« De stretcher | Main | De barbecue »

Stamppot (van dingen)

Van zaterdag tot en met dinsdag hebben wij andijviestamppot gegeten. Iedere portie lag als een steen op de maag en zo hoort dat bij een goede stamppot. Maar vandaag eten we iets anders, al weet ik nog niet wat.

"Wat is de letter waai in het Engels?", vroeg Luchiano (9).
- "Dat is de Griekse Y mijn zoon", antwoordde ik.
"Oh, maar wat is dan de letter W in het Engels?", luidde de logische vervolgvraag.

Nog best veel Nederlanders denken dat dat de wie is. Dinsdagavond vond de eerste halve finale plaats van de Copa América tussen Brazilie en Uruguay. Het was geen geweldige maar wel spannende wedstrijd waarin voor iedere meter werd gestreden. Brazilie is zonder Kaká en Ronaldinho niet op oorlogssterkte, maar de invallers zouden in de Nederlandse competitie geen slecht figuur slaan.

Wat zeg ik, een van die invallers speelt zelfs in de Nederlandse competitie. Het is Afonso Alves die in de 79e minuut mocht invallen voor een speler met de prachtige naam Vágner Love. Zulke mensen hebben bij geboorte al een streepje voor. Oh, het blijkt slechts een bijnaam te zijn. Eigenlijk heet hij gewoon Vágner Silva da Souza. Het is een onderdeurtje van 172 centimeter dus drie keer raden waarom de dames maar ware schoonheid zit van binnen.

10.07.2007: Brazilie verslaat Uruguay na strafschoppen (2-2 / 5-4) in de eerste halve finale van de Copa America 2007. Klik voor groter.Het was niet de beste dag uit het leven van Afonso Alves die in Nederland voor Heerenveen uitkomt. Hij viel in de 79e minuut in en incasseerde één minuut later al een gele kaart wegens een Schwalbe. Na 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord en bij de Copa América betekent dat direct strafschoppen. Verlengen daar doen ze niet aan.

Man van de wedstrijd Diego Forlán miste de eerste strafschop voor Uruguay en hierdoor liep dit team voortdurend achter de feiten aan. In de strafschoppenserie stond het 3-2 voor Brazilie en de vierde schutter legde aan. Het was Afonso Alves en hij miste. De eerste serie van vijf strafschoppen eindigde in 4-4.

Toen Fernando de eerste sudden-death penalty miste voor Brazilie had García de ideale mogelijkheid Uruguay naar de finale te schieten. Maar ook hij faalde jammerlijk. Even later kon Brazilie juichen. De kanaries wonnen de strafschoppenserie met 5-4. En vanavond zitten we aan de buis gekluisterd voor de klapper tussen Mexico en Argentinie, de twee sterkste teams van deze Copa América. De Leffe Dubbel is zojuist gehaald en mein Geheimtip is een klassieke finale tussen Brazilie en Argentinie.

Woensdagmorgen gingen we met Diana (1) naar het Consultatiebureau. Ze is nu 79 centimeter lang en weegt precies 9 kilo, een toename van respectievelijk 1 centimeter en 230 gram ten opzichte van 8 juni. Maar ze mag rustig wat meer wegen. Het was ook tijd voor haar laatste vaccinatie, deze keer in de linkerarm. Na het bezoek aan het Consultatiebureau reden we door naar Supermarkt Vreugdenhil waar ze PediaSure in blikvorm verkopen, waarschijnlijk als enige winkel op Curacao. We schakelden meteen ook over naar Nutrilon-3.

Het zijn enerverende tijden en dan hebben we het niet eens gehad over onze speurtocht naar de barbecue met de beste prijs/kwaliteitsverhouding van het eiland. 's Middags werd ik ook nog gebeld door de Taams Kliniek. Dokter Maarten Taams heeft een vervanger gevonden die mij omstreeks 25 juli naar het Sehos mag doorverwijzen om het gips los te zagen. Om kwart voor vier was de vervanger echter niet telefonisch te bereiken voor een afspraak. Morgen verder.

Is er een mooiere manier om af te sluiten dan met een Haitiaanse wijsheid? Ik dacht het niet. "Kay koule twonpe soley, men li pa twonpe lapli." Een lek dak kan de zon misleiden, maar niet de regen.

Comments

Argentina speelde net goed tegen Mexico. Vooral de 2-0 was een schitterende goal. Dat wordt een leuke finale.

Je laat je gips toch niet voor de 26e verwijderen?

Wat een leuke titel, stampot van dingen, hoewel ik geloof dat het STAMPPOT moet zijn. Deze taaljunk is echter niet helemaal zeker van haar zaak.

Ik ben benieuwd of die vervanger vandaag wel te bereiken zal zijn, het is niet echt makkelijk om een afspraak te krijgen.

