« Vergeving en de strijd om de primeurs | Main | Laatste cursusdag Prince2 »

Uitvinder van een woord

Niet veel mensen weten het maar CasaSpider is uitvinder van een woord. Niet gewoon een woord van een paar letters, neen mijn woord behoort met zijn 28 letters tot de langere woorden die de Nederlandse taal rijk is. Het is nog juist geldig als kolomnaam in een Oracle tabel.

Het woord waar het over gaat is nummerplaatbelastingaddendum (Google) en zag het levenslicht op 7 juli 2005 dezelfde dag dat de ouderwetse sticker als bewijs van betaling van de motorrijtuigenbelasting op Curacao werd ingewisseld voor een metalen plaatje bevestigd aan de nummerplaat.

Nummerplaatbelastingaddendum Curacao, eerste helft 2007: Luchiano (9) en Diana (8) maanden poseren met het nieuwe gele en het oude rode exemplaar. Klik voor groter.Motorrijtuigenbelasting kan op Curacao in één of twee keer betaald worden. Lease-maatschappijen kiezen meestal voor gespreide betaling. Deze dient te worden voldaan per 1 januari en 1 juli. Men krijgt er een nummerplaatbelastingaddendum voor terug. Het eerste addendum werd aan de achterkant van de auto bevestigd.

Dit bracht echter zoveel voordelen met zich mee zoals dat er twee agenten nodig zijn om te controleren of het juiste addendum op de auto zit, één die de achterkant van de auto bekijkt en in geval van overtreding snel de ander die een paar honderd meter verderop staat met de portofoon hiervan op de hoogte stelt, dat volgende edities op de voorste nummerplaat gespijkerd werden.

Voor de volledigheid volgt hier het kleurenschema van alle nummerplaatbelastingaddendums die tot op heden gebruikt zijn:

  • Tweede helft 2005: zwart
  • Eerste helft 2006: oker
  • Tweede helft 2006: rood
  • Eerste helft 2007: geel
  • Tweede helft 2007: grijs

In juli 2006 heb ik helaas geen foto gemaakt van het toen rode nummerplaatbelastingaddendum. Afgelopen vrijdag klonk een medewerker van Star Lease het nieuwe gele addendum vast aan de voorste nummerplaat van de Toyota.

Inmiddels is het een traditie dat Luchiano (9) en tegenwoordig ook Diana (8 maanden) op de addendum-foto staan, voor deze gelegenheid samen met het vorig jaar vergeten rode exemplaar. Op deze wijze kan men de groei en ontwikking van zijn kinderen goed volgen. Luchiano probeert Diana op fysieke wijze duidelijk te maken wat de bedoeling is. Ze blijft er bij lachen.

Tot slot een close-up van mijn nummerplaat en een quiz-vraag: Wat worden de twee kleuren van de nummerplaatbelastingaddendums in 2008?

Comments

Wat een moppie! De kleur waag ik me niet aan, maar die kleine staat er weer goed op.

Oranje en blauw! En ik sluit me helemaal aan bij Jannie wat betreft "a princesa Diana".

Diana is een schatje, dat lijdt geen twijfel. Is er verschil tussen het nummerplaatbelastingaddendum en een kentekenplaat? Als daar verschil tussen is, leg me dan even uit waarom men een kentekenplaat dient te hebben. Dat nummerplaatbelastingaddendum, daarvan snap ik door jouw verhaal de functie wel.

Ik ga voor oranje en blauw voor dat ding (ben niet de enige zag ik maar toch..) Maar liever nog ga ik voor mijn neef en nichtje, die zijn echt heel leuk. Kan Diana al bijna lopen?

Diana ... La Nueva Chica del Año.


In my case .... volgens Google heb ik de patent op de zinsdeel 'u heeft een sexy ..' met als geboortedatum 16 maart 2005

Goh ... bijna 2 jaar geleden.

Dat wordt weer rood natuurlijk, dan kan je alsnog een foto maken!

Dat zal ik je gelijk even vertellen: In 2008 gaan we het hele systeem op zijn kop zetten. De nummerboerden worden net als in Nederland geel van kleur, met een blauw ring van gele sterren. En erin, de letter: PJ. Betalingen gaan dan gewoon via de bank. En in de dbase kunnen ze zo zien wat er nog open staat aan betalingen.

