« Van achteren naar voren | Main | Relax Casa, relax »

Ino & Bente, Mexican Party

Het jaarlijkse themafeest bij Ino & Bente (website helaas tijdelijk uit de lucht) is inmiddels een vaste traditie geworden. Op 17 januari 2004 was er Vicars & Tarts en vorig jaar op 12 februari de Arabian Nights. Zaterdagavond was hun huis aan de Stakamachiweg gehuld in Mexicaanse sferen.

Dit zijn geen echte Mexicanen maar gasten van Ino & Bente op hun Mexican Party. Klik voor groter/sluiten.Ons overkwam precies hetzelfde als vorig jaar. Lucy wil graag een naaimachine hebben, onder anderen om iets leuks in elkaar te naaien voor het themafeest. We waren er nu eerder bij, maar helaas is de naaimachine die wij op het oog hebben nog steeds niet aangekomen. Een week geleden hebben we drie hoeden gekocht en Lucy gaf aanwijzingen om tenminste enigszins authentiek Mexicaans over te komen.

De gasten op het feest overziende blijken er veel vooroordelen te bestaan over Mexico en de Mexicanen. Bijna iedereen had een hoed op en was gewapend. Met degen, pistool of geweer. De meeste dames hadden zwierige rokken aan en er was een heuse Zorro in de persoon van Nathaniel. Die outfit had hij later op de avond nodig voor een Jump-Up.

Opvallend was niet het aantal maar wel het formaat van de snorren die twee heren, Graham en Roland, opgeplakt hadden. Als het thema volgend jaar Village People is kunnen ze hem zo weer gebruiken. Luchiano (8) doet dan zeker mee.

Ook opvallend was de outfit van Peter Cuppen (website werkt weer). Hij had zijn broek van onderen afgeknipt en zijn voeten in naar eigen zeggen originele witte Mexicaanse kousen gestoken. De meerderheid van de aanwezigen vond het er eerder authentiek Oostenrijks uitzien. Dat mocht de pret niet drukken mede dankzij de stand van de voeten. En waar komt die hand vandaan?

De muziek, de hapjes, de entourage, alles ademde een Mexicaanse sfeer uit. De sfeer zat er goed in. Ino en Bente hadden er wederom veel werk van gemaakt. Tevens hadden zij een deurprijs uitgeloofd voor diegene die het meest authentiek Mexicaans verkleed was. De jury bestond uit alle aanwezigen die door applaudiseren de winnaar uitkozen. In dit geval een winnares, want het werd Brigitte.

Voor Luchiano was het jammer dat er verder geen kinderen aanwezig waren. Gelukkig had hij zijn GameBoy meegenomen. Daar speelde hij afwisselend in de hangmat en op een stoel zijn nieuwste spel Pokemon, Sapphire Edition mee. Door Lucy's zwangerschap konden we het niet heel laat maken, ook al probeerde Bente haar met de degen nog op andere gedachten te brengen.

Voor de gastheer en -vrouw was het jammer dat allebei hun camera's het recentelijk hebben begeven. Daarom heb ik maar een paar foto's extra genomen. Een selectie van 38 plaatjes is te vinden in het album Mexican Party Ino & Bente.

De grote vraag is wat het thema voor het feest van het jaar 2007 wordt. Wie het weet mag het zeggen.

Comments

"Lucy gaf aanwijzingen om tenminste enigszins authentiek Mexicaans over te komen."

Vergeefs... zo oerhollands als op deze foto heb ik je nog niet eerder gezien! :-)
Hulde voor de outfit en vooral de uitstraling van Lucy.

Als ik me goed herinner was Bromsnor een politieagent (of veldwachter) uit een TV seire. Als ik me goed herinner de serie van Swiebertje. In elk geval uit zo'n soort programma, de Bromsnor op die foto kon wel eens een goede kopie zijn van die Bromsnor uit de TV serie,

Als Luchiano inderdaad het enige aanwezige kind was, dan zou ik haast denken dat de oppascentrale van, ik meen dat de naam Rosemarie was, geen oppas voor jullie ter beschikking had. Want waarom zouden er verder geen andere kids bij geweest zijn?

Hi Casa, een kennis van mij wil immigreren naar de dominicaanse rep.
Heb je misschien wat tips voor deze persoon? Trouwens, ik wist niet dat de Dominicaanse rep. zoooo groot was! Even groot als de Benelux!
Bedankt alvast.