Diana komt er wel, het is beter als ze iets te weinig weegt dan wanneer ze overgewicht zou hebben.

PediaSure?? Nooit van gehoord!! Wat is DAT dan voor spul?

Vier dagen achter elkaar andijvie? Daar kom ik niet mee mee weg :)

Vágner kiest voor 'Love', jij voor CasaSpider. :-)

@CJ, volgens google heb je gelijk :)

Btw beste Casa, je kletst wel een beetje uit je nek hč!! Ik geloof er helemaal niets van dat er nog veel Nederlanders zijn die veronderstellen dat de Engelse letter w als wie wordt uitgesproken. De Nederlanders- ouderen EN jongeren- zijn zo verengelst dat ik me dat echt niet kan voorstellen. En ouderen die helemaal geen Engels kennen- daarvan zijn er nog wel enkelen- hebben helemaal geen idee van de uitspraak van welke Engelse letter dan ook.

Jammer voor Afonso, misschien ook wel weer mooi voor Sc Heerenveen; nu wordt er misschien niet meer zo hard aan hem getrokken en blijft hij nog een jaartje :-)

Wat is dat voor een taal bij je spreuk, toch geen Spaans?

Volgens mij had je voor het schrijven van dit blogje ook al enige Leffe´s genoten :-)

@Piet: Argentinie heeft een enorm sterk team, eigenlijk ken ik geen sterker op dit moment. Brazilie heeft er misschien wel spijt van dat ze zondag in de finale staan... :-) De 2-0 van Messi was magistraal, jammer alleen dat vanaf toen de wedstrijd gespeeld was. Even daarvoor had Castillo een mooie gelegenheid voor de gelijkmaker. De verwijdering van het gips staat gepland voor de 25e, maar ik voorzie nog wel wat hindernissen. In dat geval wacht ik op jou, kunnen we het samen met een stanley-mes verwijderen... :-)
@Cyberjunk: Dank je en je hebt nog gelijk ook! Ik heb alle stampotten veranderd in stamppot. Dank je wel! Overigens had ik hetzelfde dilemma al in december 2006: http://www.casaspider.com/live/2006/12/hutspot.html
PediaSure is voeding speciaal voor baby's om de honger op te wekken en extra voedingsstoffen toe te dienen. Zie hun website: http://www.pediasure.com/
Je hoeft mij niet te geloven maar er zijn echt mensen die de engelse W als 'wie' uitspreken. Trust me, I know what I'm doing.
@GJ: Met vier dagen bier heeft daarentegen niemand problemen, wat is het verschil? Aha, je zegt eigenlijk dat het mijn eigen schuld is van die bijnaam. In een volgend leven beter nadenken dus... :-)
@Lennart: Daar dacht ik ook even aan, had hij een berepartij gespeeld was hij zeker weggekocht. Alhoewel nu misschien Ajax aan hem gaat trekken na de uittocht aldaar...
@Angel: "Is er een mooiere manier om af te sluiten dan met een Haitiaanse wijsheid?"
En het stond niet eens TUSSEN de regels... ;-)
@Willisha: Echt niet. Zo BEN ik gewoon!

Nou moet je ook nageven dat 'dubbel u' geheel onlogisch gekozen is :)

@CasaSpider: die afspraak staat. Had ik al verteld dat ik deze week bij het afdrogen van een steakmes mezelf flink heb verwond? Ik was bijna mijn duim kwijt. Nu niet terugkrabbelen he?

Ik was even bang dat ik dement begin te worden...;-) Ik kon me niets van jouw "dilemma" in december 2006 herinneren. Maar het blijkt dat ik op die post van jou destijds niet heb gereageerd. Gelukkig maar, want als ik dingen begin te vergeten wordt het zorgwekkend, want als mijn geheugen vermindert mag men me opknopen.

@Cinner: Ja, de Spanjaarden zijn met de "doble uve" (dubbele v) dichter in de buurt dan de Engelsen met de "double u"... :-)
@Piet: Neen, dat had je nog niet verteld! Maar de afspraak blijft gewoon staan, jij houdt het gips vast en ik haal uit met het stanley-mes. En niet terugkrabbelen he... ;-)
@Cyberjunk: Waarschijnlijk was je toen in retraite of midden in de voorbereidingen voor de verhuizing. Hoe dan ook, ik vergeet nu nooit meer dat het stamppot is!

Overal is discussie over mogelijk.
Maar de zon is niet misleiden, het zal de zon een worst zijn allemaal.
Sterker nog, de zon heeft niks te vinden.

Ik blijf het overdreven vinden om elke maand vast te stellen of iemand wel aankomt en wel wat langer wordt. Want ojee, als het niet volgens de norm is... mensen zijn geen apparaten.