« Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (2) | Main | Liza neemt afscheid van SQL »

Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (3)

3. Overzicht deelnemende partijen Curacao

Partij Leider Foto Kleur Logo
Ban Vota Norbert George Wit
DP Errol Hernandez Rood  
E Mayoria Aurelio Pedro      
FOL Anthony Godett Oranje
Forsa Korsou Nelson Navarro Violet
LNPA Nelson Pierre Goud
MAN Charles Cooper Blauw
MODPOR Stanley Brown Zwart  
P-100 Anthony Clarinda   Creme  
PAPPS Sonja Berkemeijer Magenta
PAR Emily de Jongh-Elhage Geel
PLKP Errol Cova Roze
PNP Ersilia (Zus) De Lannooy Groen
Pueblo Soberano Helmin Wiels Zilver

Alle posts over de Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006.

(Wordt vervolgd)

Comments

Heel bijzonder allemaal, ik ga dit eens volgen. Is die Stanley Brown een beetje een geloofwaardig kandidaat?

Wat leuk..ff kijken zo links en rechts.
Of is er wel een "links en rechts" op Curacao??
Is het meer "samen met Nederland" of "tegen Nederland"

oh oh oh wat moet ík mijn favo's updaten.

Maareh is Nederland dan zo'n prio bij de verkiezingen in Curacao?

Interessant, en dan te bedenken dat de VS maar 2 politieke partijen heeft.

@Beeobee: Ik vind Stanley Brown een geloofwaardige kandidaat. Probleem is dat hij op Curacao nauwelijks serieus wordt genomen. Stanley is een fel voorstander van het provincie-model, dat Curacao een provincie wordt van Nederland. Om diverse redenen ziet de overgrote meerderheid van de Curacaoenaars dat echter absoluut niet zitten. Hier een link naar een eerdere post van mij over Stanley Brown: http://www.casaspider.com/live/2005/11/stanley_brown.html
@Cerito: Links en rechts speelt hier eigenlijk niet. Samen met of tegen Nederland wel. En wat ik ook een minder verheugende trend vind is "samen tegen alle buitenlanders". Alhoewel ik de achterliggende gedachte (44% jeugdwerkloosheid, 18% algemene werkloosheid) wel zie.
@Xaviera: Voor alles wat men hier wil bewerkstelligen (scholing, gezondheidszorg, veiligheid etc. etc.) is geld nodig. Op dit moment is Nederland de enig mogelijke geldbron. Staatkundig is in het referendum van 8 april 2005 beslist dat Curacao een autonome status (status aparte) krijgt binnen het Koninkrijk. Alleen denken veel Curacaoenaars dat dit uiterlijk op 1 juli 2007 gebeurt en voorspel ik als vroegste datum 1 januari 2010.
@VernonO: Precies. In de USA heeft men echter ongehoord veel geld nodig om enige kans te maken. Een splinterpartijtje kan dit nooit opbrengen. Hoe kleiner de gemeenschap hoe gemakkelijker dat dit kan. Vergelijk het met Nederlandse gemeentepolitiek waarin ook ineens Valkenswaards Belang of hoe al die partijen mogen heten de kop opsteken.

Allemaal leuk en aardig, maar... ach laat maar zitten :)

'wij gaaaan europa in...'

Iets heel anders ... soms zie ik mannen .. als ze een foto maken ... dan houden ze hun kin vast. Waarom eigenlijk? En hoe komt het dat vrouwen dat niet doen?

Graag een A-politiek antwoord ;-)

Ik stem op de groep die het meeste de armen wil helpen.

@CasaSpider
Thx.
Ook hier krijg ik de indruk dat de verkiezingen om "the looks" gaan en niet te vergeten het onderbuikgevoel.
Wel leuk dit, ik probeer dit te volgen.

@GJ: Gefeliciteerd met deze overwinning. Je had nog gelijk ook, het nieuwe stadion van FC Groningen is dus veel beter dan de Arena. Europa siddert al... :-)
@Don Amaro: Een kleine correctie: het is niet zozeer als ze een foto maken maar meer als ze gefotografeerd worden. Okay, flauw geintje van mij. Ik denk dat ze willen overkomen of ze veel nadenken. Denk maar aan de Denker van Rodin. Is dit a-poltitiek genoeg?
@Brillie: Dat is nobel. Het probleem is alleen, wie helpt (met name op lange termijn) de armen het beste. Weet jij het?
@Beeobee: Nog meer van belang dan "the looks" zijn "the connections" hier. Familie, vrienden en mensen met een job... velen kijken naar wat hun 'leider' hun kan brengen. Maar daar schrijf ik (vast) ook nog over. Leuk dat je in ieder geval geinteresseerd bent in de Antilliaanse politiek!

@ Casa: Dat is eenvoudig. Dat ben ik natuurlijk.

ik vind de nederlandse politiek al niet te volgen, laat staan de politiek in een ander land....

Peter, de antilliaanse politiek is goed te volgen op deze nederlands-dominicaanse weblog van jouw. By the way, hier de URL van de kersverse site van Democrat. Ben geen aanhanger of zo, maar dan kan de tabel bijgewerkt worden.

@Brillie: Dat is mooi, want dan kun je meteen beginnen met mij te helpen!
@Paola: Gewoon stug doorlezen, op een bepaald moment gaat het voor je leven. Alleen weet ik niet wanneer dat moment aanbreekt...
@Dejongones: Ik wist dat ze bezig zijn met een url, las het in de Amigoe. Helaas kan ik de door jou achtergelaten url (?) niet vinden en het artikel uit de Amigoe ook al niet. Kun je hem nog een keer droppen? (Gewoon het de url copy/pasten, wordt vanzelf geconverteerd in een link)