« Geschiedschrijving met Kapsalon Chadé | Main | Dat begint al goed »

Hanging around at the rock (or a tree)

Tijdens de novela Chocolate con Pimienta lagen Luchiano (8) en ik op bed te kletsen. We hadden het over Pokemon en Yu-gi-oh. Bijna alleen jongens vinden dat leuk, meisjes houden volgens de jonge expert van Barbi. Bwark.

Luchiano is de jongste in de vriendenclub op school. De meeste jongens zijn al negen of worden bijna tien, een magische leeftijd. Daarom is besloten de naam van de club te veranderen van Boys Club in het meer contemporaine Team Teens.

Niet alleen de naam van het team wordt veranderd, het is evident dat Teens andere dingen doen dan Boys. Op het moment dat iemand tien wordt mag hij geen boys activities meer doen. Wat zijn boys activities? Boys activities zijn leuke spelletjes als Tik (tikkertje) en Take-down (iemand op de grond krijgen).

CasaSpider: "Maar wat gaan jullie dan doen in Team Teens?"
Luchiano: "Oh, hanging around at the rock."
CasaSpider: "Wat is dat nu weer?"
Luchiano: "Dan gaan we zitten tot de pauze over is."
CasaSpider: "Interessant."
Luchiano: "Ja, dat noemen we the new thing in cool. Wachten bij een steen of een boom tot de pauze over is. Hihi."

Gelukkig kan hij er zelf om lachen. Wel hoort er een bepaalde attitude bij hanging around at the rock. Luchiano deed nog even voor hoe men gedurende de gehele pauze dient te staan om cool over te komen, tegen een muur en tegen het hek.

Vermoedelijk is hij diep in zijn hart blij eerst nog negen te moeten worden.

Comments

Maar is hij dan wel welkom bij die Teens? Is het niet zo dat z'n vrienden hem veel te klein vinden? Of nemen ze het niet zo nauw? Ik vind het wel grappig allemaal. Als ze hem mee laten doen bij de Teens, dan is hij wel heel "volwassen," anders zouden zijn oudere clubgenoten hem gegarandeerd uitstoten.

Waarschijnlijk hebben de "Boys" uit de onderbouw dit gekopieerd van de Teens uit de bovenbouw.
Maar ja, als die bovenbouw Teens gaan "hanging around at the rock" dan is het niet alleen zitten, maar ook meisjes kijken of meisjes plagen.... kusjes vragen....
Gelukkig is Luchiano nog niet zover en is het voor hem nog echt zitten wachten tot de pauze over is.
Wel erg leuk te zien hoe hij groeit en hoe hij zich ontwikkeld. Ben ook erg benieuwd hoe het met mijn zoon Morris (Maurice) tegen die tijd gaat.
Geweldig om te zien hoe ze groeien niet alleen qua lengte, maar ook mentaal (qua opmerkingen).

dat ie zich dat zo bewust is, ook van die houding, en erg leuk dat hij jou dat allemaal vertelt. En hoewel hij al enorm goed een teen-ager na kan doen die around the rock hangt, ben ik toch ook blij dat hij nog even 8 blijft.

Na het debacle van de tondeuse durf ik geen commentaar meer te leveren. Of kan ik mij beroepen op het witte boekje.

Good grief. Dat belooft wat, als hij nu al zo weet te kijken.

Ik vind het wat van niks.

Ik wilde het liefst altijd zo jong mogelijk blijven.
Kind zolang dat mogelijk is, dat rieken naar ietsje ouder is me vreemd.

