminste zomer was. Uiteraard is de clip op YouTube te bezichtigen.

Het refrein gaat als volgt:

eres para mi, me lo ha dicho el viento,
eres para mi, lo oigo todo el tiempo,
eres para mi

Vrij vertaald:

je bent voor mij, dat heeft me de wind gezegd,
je bent voor mij, dat hoor ik de hele tijd,
je bent voor mij

Tsja, als de wind het zegt moet het wel waar zijn. Of men wordt opgenomen in een open inrichting, dat kan natuurlijk ook.

Comments

Ik veronderstel ook eerder een opname in een open inrichting dan dat ik het met de wind eens zou moeten zijn. Hoe komt Luch aan zulke muziektips? Zoekt hij dat op de computer op of luistert hij nog ouderwets gewoon naar de radio?

Tsja, honkbal is hier totaal niet interessant.
Kan d'r ook niets aan doen..

Over Eres para mi, mooie eh.. auto komt er in het filmpje voor!
Vrolijk melodietje.

Sprookjes bestaan ook alleen in boeken. Niet in real.

AGOVV, geen idee wat het is, heeft gewonnen vrijdag.

De wind waait, meer doet het niet.

Sport is om te doen eigenlijk, en meer ook niet.

Jammer!!!
Baseball vind ik nou een leuke sport om over te praten, kijken, discuseren etc...
Mijn 2 mannetjes zitten zelf op baseball/softball en ik geniet er elke keer weer van als ze een wedstrijd hebben. Halverwege juli waren de Koninkrijkspelen hier in NL. en we gingen met z'n drieen elke keer kijken naar een wedstrijd baseball. Zooo mooi!!

Ik heb een paar dagen niet gereageerd omdat we een paar dagen weg waren. Vandaag weer terug gekomen vanuit Duitsland (Melle) heel klein dorpje vlakbij Osnabruck of beter bekend Hannover.

De vorige log over Luchiano heb ik net gelezen en ik herken een aantal dingen van Luch in mijn zoon Maurice. Mijn zoon houdt ervan om voorgelezen te worden, maar lezen zelf houdt hij niet van. Hopelijk komt dat nog wel. Hij heeft nl. ook een boek van Dik Trom van mijn man gekregen. Misschien als we hem vertellen hoe ondeugend Dik Trom wel niet is dat hij dan meer interesse in het lezen gaat krijgen. En hij kan het juist zo goed. Over vliegtuigjes maken dat doet Morris dus ook van elk stuk A4tje dat hij vind (ook van kleiner stukken papier) maakt hij een vliegtuigje. Overal vind ik die dingen. Ik wordt er gek van, maar ben niet de enige.... denk ik.

Eres para mi leuk liedje.

@Cyberjunk: Haha, ik vond het een mooie dichterlijke vondst dat van die wind. Luchiano hoorde het nummer op Cartoon Network en zeurde me de kop gek om het te downloaden. Naar de radio luisteren doet hij niet, dat is uit de tijd... :-)
@GJ: Ja, totdat Groningen plotsklaps meedoet in Williamsport. Apeldoorn is er roemloos uitgekegeld in de groepswedstrijden. Ja, zeker een aantrekkelijke eh... auto en een aanstekelijk melodietje... ;-)
@Brillie: Straks ga je nog beweren dat smurfen en sinterklaas ook niet bestaan. Geen idee wat AGOVV is maar de Apeldoorn Windmills hebben flink op hun donder gehad in Williamsport...
@Renesmurf: Er is meer tussen hemel en aarde. Over sport kan men een flinke boom opzetten en veel schrijven. De praktijk bewijst het. Het is net seks...
@Donna: Zeker jammer! Baseball is ontzettend spannend, ook al komt het wat langzaam op gang. Melle lijkt mij een bijzondere vakantiebestemming, hoe kom je daar zo bij? Als Morris wat leuke verhalen van Dik Trom hoort wil hij misschien zelf ook wel lezen. Jongens die op jonge leeftijd al vliegtuigjes kunnen vouwen (en "improven") komen er later wel. En dat geldt ook voor de zangeres van Eres para mi... :-)

