« Spreekbeurt en concentratievermogen | Main | Destijds en nu »

Box Luchiano

Uit de kartonnen doos steekt een hand. Wiens hand is dat? Klik voor groter/sluiten.De titel heeft niets met boksen te maken maar is afgeleid van de box jellyfish. Luchiano (8) is zeer zeker geen kwal maar wel verzot op dozen.

Lucy en ik noemen hem vaak choller, wegens zijn voorliefde voor prullen en dozen. Met choller worden drugsverslaafde zwervers op Curacao aangeduid.

Wat kan men met een grote doos zoal doen? Ten eerste is het een huis. Luchiano speelt erin met zijn GameBoy, eet er zijn eten en trekt zich erin terug om niet door ons gestoord te worden.

Ten tweede dient de doos in platte vorm als sparringpartner om tegenaan te slaan en te schoppen.

Op de dag dat Feyenoord om half acht 's morgens tegen Sparta aantrad en in een erg slechte wedstrijd met 4-0 zegevierde, versloeg de doos Luchiano. Laatstgenoemde had niets geleerd van een gebeurtenis die bijna een jaar geleden plaatsvond.

Toen stak hij zijn vinger in het kleine gaatje van een roze plastic stoeltje. Daarover schreef ik: "Luchiano heeft de wijze les geleerd dat wat je ergens insteekt er niet automatisch even gemakkelijk weer uitkomt." Dat van die wijze les was toch niet helemaal waar. Nu had onze slimmerik zijn hand door een van de openingen van de doos gestoken terwijl hij er zelf in zat.

Het bevrijden uit zijn netelige positie in de doos was gelukkig een stuk eenvoudiger dan het lossnijden van zijn vinger uit het roze plastic stoeltje. Ik kon op mijn gemak eerst een paar foto's van het tafereel maken.

Comments

hahahaah jij bent errrrg...ga je gewoon een foto staan maken!!!! ERRRRG!

Ik had het ook gedaan! :D

Het ziet er luguber uit, alleen zo'n handje, vooral ook omdat de doos zo plat lijkt te zijn en er nergens wat uitsteekt.

Ik heb altijd het idee dat het gevaarlijk is om zulke dozen met het vuil mee te geven, omdat het dan zo duidelijk is dat er een nieuwe TV is op te halen (inclusief verpakking, zo uit de doos). Bevalt de TV? Of krijg je zo nu en dan een doos van iemand?

Het lijkt een beetje op de home video's. Eerst de opnames maken en dan het kind redden ;)

Luchiano is dus een ezel, want hij stoot zich dus wel tweemaal aan dezelfde steen. Afwachten of hij nu WEL van zijn fout geleerd heeft. Als hij nu nog niet weet dat wat je ergens instopt er niet vanzelf weer uitkomt, dan kun je er gevoeglijk van uitgaan dat hij het NOOIT meer leert!!

ik zou bijna gaan denken dat je hem hebt staan regisseren...nah, dat zal tochnie? :-) Het doet me gelijk aan dat youp van het hek stukje denken die zijn kinderen van de verwarming trekt aan een touwtje whhahahahhaha

Ai! Ik zal voortaan eerst controleren of er iets of iemand in zo'n (op het eerst gezicht) platte doos .... voordat ik met mijn volle gewicht erop ga springen.

@Xaviera: Hij kon er zelf ook wel om lachen, dit was geen levensbedreigende situatie. Even later zat zijn voet vast, die heeft hij er met wat pijn zelf uitgekregen...
@Pascal: Op de foto komt het inderdaad wat luguber over, in werkelijkheid viel dat wel mee. Luchiano is overigens ook vrij plat... :-) De tv bevalt uitstekend!
@Piet: Klopt. Een van de eerste winnaars was een man die zijn vrouw filmde die klemzat in de vaatwasser. Hij stond erop om dat filmpje af te maken terwijl zijn vrouw brulde dat hij haar moest helpen. Ik weet niet of dat huwelijk stand heeft gehouden... :-)
@Cyberjunk: Hij is een jonge onderzoeker, volgens mij leert hij het daarom nooit...
@Paola: Neen, zoveel fantasie heb ik niet. Geloof me, kinderen halen meer uit dan wij kunnen bedenken. Gelukkig hebben wij geen verwarming in huis!
@Don Amaro: Een heel goed idee. Voor je het weet denkt Willisha: "Kom ik trek mij even terug in de doos" en dan kom jij eraan springen... :-)

Iets uitproberen is altijd interesant, zolang je maar een reddende vader hebt kan dat geen kwaad.

Is Luch een jonge onderzoeker? Dan toch alleen als hij er zin in heeft en als het in zijn straatje te pas komt. Ik hoef het onderwerp van gisteren maar in mijn herinnering terug te roepen om tot die conclusie te komen. Onderzoekers, ook jonge, komen overigens altijd achter de fouten die ze maken en het lijkt me dat ze er dan juist wel van leren en met hun onderzoek verder gaan om te ontdekken hoe het dan WEL moet of beter zou kunnen. Ik zou Luch zoals hij deze dingen aanpakt liever een ondernemend jongetje noemen.

ja dozen worden hier ook de hele tijd mee naar toe gesleept , die hebben wel wat
f*ck die nieuwe TV de doos is veel leuker

werdt mijn laaste berichtje alweer gecensureert , maar goed dan probeer ik het nog een keer , mijn kinderen zijn ook meer blij voor een doos dan voor een nieuwe TV .
en ja hoor natuurlijk eerst foto maken en dan helpen

Ik vind het heerlijk dat je der eerst foto's van hebt gemaakt ..... vind het trouwens ook een goeie tactiek van Luchiano om zich terug te trekken .... toch erbij en ook weer niet ... slimpie

@Renesmurf: Geen idee of Luchiano zover door heeft gedacht. Laten we het hopen!
@Cyberjunk: Een onderzoeker onderzoekt natuurlijk alleen wat hij wil onderzoeken. Maar ik ben in een milde bui, we noemen Luchiano een 'ondernemend jongetje'... :-)
@Michel: Volgens mij zijn al je berichten doorgekomen. Kinderen spelen graag met dingen waar je zelf niet snel opkomt. Luchiano heeft een paar dagen met een snijboon aan een touwtje rondgelopen. Dat was zijn hond...
@Henk: Het ultieme bewijs dat mensen behoefte hebben aan privacy, toch?

Schitterend!