@Jannie: Ja, ze is (als zovele baby's) tamelijk fotogeniek. En de auto staat er ook goed op... :-)
@Willisha: Blauw geef ik zelf ook een goede kans. Je voorspellingen staan genoteerd voor volgend jaar...
@Cyberjunk: Met de nummerplaat bedoel ik de kentekenplaat. Het addendum is het dit jaar gele plaatje rechts op de kentekenplaat. Het wordt erop geklonken en verandert dus elk jaar van kleur...
@Margriet: Oranje en blauw zijn populair! Neen, Diana is nu bezig met proberen zelfstandig te slaan. Vanavond is ze daarbij met haar snufferd tegen de spijlen van de wieg geknald. Hetgeen waarschijnlijk een kleine vertraging in het project veroorzaakt... :-)
@Don Amaro: 'U heeft een sexy...' is en blijft copyright Don Amaro. Gebruik je de zin nog vaak, behoudens tegen Willisha dan want tegen haar mag je natuurlijk jij zeggen...
@Renesmurf: Zoveel inlevingsvermogen heeft de Eilandsontvanger niet. En al helemaal niet met mij!
@Brillie: Ik zeg altijd zeg nooit nooit, maar nu klink je me toch een beetje als Jules Verne in de oren. Van de andere kant worden profeten nooit geloofd ten tijde van hun voorspellingen...

Anthony Godett verliest de verkiezingen. Dat zit er dik in. Hij komt pas 12 maart vrij. Dus geen Oranje en Blauw (weglopers) volgend jaar, maar Geel en Groen.
Zeker weten!

Als een nummerplaat synoniem is met een kentekenplaat, dan snap ik niet waarom jij je uitvinding niet verlengd hebt. Je had het erover dat je een woord van 28 letters hebt uitgevonden, het kan nog langer. Kentekenplaatbelastingaddendum. Dan is het pas echt een heel lang woord...;-)

Wat is ze toch een moppie! Ze is al echt aan het poseren. Zien wij haar later terug in jouw favo missworldverkiezing?
Liefs,
Gaby

@Casa: helemaal niet "als zovele baby's", de meeste vind ik tenminste behoorlijk lelijk. Maar Diana is een echte beauty.

@Vernon: Hmm... ik ben daar niet zo zeker van. De verkiezingen zijn op 20 april, tijd genoeg dus voor Anthony. PAR (geel) is de laatste tijd bezig haar eigen ruiten in te gooien, PNP (groen) is op dit moment stabieler. Bovendien is geel op dit moment aan de beurt, dus die kleur zien we in 2008 niet terug. Met groen maak je een kans...
@Cyberjunk: Je hebt gelijk, maar nu kan het niet meer. Immers, jij hebt het patent op het woord kentekenplaatbelastingaddendum. Mijn complimentenaddendum voor jou!
@Gaby: Wat mij betreft zien we Diana zeker eens in een Miss-verkiezing verschijnen. Eerst maar eens afwachten hoe ze groter wordt met de hoop dat ze meer van Lucy heeft dan van mij... ;-)
@Irene: Haha, ja er zitten inderdaad wel wat lelijkerds tussen. Het voordeel is dat baby's zich dat zelf niet realiseren en de wereld toch onbevangen inkijken. En dat is ook schoonheid...

OK, met die informatie wordt het dan Oranje en Groen. Jammer hoor!
;-)

Groen en Bruin

Diana is en blijft een "Bella Donna"

Zo te zien kan ze dus al staan doet ze ook stapjes?

@ Casa: We reizen de wereld al sneller rond dan in 80 dagen.

sotiseB ...ej...ej...ej ...ratnemoc óirruco em es euq amrof acinú al <---

@Vernon: Oranje en groen staan genoteerd. Hoe dan ook ontstaat een interessante situatie na de verkiezingen op 20 april 2007...
@Donna: Groen en bruin staan genoteerd. Diana kan staan als ze zich vasthoudt. Dat gaat steeds beter, soms hangt ze relaxed met een hand aan de wieg. De volgende stap is zelfstandig staan en daarna het lopen...
@Brillie: Eigenlijk waren dat hele slechte rondetijden van Jules Verne...
@Paulinita: )-; ... soseB .sever a loñapsE omoc ogla se sednaloH it arap ,ajajaJ

ik was dit weekend in Marokko, ik heb daar veel groen en rood gezien. Dat kan geen toeval zijn. Dat wordt het dus. CasasPa

paars en blauw.... en diana....oh diana....wat een fotomodel...soooo cute :-)

leuk die foto van diana
en als het zo door gaat loop ze echt wel voor ze 1 jaar is begin mei toch

groetjes uit zeeland