« Siman di Kultura & PKF Junior Championships | Main | Latios »

Gevecht om route CUR-SXM (3)

Of Insel Air een bodemprocedure gaat beginnen om toch op de route Curacao-Sint Maarten te mogen vliegen, vroeg Cyberjunk nadat rechter Drop de door de overheid verleende vergunning had vernietigd.

Neen, Insel Air begint geen bodemprocedure. Er zijn drie spelers in deze zaak: Dutch Antilles Express (DAE), Insel Air en de Overheid. De strategie van de Overheid is dat minister van Verkeer & Vervoer Kenneth Gijsbertha de eerder verleende beschikking aan Insel Air intrekt en vervolgens een nieuwe verleent.

Vrijdag 22 september oordeelde de rechtbank dat de beschikking om Insel Air via een wet lease constructie op Sint Maarten te laten vliegen onvoldoende door de Regering was gemotiveerd. Dat die motivatie nadien wel op tafel kwam deed niet ter zake, deze had onderdeel moeten zijn van het document Specific Operating Provisions (SOP).

Op dit moment is iemand hard aan het werk om de motivatie voor de nieuwe beschikking op te stellen. Een van de pijlers is het huidige capaciteitsgebrek om vracht te kunnen vervoeren op de route Curacao-Sint Maarten. Er zijn berekeningen gemaakt die aantonen dat het vrachtverkeer op deze route sinds het ter ziele gaan van DCA met 400% is verminderd.

De ATR 42 propellervliegtuigen waarmee DAE vliegt kunnen niet volbeladen vliegen, dan halen zij Sint Maarten niet. Het vervoeren van vracht is derhalve een probleem. Als een inwoner van Sint Maarten onverhoopt op Curacao overlijdt dient het lijk via Amsterdam naar Sint Maarten te worden getransporteerd.

De huidige DAE-bagagelimiet van 20 kilo is voor veel passagiers te weinig. Insel Air biedt 30 kilo aan. Ook dit gegeven wordt meegenomen in de motivatie. Door iemand is aangegeven dat gestreefd wordt de nieuwe beschikking inclusief motivatie woensdag af te geven. Als alles meezit kan Insel Air aanstaande vrijdag naar Sint Maarten vliegen.

Het scenario klinkt mij wat optimistisch in de oren, maar als iemand iets wil bereiken moet hij er ook vol voor gaan.

Comments

Nou, als men zo snel een nieuwe beschikking af weet te geven, dan zijn de ambtenaren sneller dan wanneer het om naturalisatie gaat. Ik weet dat het hier om iets heel anders gaat hoor, maar toch? Ambtelijke molens kunnen dus wel snel draaien als men daar zin in heeft, tenminste, als het inderdaad gaat zoals men het wil. Ik vind het trouwens wel een vreemde zaak dat men een nieuwe beschikking KAN afgeven zonder lange procedures als de rechter een bepaalde beschikking net nietig heeft verklaard. Wordt dat dan niet tegengehouden? Het kan trouwens ook best zijn dat als de beschikking wordt afgegeven, dat men toch direct weer naar de rechter stapt. Het enige verschil dat er dan is, bestaat uit die motivatie. Ik denk wel dat Insel Air een risico loopt door zo te handelen, als de nieuwe beschikking weer nietig wordt verklaard, dan kunnen ze het helemaal schudden, ik denk dat ze er beter aan hadden gedaan om wel een bodemprocedure te starten. Dit gaat te snel volgens mij. En bij snelheid worden er ook snel fouten gemaakt, dus ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

PS Sorry, bovenstaand comment was van mij afkomstig.

Ik lees het.
Denk, tja, wat moet ik er mee?
Ik weet geen oplossing.

Maar ik vul wel netjes mijn naam en url en en surf weer door naar de volgende.

Zo lang ze maar niet over mijn strandhuis heen vliegen, vind ik alles best.

Het verschil is dat de huidige regering wil dat Insel Air zo snel mogelijk gaat vliegen. Insel Air geeft werk aan vele oud-DCA piloten die na het faillisement van DCA in Kroatie, IJsland en andere landen zijn terechtgekomen. Bovendien wil men concurrentie op de route Curacao-Sint Maarten. Op dit moment betaalt men ongeveer 320 euro voor een retourtje. De nieuwe beschiking (met motivatie deze keer) komt dus uit de koker van de Overheid. De vraag is hoe de rechter er nu over denkt. Uiteraard wist ik meteen dat de reactie van jou was... ;-)
@Renesmurf: Oplossingen zijn er niet, het is meer het verschil tussen twee zienswijzen. Je hebt het keurig ingevuld... ;-)
@Brillie: Gezien de enorme afmetingen van jouw strandhuis zal dat niet meevallen...

30kilo aan bagage????

Sjeetjemineetje!
Waarom zoveel!?? Een mens heeft toch niet meer nodig dan een creditcard, 2 onderbroeken en een camera?
;-)

30 kilo heb je echt nodig!! Of moet ik zeggen 30 kilo heb IK echt nodig? Vorig jaar vakantie Cur nou ik heb maar 20 kilo mee mogen nemen en dat was echt veel te weinig. Ik had niet alleen kleding mee maar ook schoenen en die wegen het meest en natuurlijk kan ik niet 1 paar schoenen meenemen want bij de ene outfit hoort die paar en bij de andere hoort weer een ander paar schoenen. En aangezien je op de antillen veel zweet moet je zeker 2x per dag douchen en weer andere kleren aan. Geloof me 30 kilo is misschien net genoeg!! hihi

@GJ: Veel Curacaoenaars gaan niet zomaar op vakantie, zij gaan shoppen! Wat men wel kan doen is het gewicht van de passagier meetellen, dat is wel zo eerlijk...
@Donna: Vrouwen hebben over het algemeen meer kofferruimte nodig. Maar mij hoort men daar niet over klagen, de juiste schoenen bij de juiste outfit ziet er nu eenmaal een stuk leuker uit... :-)