Ik vond roken en meisjes altijd stom, en daar waren de iets ouderen mee bezig.

en of ie weet hoe ie hanging around zeg... *impressed*... paool speelt nog met barbies...

heel leuk ik bedoel cool, hoe bewust Luchiano het beleeft en er mee omgaat. Wel heb ik enige aarzeling bij die groepsvorming, dat kan leuk zijn maar er zijn ook slechte voorbeelden. CasasPa

@Cyberjunk: Jazeker wel, de vrienden nemen het niet zo nauw. Luchiano handhaaft zich goed in het team...
@Donna: Weet ik niet zeker, maar is best mogelijk. Kinderen copieren nog meer dan volwassenen. De relatie met meisjes is heel bijzonder, laten we maar zeggen "was sich liebt das neckt sich"... :-)
@Pascale: Luchiano vertelt alles aan mij, vooral net voor het slapen kletsen we altijd even over wat er gebeurd is die dag. Hij is mijn beste vriend!
@Hans: Haha, je laat je toch niet afzchricken door Cyberjunk. Ik vrees dat het witte boekje je niet helpt... ;-)
@Irene: Ja, wat moet dat worden als hij 16 is...
@Renesmurf: En toch is roken schadelijker dan meisjes, ook al denken sommigen daar anders over...
(Wel eens geprobeerd?)
@Paola: Binnen twee jaar is Luchiano dol op meisjes die met Barbie's spelen, maak je borst maar nat... ;-)
@CasasPa: De spijker op de kop, ik kan mij niet herinneren zo bewust met mijn jeugd om te zijn gegaan. Zoals ik Luchiano ken is hij individualistisch genoeg om de gevaren van een groep te ontlopen. Time will tell...

Grappig !! Voor je het weet is het daar bij jou thuis een "hotline" wat betreft telefoontjes die binnenstromen van giechelende meisjes die met Luchiano willen spreken.

Vet hoor. Die nieuwe cool naam van de bende. Nu nog gitaren, drums en ze kunnen dan beroemd worden.

Ik heb ze voorgelegd aan twee kenners 7 en 9 en zij vonden foto muur zo,zo. maar de foto bij het hek was helemaal goed. Saffie is 9 en ik herken het ook, op spelweek heeft ze een oud vriendje weer gezien en de reden dat hij nu zo leuk was, waren de coole kleren en het feit dat hij zo groot en stoer was (ook 9).

echt vet cool hoor .. heerlijk ..

Cool man! Kinderen moet je kunnen begrijpen. Ha ha

@Hans: Ieder mens heeft 1 of meer afwijkingen, of als je het anders wilt noemen, stokpaardjes. Casa is tegen het gebruik van accenten. Dat is zijn stokpaardje Verder is hij gek op het maken van dossiers, een tweede stokpaardje van hem. Bij Renesmurf is dat het koningshuis, dat volgens hem moet verdwijnen. En bij mij is het o.a. een correcte spelling. Maar als Renesmurf wil dat het koningshuis verdwijnt, dan wil dat nog niet zeggen dat dit gebeurt, dat blijft recht overeind staan. Niemand trekt daar zich iets van aan. Toch komt Renesmurf daar af en toe op terug. Ik kan wel brullen en tekeer gaan over een niet correct gebruik van de Nederlandse taal, dat zal ik niet nalaten, want dat is nu eenmaal mijn tic, dat betekent echt niet dat iedereen zich daar wat van aan moet trekken. Jij zult ook wel iets hebben waar jij je, al dan niet terecht, druk over maakt. Laat je dus door mij niet weerhouden om commentaar te geven op de prachtige verslagen en dossiers van Casa. En als ik weer eens uit mijn slof schiet over de Nederlandse taal, bedenk dan maar dat blaffende honden niet bijten!!

Player in wording :)

Zeker cool, enkel nog een coolere pet :-)

@Piet2: Waarschijnlijk zeurt Luchiano om die reden nu om een cellular (mobieltje), zodat ik de calls niet kan onderscheppen... :-)
@Brillie: Een tekenfilmserie behoort ook tot de mogelijkheden...
@Jannie: 'Een oud vriendje', haha... (Dat klinkt grappig) Kun jij je als vrouw van de wereld herinneren dat je op die leeftijd ook al op stoer lette?
@Henk: Ja, het is een bijzondere periode...
@Boutie: Begrip ontstaat door te blijven communiceren...
(ik lijk wel een marketing-manager!)
@Cyberjunk: Heel goed uitgelegd, misschien is Hans (Apeldoorn) ietwat bang omdat je in de buurt (Putten) woont... :-)
@Guillermo: Nu wij nog!
@Bodo: Het alternatief was een SQL-pet. Deze moet jou toch aanspreken, er staat bijna Ajax...

