« Avontuur op zaterdagmiddag | Main | The Spiders visit Shut »

El Sapo El Sapo (10)

1.

Zondagmorgen had ik net mijn eigen stukje geschreven over onze avonturen bij onder anderen Watamula toen ik via MSN een bericht van Ino kreeg. "Wat jullie hebben meegemaakt gisteren dat valt in het niet bij wat wij vannacht hebben gezien, kijk maar op mijn site!"

Uiteraard nam ik direct een kijkje en ja, ik geef het toe: dit is echt spectaculairder! (directe referentie naar pagina)

2.

Dezelfde zondagmorgen, iets later. Ik was geconcentreerd aan het werk met de koptelefoon op. Toch hoorde ik ineens wat consternatie. Luchiano (7) was aan het jammeren en Lucy liep er omheen. Luchiano had zijn vinger door een gaatje van zijn plastic stoeltje gestoken en kreeg hem er niet meer uit. De vinger was inmiddels opgezwollen en deed pijn.

Met een stanley-mes (ik) en een verhit steak-mes (Lucy) sneden we met enige moeite een circeltje uit de stoelleuning. Zo hoefde Luchiano tenminste niet de rest van zijn leven met een stoeltje om zijn vinger rond te lopen. Met wat snij- en wrikwerk lukte het uiteindelijk om de vinger uit zijn benarde positie te bevrijden.

Luchiano heeft de wijze les geleerd dat wat je ergens insteekt er niet automatisch even gemakkelijk weer uitkomt.

3.

Ik heb ťťn antwoord binnen op mijn vragen omtrent het Referendum dat op 8 april 2005 op Curacao plaatsvindt. De mail is namens de Minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties (Thom de Graaf) geschreven door de directeur van Koninkrijksrelaties (G.E.A. van Craaikamp) en verstuurd door de secretaresse (Fanny Holder).

Inhoudelijk koop ik er helemaal niets voor, maar dat was te verwachten:

"De standpunten van de referendumcommissie komen voor rekening van de commissie. Ik ga niet in discussie over deze standpunten. Een reactie kan uitgelegd worden als beÔnvloeding van de uitkomst van het referendum. Ik vind het ook niet wenselijk vooruit te lopen, op welke wijze dan ook, op de consequenties van de uitkomst van het referendum."

Wel interessant is dat in de mail een duidelijk voorbehoud wordt gemaakt omtrent het zelfbeschikkingsrecht van die eilanden die de voorkeur geven aan het behouden van staatsrechtelijke banden met Nederland. De Referendumcommissie op Curacao gaat juist uit van dit zelfbeschikkingsrecht van oude kolonieŽn, zoals vastgelegd door de Verenigde Naties. Volgens de mail heeft Nederland wel degelijk het recht om mee te beslissen over de toekomstige verhoudingen met de afzonderlijke eilanden.

Laat Geert Wilders het maar niet lezen!

Vorige week heb ik een vergelijkbare vragenlijst naar de Curacaose Referendumcommissie gestuurd. Tot op heden is hier niet op geantwoord.

Comments

Geert Wilders leest dit niet, die heeft het te druk met zijn kapsel.

Holy shit is inderdaad het passende commentaar op de vondst van Ino. En dan doodleuk gaan helpen vangen.... moet kunnen. Toch?

Een slang in de tuin? Dat zie ik hier elke dag. En ook een hele giftige. Tenminste aan de kleur te zien. Oranje.

Je ziet het maar die goeie ouwe Thom laat je toch mooi niet in de steek, krijgt van mij een aai extra door zijn krullen als ik hem zie.

2 dingen:
I.
Er komen geen "consequenties van de uitkomst van het referendum."
Wanneer dringt dat nou eens door.....
Het is niet bindend...het heeft/krijgt geen "waarde".
Misschien alleen een gevoelsmatige waarde, en dan alleen nog maar op Curacao.
II.
"Volgens de mail heeft Nederland wel degelijk het recht om mee te beslissen over de toekomstige verhoudingen met de afzonderlijke eilanden".
Wat dacht je dan...???dat Nederland alleen mag afwachten en uitvoeren wat de bevolking van Curacao in een referendum beslist.
CasaSpider....kom op he...

