« Van wie is die naam | Main | Mijn moeder »

De schuld van de vuilniszakken

Riemen vast voor een adembenemend en waargebeurd verhaal over Duvel, Doritos en vuilniszakken. Maandag stonden Luchiano (9) en ik in supermarkt Mangusa te Rio Canario. De kar was al tamelijk vol. "Moeten we geen Doritos kopen, want Chris komt vrijdag", vroeg Luch. Ik legde hem uit dat als we op maandag Doritos kochten deze de vrijdag echt niet ongeschonden zouden halen.

Doritos Nacho Cheesier met Jalapeño Cheese Dip... simply irresistable!Ons huisvuil wordt op donderdagochtend opgehaald, meestal tussen zeven uur en half acht. Om zes uur wurmde ik de volle vuilniszak uit onze afvalemmer, deponeerde hem in de kliko van Selikor en zette deze buiten. Netjes als ik ben wilde ik een lege vuilniszak in de afvalemmer stoppen. Helaas, de vuilniszakken waren op.

Geen mens kan zonder vuilniszakken, dat is algemeen bekend. Na school reden Luchiano en ik derhalve door naar Centrum supermarkt te Mahaai. Normaliter gaan we daar op vrijdag heen, onder andere om Duvel te halen maar nu dus op donderdag speciaal voor de vuilniszakken. Die zijn daar lekker goedkoop. Okay, ze scheuren wat eerder uit van onderen maar desalniettemin is het pure winst.

Nu we toch bij Centrum waren kochten we ook de andere spullen zoals Duvel, kookworst voor op witte harde bolletjes en niet te vergeten de cola en de Doritos voor vrijdagmiddag als Chris en zijn broertje Emil bij Luchiano komen spelen. Thuisgekomen bereidde ik meteen twee witte harde bolletjes met kookworst, één voor Lucy en één voor mij. Het was echt heerlijk.

Later in de middag zag ik Lucy op Yahoo Messenger. Ze was een glaasje wijn aan het drinken en had tevens de zak Doritos geopend. 's Avonds na het eten en de koffie had ik ineens ook ongelofelijk veel zin in Doritos. Lucy en Luchiano deden met mij mee. O ja, we hadden er een pittige Jalapeño Cheese Dip bij.

De flesjes Duvel gingen open en de zak Doritos werd alsmaar leger. Luchiano begon al angstig te kijken. Op het laatst zaten er nog maar acht Doritos in de zak. Dat is toch bijna drie per kind. Toen Luchiano sliep haalde ik de zak weer tevoorschijn. Drie Doritos per kind is ook niks, dan kon ik ze maar beter zelf opeten.

Nu hebben we geen Doritos meer en dat is allemaal de schuld van die vuilniszakken.

Comments

Haha! Jij kan het *lekker* vertellen!

Welja, geef de vuilniszakken maar de schuld. Lekker makkelijk zeg. Ik vind het niet echt aardig dat jllie niets overlieten voor de kinderen, zelfs als je op donderdag inkopen doet komen de vriendjes van Luch er blijkbaar aan tekort. Wat ik hier naar voren breng geldt evengoed voor Luch zelf als voor Lucy en jou. Maar de volwassenen zouden toch wel het goede voorbeeld kunnen geven!

Inderdaad, een heel slecht voorbeeld voor de Jeugd ;).

gewoon voldoende van aanschaffen, dat voorkomt problemen.

Spider, jij had politicus moeten worden.

@Cockie: Dank je! Heb je ook al zin in kookworst op witte harde bolletjes? Of toch liever Doritos met Duvel?
@Cyberjunk: Ja maar, ja maar die vuilniszakken hebben het gedaan! Vanmiddag heeft Luchiano bij de Botika op de hoek van onze straat een nieuwe zak Doritos gekocht. Maar ja, als ik dat vertel is het verhaal lang niet zo adembenemend meer... :-)
@Ricky: Nou ja, het is wel een stuk beter voor hun als ze een keer een appel eten in plaats van Doritos...
@Renesmurf: Het probleem is dat ik dan nog veel meer eet vanwege mijn 'vollezakchipsindekast-fobie'...
@Gepensioeneerde marineman: Geven politici dan ook altijd de schuld aan een vuilniszak?

Het is de schuld van die persoon die zich niet kan beheersen...

Ik vind het maar niks, heb een hekel aan Doritos, vooral als ze krakend direct uit het zakje worden geplukt. En dan ook nog krakend worden naar binnen gewerkt. CasasPa

Waarom dan niet meteen 2 of 3 zakken gekocht?

Kijk, dit is een redenering die ik zelf ook toegepast zou kunnen hebben als het mij goed uitkwam. Logisch denken of de waarheid staan hierbij niet op de eerste plaats, maar een goed verhaal hebben wél!

Ik kan me voorstellen wat Willisha bedoelt, maar zo'n manier van doen wekt mijn agressie op.

Dorito's? Ik prefereer de chips van Lays, vroeger Smiths volgens mij. En wat voor vuilniszakken gebruik jij eigenlijk, Komo of een ander merk; Komo is mijn favoriet, groot en sterk.

@Brillie: Neen, het waren de vuilniszakken. Het staat nota bene in de titel...
@CasasPa: Voor de goede orde, we hebben de Doritos wel op een schaaltje gedaan en ze dus niet krakend uit de zak opgegeten. Op het moment dat de Doritos in de mond zitten kraken ze wel maar dat is niet te voorkomen...
@Donna: Als ik 2 zakken had gekocht waren er waarschijnlijk donderdagavond 2 zakken opgegaan...
@Willisha: Eerlijk gezegd vind ik dat er juist heel logisch is nagedacht en ook de waarheid is geen geweld aangedaan. Wij zijn gewoon zo... :-)
@Cyberjunk: Dat moet je eens aan je lieve nicht vertellen, dat je agressief bent geworden door onze Doritos... :-)
@Lennart: Chips van Lays zijn ook niet slecht, maar ze halen het niet bij de combinatie Doritos met Jalapeño Cheese. Misschien ben ik al te Amerikaans geworden...

Wat er staat is niet wat ik er uit haal. Mijn denk vermogen is daar te groot voor.