"zodat ik de calls niet kan onderscheppen... :-)" mobieltjes registreren volgens mij beter dan welke vaste telefoonlijn dan ook Casa!

PS Jij had wat info nodig over QEB?

Even snel tussendoor, ik denk dat het beter is als Luchiano fan wordt van FCGroningen...

hihi

Grappig zoals Luchiano erbij staat. Echt cool. Maar ik kan me voorstellen dat je blij bent dat hij nog 8 is en gewoon gezellig met je op bed ligt te kletsen.

@Ennu: Klopt, maar een mobieltje heeft hij bij zich en de vaste telefoon neem ik op.
Ja graag! Met name waarom en hoe de problemen met de kop van de brug zijn ontstaan (kan niet tegen golven) en wat daar omheen hangt, qua financien etc. Mijn email-adres is casaspider apenstaart gmail dot com. Mocht je wat sturen, alvast bedankt!
@GJ: Misschien is dat wel zo verstandig ja. Jij hebt in ieder geval een leuke middag gehad... :-)
@Margriet: Ach, volgens mij kletsen we ook nog wel op bed als hij 16 is hoor. Wat mij betreft wel tenminste...

nou begrijp waarom die enorme keien hier sinds kort voor de deur liggen....

Effe wat tussendoor. Weet je dat de 2 (donkere)zoontjes van Manon Thomas, door NL politieagenten mishandeld zijn doordat ze buiten met een WATERPISTOOLTE zaten te spelen? Het is maar dat je het weet. Nu vind iedereen Luciano "leuk" maar wanneer Luciano een jaar of 13en ouder is zul je wel merken wat ik bedoel. Dit geldt voor >Nederland< en NIET voor Dushi Korsow!

PS, Manon Thomas had dit al voorspeld toen haar kinderen nog baby's waren!

Zie link!


Casaspider: je hebt er geen idee van, hoe belangrijk deze blogs voor mij zijn...Want ik ben natuurlijk niet cool als ik niet snap waarom nu een andere naam; die insight heb ik nu, na het lezen van je blogs. Daardoor zijn 'sfinx', 'rolmaat', 'genie' en 'manege' nu trefwoorden in onze gesprekken. En ik maak natuurlijk goeie indruk bij Matt met: "En Matt, vandaag nog wat nieuw on the rock beleefd?"

@Demopperpot: Ja, hangplek voor coole teens... :-)
@Boutie: Zoals wij vroeger met speelgoed-/waterpistolen speelden, dat kan in deze tijd helaas niet meer. Manon Thomas had een relatie met een bekende (Antilliaanse?) zanger, ben zijn naam vergeten. Hij mishandelde haar regelmatig. Dat had ze kennelijk niet kunnen voorspellen...
@Matthew's tante: Wat leuk! Als Matthew langs komt is het handig om ergens een grote steen neer te leggen, dan voelt hij zich meer thuis... ;-) Doe hem maar de groeten van mij...

Nee Casa, niet meteen generaliseren. De zanger Forest, is een zwarte AMERIKAAN, daar is ze ook jaren mee getrouwd geweest! En deze zwarte man, heeft haar ook NOOIT mishandeld. Je valt me nu wel erg tegen, met jouw mening! ( had dit juist niet van jóu verwacht)

Wat ik bedoelde te zeggen was, Manon schreef vroeger in de Prive ofzo, en had kort na de geboorte van haar kinderen verteld, dat iedereen de kinderen leuk vond enzo, maar ze vertelde ook bij: "Ik weet dat wanneer mijn jongens groter zijn en een kroeskop hebben enzo, ze dan anders dan de rest behandeld zullen worden".
Op een of andere manier zijn die woorden in mijn hoofd gegrift gebleven, en zie; Manon had gelijk. Overmacht om niks