@Cockie: Een van de aanwijzingenen was het oprollen van de mouwen. Als een Rotterdammer dat doet lijkt hij echter nog niet op een Mexicaan. Meer op iemand die aan het werk moet... ;-)
@Cyberjunk: Bromsnor komt inderdaad uit de serie Swiebertje, hij werd gespeeld door Lou Geels. Wij nemen Luchiano al sinds jaar en dag mee naar dit soort feesten. Alleen als het binnen is (met roken e.d.) of echt een feest alleen voor volwassenen bellen we de babysitcentrale. Je hbt Rosemary's naam trouwens goed onthouden!
@Boutie: Neen, tips heb ik niet. Ja, Spaans kunnen spreken natuurlijk. En indien mogelijk salaris in dollars afspreken, wegens de riskante koers van de Peso. Ik denk dat het hele eiland Hispanola, inclusief Haiti net zo groot is als de Benelux. De Dominicaanse republiek is ongeveer 20% groter dan Nederland.

Effe nog een vraagje. Is de hele Dominicaanse rep. bewoond zoals in Nederland?
Of woont iedereen in dezelfde streek ongeveer?

Bedankt alvast.

Bedankt voor de leuke foto's Casa. Zoals je al zei is onze camera stuk :-( en zal het cadeau dus wel besteed worden aan een nieuwe. Volgend jaar maken we dan zelf ook weer foto's.

PS: onze web site is weer in de lucht.

Wat kost een huis daar ongeveer? In welke streek is het prettig wonen?

Gracias.

Ay caramba, wij zijn erg traag met ons eigen verslag. Net gezien dat de winnares van de deurprijs dat ook al op haar site ( http://members.lycos.nl/bwinden/ ) heeft staan.

luchiano doet me met snor meer denken aan Isaac van de Loveboat dan op een mexicaan, wel gaaf!

wow gave feestjes heb jij toch... paool zal eens nadenken over een themaverjaardag :-)

Dat was dus weer geslaagd!
Fijn zo.
Op tijd naar huis gaan doe ik ook altijd graag, ook zonder reden.

@Boutie: De Dominicaanse Republiek heeft ongeveer 9 miljoen inwoners waarvan er zo'n 3 miljoen in de hoofdstad Santo Domingo wonen. Voor de rest is de bevolking aardig verspreid. Huizen zijn stukken goedkoper dan in Nederland, voor 40.000 Euro heb je een mooie woning. Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dominicaanse_Republiek
@Ino & Bente: Graag gedaan! Het wordt inderdaad de hoogste tijd voor een update, als behalve (zoals gewoonlijk) CasaSpider ook Brigitte al sneller is... ;-)
@Pascale: Isaac van de Loveboat? Ik ga meteen Gilette in huis halen! En niet te vergeten... gefeliciteerd met Toms eerste verjaardag!
@Paola: Hou het op puur toeval... als je maar niet te hoog mikt met je themafeest, snoepondergoed lijkt me (nog) niet voor iedereen weggelegd... :-)
@Renesmurf: Vaak zijn het gehuwde dames die eerder weg willen, vrijgezelle mannen die gaan pas slapen als.......

Ohohoh.. feestjes feestjes en feestjes, lekker weer en feestjes... en dan ook nog eens weinig tot geen wegenbelasting! :)

Casa bedankt voor de antwoorden. Gr.

Volgend jaar mag er gekozen worden...
A:Of een "Gung Ho" Amerikaanse militair of een godsdienstwaanzinnige Irakees..
Kijk..dat wordt lachen..

casa.... ververst mijn browser nu niet meer, het blijft steken op de 12e?? Lees namelijk helemaal niets over uw voetbal kluppie

Ik ga op tijd naar huis, maar niet om te slapen.

@GJ: Maar de chips zijn weer enorm duur, meer dan 2.50 Euro voor een zak. Dat tikt aan!
@Boutie: Graag gedaan! O ja, hou ook rekening met regelmatige stroomuitval...
@Cerito: In dat geval sla ik een jaartje over en neem thuis een Duveltje ofzo... :-)
@Benno: Ik rust even uit, bovendien hebben nog niet alle lezers het abonnementsgeld overgemaakt... Over mijn club schrijf ik maar even niets, dat komt zo over van achteraf weet iedereen het altijd precies...
@Renesmurf: Dat is een mysterieuze zin!

abonnementsgeld??? u bedoelt wat polar'etjes??