« Met de Spiders naar Albert Heijn | Main | De kolibrie »

Een trieste aanleiding

Het plan was om in de zomervakantie met het hele gezin naar Nederland te gaan. Dat plan stond op losse schroeven, Lucy wilde ook wel heel graag naar Santo Domingo. Daar zijn we in 2004 voor het laatst geweest, het jaar daarop was er een grote conversie op het werk en in 2006 werd Diana (10 maanden) geboren.

Een dubbeltje kan men maar een keer uitgeven en daarom werd Santo Domingo ons vakantiedoel voor het jaar 2007. De mens wikt en God beschikt. Op 26 maart kwam er een email binnen van CasasPa. Mijn moeder heeft zondag 25 maart een epileptische aanval (insult) gehad en het was niet goed met haar. Nadien leek zij enigszins te herstellen, kreeg weer wat kleur op het gezicht en een beetje kracht in de handen.

Donderdag belde mijn vader. Ilka, mijn moeder, had weer een terugslag en was in een soort van comatueuze toestand gekomen. Ze at en dronk niet meer. Gezien het feit dat zij al ongeveer 14 jaar aan Alzheimer lijdt was dit ooit te verwachten. Maar toch komt het altijd onverwachts. Lucy vond dat ik zo snel mogelijk naar Nederland moest gaan.


30.03.2007: De Spiders gaan naar Nederland maar de aanleiding is een trieste. Klik voor groter.


Op dat moment was er nog plaats op zaterdag 31 maart maar het business-class ticket kostte 4500 gulden, ongeveer 2000. Terwijl ik in dubio stond loste het probleem zich vanzelf op, even later bleek de vlucht namelijk volgeboekt. De eerstvolgende datum met vrije plaatsen was vrijdag 6 april. Vrijdagmiddag heb ik ons vieren op deze vlucht geboekt.

Zaterdagmorgen 7 april om tien over negen komen we aan op Schiphol. We blijven 16 dagen in Nederland. Toch Nederland dus maar de aanleiding is een trieste. Ik hoop mijn moeder nog even te kunnen zien.

Comments

Ik hoop het ook, Casa en familie.

Ik hoop inderdaad dat je je moeder nog even kan zien. Heel veel sterkte de komende dagen, ook voor Casapa...

Ik vond je blog via Opa Buiswater.
Veel sterkte, en ik hoop dat het lukt.

Ik gun het je dat je haar nog kan zien.
in werkelijkheid is ze helaas al verdwenen.

inderdaad een trieste aanleiding, ik wens jullie veel sterkte

Heel veel sterkte.

Ze zal vast wel op je wachten. Goede vlucht.

Ik wens jullie veel sterkte.

Voor een keer zeg ik hetzelfde als Brillie.

@Cockie: Dank je, mijn moeder is sterk dus we hebben hoop...
@Jan: Dank je ook namens CasasPa!
@Dwarsbongel: Thanx, ja Opa Buiswater maakt de verkiezingen in tegenstelling tot ons wel mee...
@Renesmurf: Je laatste zin is helaas helemaal waar...
@majriM: We gaan er het beste van maken, dank je...
@Victor: Thanx, bij jou is het nog vers...
@Brillie: Ik hoop het ook, we zullen zien. Met KLM kan er weinig misgaan...
@Gepensioeneerde marineman: Dank je wel!
@Irene: Haha, dat mag in de boeken... :-)

Irene is uit op een lintje.

Ik wens jullie ook veel sterkte en hoop dat jullie haar nog treffen.

Mocht ze nu moeten gaan dan hoop ik dat ze dat doet in het bijzijn van haar zoon.

Sterkte Pedro! Het spreekt vanzelf dat ik jullie met liefde van Schiphol ophaal en naar het Zuiden breng.

Heel veel sterkte toegewenst.

Ik wens je ook heel veel sterkte. Ook voor je vader.

Casa, jongen, ik wens jou ook heel veel sterkte. Meer kan ik niet zeggen, ik leef bijzonder mee met jou en ik hoop dat jij je moeder nog levend mag zien.

Ben het met Smurf eens. Toch hoop ik dat ze zich op een of ander manier realiseert dat jij er bent straks op 7 april.

Hopi forsa.

Sterkte Casa!

Ik sluit me aan bij alle vorige sprekers: sterkte voor jullie allemaal.

Sterkte ermee.

Heel veel sterkte!!

ik wens jullie heel veel sterkte en ook je vader

uit zeeland

Mick, Paud de Jong, Piet, Vernon, Donna, Cyberjunk, Roos, GJ, Willisha, Lennart, Tonto en Carla... allemaal heel erg bedankt voor de steunbetuigingen. Mede namens CasasPa!

Sterkte.

heel veel sterkte casa en familie....... ik denk aan jullie!!!

Heel veel strekte en een goede vlucht, ik leef & hoop met jullie mee !

Sterkte ermee...op zulke momenten is de afstand klote.

Ik hoop dat je er nog op tijd bij bent, ook voor CasasPa.
Interessant overigens om het verschil te lezen. Mijn moeder heeft pas sinds 4 jaar Alzheimer maar het lijkt mij dat ze de 14 jaar niet haalt, zo snel gaat ze achteruit.

Ben wat laat, maar heb eindelijk een werkende internet-verbinding gevonden. Ook namens ons: heel veel sterkte toegewenst de komende tijd !!!

@Pascal, Paola, Marti, W8in en Bodo: Hartelijk dank voor het meeleven!

CasaSpider, Lucy en de kinderen, een beetje laat, maar ik wens jullie veel sterkte in deze moeilijke tijden.
vorige maand werd een vriendin van mij voor de tweede keer ziek en alg twee weken in coma. ze is eruit gekomen, maar ze kan niet goed praten en de helft van haar gezicht is verlamd. ze is pas 22. God heeft besloten haar terug te sturen. daar ben ik blij mee.
God heeft besloten jou moeder te houden bij hem. het is erg en moeilijk voor jullie. jullie kinderen hebben nu een beschermengel die altijd over hun zal waken. maar het gemis van een knuffel, kusje, babbeltje of even de vliegtuig in om naar mama en oma te gaan blijft.
ik zal aan jullie denken in mijn meditatie en heel veel positieve energie naar jullie sturen.
sterkte!

Casa, ik lees net over dit spijtig nieuws van je moeder ... alsnog wens ik jou en je familie heel veel sterkte met dit verlies.
Ondanks de verdrietige aanleiding hoop ik dat jullie een plezierig verblijf hier in Nederland zullen hebben.