Melle is een bosrijk omgeving. Weet niet hoe Pat erop is gekomen, maar ik ben wat fietsen betreft een echte antilliaan: Don't like it, maar Pat daarentegen wel!! Dus we zijn wezen fietsen. Heel mooi gebied, heerlijk weer lekker warm, maar ietsie pietsie te lang gefietst zo'n 20 km. Als het allemaal zo vlak als NL was, was het geen probleem maar al die heuvels. Bijna 4 uur heen en terug. Ik was niet moe ofzo het was achteraf best lekker, maar met al die heuvels op en af is het op sommige momenten afzien. Dan begin ik ook chagerijnig te worden.
We zijn ook in de bossen wezen wandelen 4 km. Alleen maar steil omhoog, daarna een stuk vlak en dan weer naar beneden. Ongeveer een uur over gedaan.
De volgende dag zei ik tegen Pat: vandaag wordt er niet gefietst of gewandeld we gaan met de auto erop uit!!!
Ik ga zo even op de weegschaal staan en kijken of er (al is het maar 1) een kilo eraf is van al het lopen en fietsen. Ik heb wel weer teveel Bratwurst gegeten.

Lekker nummer. Maarre, is Julieta Venegas niet ontzettend lesbisch?

En ALS Julieta Venegas ontzettend lesbisch zou zijn, hoe erg zou dat dan zijn? Zou iemand daar last van hebben?

Cyberjunk, nou.. sommige mannen misschien :-)

Nou, dat "sprookje" is wel een keer uitgekomen. Zie:
http://www.youtube.com/watch?v=jW9STC5eKcQ

Curaçao kampioen Caribbean Region Little League Championship !!!

Waar een klein eilandje GROOT in kan zijn!

@Donna: Wat een leuk verhaal... :-) Voor jou was het wel Extreme Sports en je hebt helemaal gelijk, immers we hebben niet voor niets auto's uitgevonden. Mocht de weegschaal je teleurstellen bedenk dan dat spieren meer wegen dan vet. Bratwurst is lekker, maar Currywurst het einde!
@René: Julieta Venegas lesbisch? Geen flauw idee maar goed voorstelbaar. Als ik een vrouw was was ik 100% zeker ook lesbisch... :-)
@Cyberjunk: Lees het lezenswaardige weblog van René maar eens. Dan wordt veel al snel duidelijk... http://www.bw14.net/
@GJ: Ja, immers ze maken onze markt kleiner!
@Bout: Correct, dat was in 2004 en daar heb ik uiteraard ook over geschreven, lees ook de reacties maar eens: http://www.casaspider.com/live/2004/08/korsou_ariba_1.html
Ook dit jaar hebben ze zich uitstekend geweerd, het was kantje boord tegen Japan. O ja, Churandy Martina is vijfde geworden op het Wereldkampioenschap 100 meter in 10.08. Ook een fenonenale prestatie van ons kleine eilandje...

Ze hebben Churandy geinterviewd, maar zijn nederlands is ahumm.........
Bon malu!!!!!

Dat zeg ik.

Hm, eerder een gesloten inrichting vermoed ik? Hoewel, misschien staat de man in questie wel op een duin heel hard te schreeuwen dat hij van haar is en hoort zij dat verderop nog vaag met de wind mee ;)

@Donna: Daarom komt Churandy ook uitsluitend uit voor de Nederlandse Antillen. Zelfs de erkenning van zijn Nederlandse records loopt gevaar!
@Renesmurf: Dan heb ik het toch goed begrepen...
@Cinner: Gesloten, open... in ieder geval een inrichting. In plaats van een man kan het ook een vrouw geweest zijn die heeft staan schreeuwen, als we de reactie van René mogen geloven... :-)

Dan hebben jullie Andrew Jones nog nooit "Nederlands" horen spreken. En toch is hij ondanks dat, multi-miljonair geworden met honkballen. Dus, zo 'belangrijk' is Nederlands echt niet.

http://www.seehowtheylive.com/aJones.php

Trouwens in de zomercolumn van vandaag (journaal) hadden ze het over Nederlanders die als enige bevolkingsgroep die "moeite" hebben met het spreken van papiamentu op Curacao! Zelfs Chinezen doen hun best om papiamentu te spreken.

Heb trouwens leuke beelden gezien van Marche bjew!

@Bout: Bill Gates boert ook aardig zonder een woord Nederlands te spreken, dus in die zin heb je gelijk. Dat Chinezen beter Papiaments spreken dan Nederlanders komt door de markt waarin zij zich begeven. Als restauranthouder krijg je natuurlijk veel meer met Papiaments te maken: "Hey Chino!"... :-)