« Eilandsraadverkiezingen Curacao 20.04.2007 (1) | Main | De schuld van de vuilniszakken »

Van wie is die naam

Donderdag doet de rechter uitspraak in de zaak tussen Nelson Pierre en Victor van Rosberg. Beiden hebben op maandag 26 februari een kieslijst ingediend bij Kranshi met de naam Lista Niun Paso Atras (LNPA). Dit is niet toevallig gebeurd.

Nelson Pierre is onmiskenbaar de uitvinder van de naam Lista Niun Paso Atras. Voor diegenen die de eerste les Papiaments op het CasaLog niet hebben afgemaakt, letterlijk vertaald betekent het Lijst Geen enkele Stap Achteruit.

De persoon Nelson Pierre is tamelijk uniek, men moet hem gezien en gehoord hebben om dit te beseffen. Hij praat in een bijzonder hoog tempo en bijna continu. Het is erg moeilijk om daar tussen te komen. Voorts neemt hij zich geen blad voor de mond en beschuldigt iedereen en alles zoals het hem uitkomt.

Bekend is zijn gevecht met Anthon Casperson van Aqualectra. Volgens Pierre wordt daar op grote schaal gefraudeerd en hij eist een audit. Zijn laatste wapenfeit is dat Pierre voorspeld heeft dat het Howard Johnson hotel in Otrabanda het volgende doelwit is van de terroristen die achter de branden in de Free Zone zitten. John Daryanani is eigenaar van zowel Hermanos Lalo dat door een brand is getroffen als van het Howard Johnson hotel.

Volgens ex-LNPA lid Victor van Rosberg is Nelson Pierre een soort dictator waar op langere termijn absoluut niet mee samen te werken valt. Vandaar dat hij met een paar medestanders uit de partij is gestapt en een nieuwe heeft opgericht. In plaats van de nieuwe partij bijvoorbeeld het Victor Rosberg Collectief (VRC) te noemen koos Rosberg bewust voor LNPA.

Indien twee partijen met dezelfde naam aan de verkiezingen willen deelnemen is de normale procedure dat er geloot wordt. Hier is echter sprake van een duidelijk andere situatie. Nelson Pierre stelt (terecht) niet aan een loterij mee te doen, immers het gaat om de naam van een partij die hij al jaren voert.

Strikt juridisch gezien heeft Victor van Rosberg een punt. Hij heeft de naam LNPA namelijk notarieel vastgelegd. De vraag is wat zwaarder weegt. Gelukkig zijn er de Rijdende Rechters...

Comments

Dat Rosberg de naam notarieel heeft vastgelegd is raar. Ik snap niet dat er een notaris in meegegaan is om die naam vast te leggen, want Nelson Pierre voerde zijn partij al eerder onder die naam dan Victor Rosberg, Nelson Pierre heeft volgens mij de eerste rechten op die naam. Een loterij is onzin.

Weer een gedoe om nix.

In plaats dat men concentreert wat men daadwerkelijk kan doen voor het eiland zitten ze ruzie te maken om de naam van een partij. Erg kinderachtig.

In jullie geval varende rechters. Het is zo'n kinderlijk gedoe. Daar wordt ik nu zo moe van...

ja, de verliezer zal wel een lettertje veranderen en dan doorgaan.
Als zielepiet, want zielepieten scoren.
Hier tenminste wel.

@Cyberjunk: Het probleem is dat volgens van Rosberg de partij niet aan Nelson Pierre toebehoort. Hoe de desbetreffende notaris daarin is meegegaan is inderdaad een interessante kwestie...
@Donna: Toch zou Balkenende ook 'not amused' zijn als een ex-partijlid aan de verkiezingen wil deelnemen als CDA...
@Brillie: Met de Rijdende Rechters bedoel ik juist jou en de andere reageerders... :-)
@Renesmurf: Het grappige is dat Nelson Pierre dat zelf al heeft gedaan. Officieel heet de partij LNPA maar voor de commercie (?) wil hij haar NPA noemen...
Op welke zielepiet doel je precies?

Wilders.

Code: Miaauw.