Spectaculair zo'n slang. Is die Ino zo'n slangenkenner dat hij de soort slang herkende of is dat wijsheid achteraf?
dat de uitslag van het referendum niet direct wordt geaccepteerd verbaast me niet.
In Den Haag willen ze eerst even kijken wat dat gaat kosten...:-)
casa, begrijp ik nu dat je eindelijk een nieuwe vervoermiddel hebt? Een Suzuki Baleno? Of moet je nog een nieuwe auto krijgen?

Al bevalt de reactie misschien niet helemaal, dat er toch iemand de moeite neemt om te reageren is toch minstens opmerkelijk, vooral juist GEZIEN de slechte inhoud. De meeste mensen die zo denken als die Thom laten meestal totaal niets van zich horen. Je hebt er misschien niet veel aan, maar men reageert tenminste.

Luchinao zal voortaan inderdaad wel uitkijken, mensen moeten nu eenmaal door schade en schande wijs worden, dat blijft jouw jochie helaas ook niet bespaard, al zou je misschien het liefst zien dat hij nooit pijn hoefde te hebben.

1: er is altijd een baas boven baas.
2: Door schade en schande wordt men wijs.
3: Hier heb ik geen gezegde voor. Je kreeg in elk geval bericht terug, dat is wel het minste wat ze kunnen doen.

@Henriette: Nou, hij heeft anders wel de tijd gevonden om zijn beginselprogramma te schrijven...
@Roos: Ino was niet bang, want het was 'maar' een wurgslang. Hoewel die ook kunnen bijten... :-)
@Brillie: De oranje tuinslang is zo gevaarlijk dat je ze zelfs niet in dierentuinen ziet...
@Henk(ES): Aai hem dan maar niet te hard, want de krullenbol begint al aardig uit te dunnen... ;-)
@Cerito: Kolonisators hebben verplichtingen jegens hun (vroegere) kolonieen, vergelijk het met ouders en kinderen. Deze verplichtingen zijn vastgelegd door de Verenigde Naties. Het slechte nieuws, en daar heb jij weer gelijk in, is dat Nederland als geen andere zaken kan traineren en kletsen zonder daden, verpersoonlijkt in Thom de Graaf. Dat gecombineerd met sociaal gehandicapten als Rita Verdonk en Geert Wilders... ja, dan komt jouw scenario al snel in aanmerking.
@Angel: Een grote slang is al snel een python of anders een boa constrictor. De Suzuki Baleno is tijdelijk, begin april hoop ik de nieuwe Toyota in ontvangst te mogen nemen...
@Cyberjunk: Inderdaad, ik was dan toch zeker ook wel blij met het feit dat er gereageerd werd. En eigenlijk stond er nog meer in dan ik had gedacht. Luchiano steekt voorlopig geen vingers in gaatjes van stoelen, toch hoop ik niet dat hij alles door schade en schande moet ondervinden...
@Renesmurf: Wat dacht je van: "Beter iets dan niets!"

Volgende keer koud water en groene zeep, dan blijft het stoeltje heel.
Wilders is een populist, maar niet zo'n goede als Fortuyn. Het dingesappeal ontbreekt te enen male, dus het gaat allemaal wel weer over. "Jullie" mogen van mij blijven hoor.

Doet me wat denken aan mijn slangenavontuur in de bossen rond glimmen. :-)

http://www.vannacht.nl/images/foto2.htm?DSC03656.jpg

http://www.vannacht.nl/images/foto2.htm?DSC03645.jpg

:-)

Ik beperk me tot Luchiano: gelukkig voor jou dat je niet je hele leven met die stoel om je vinger hoeft te leven. Maar een geluk ook dat die stoel niet gedurende zijn lifecycle met het restant van jou vinger zit opgescheept. CasasPa.

@Irene: Zeep hebben we geprobeerd, het mocht niet baten. Gelukkig hebben wij geen dure Chippendale (het meubel) ofzo met gaatjes! Dank je dat we mogen blijven, al betwijfel ik of dat vanuit Luxemburg veel indruk maakt op Verdonk c.s....
@GJ: Wat is het, een ringslang? En uiteraard staan er bij jou weer een paar mooie dames bij...
@CasasPa: Gelukkig is er tenminste een iemand die de kant van de stoel belicht. Die kon er tenslotte niets aan doen.

Van nummer 2 had ik best wel eens een filmpje willen zien...

Casa, geen idee wat voor slang het was. Hier nog een actie shot:
http://www.vannacht.nl/images/foto.htm?DSC03648.jpg