« Omgekeerde doping | Main | Maar ik zal erover nadenken »

Roland in het Verriet (2)

Zaterdagmiddag gingen we bij Roland op bezoek in het Monseigneur Verriet instituut. We wandelden het complex binnen en Lucy zei meteen: "Hé, Roland ligt zeker binnen." We zagen namelijk geen bed buiten voor de TV staan. "O nee, hij zit aan tafel!", vervolgde zij verrast.

Roland zat inderdaad in een rolstoel aan tafel met een dik boek voor zich. Zijn telefoon lag voor hem. Dat zijn in één keer drie grote verbeteringen ten opzichte van vorige week. Toen hield hij het zitten in een rolstoel nog maar heel even vol, kon hij niet lezen of beter gezegd de bladzijden omslaan en was het indrukken van de kleine toetsen op zijn telefoon nog te hoog gegrepen.

Grote vooruitgang dus! Roland ziet er ook erg fris en fit uit, waarover later meer. Ondanks de vooruitgang is het eind van het revalidatietraject nog niet in zicht. Hij heeft nu iets meer gevoel in zijn benen, maar kan daar nog vrijwel niets mee. Ook schrijven is nog niet echt mogelijk. Het zijn heel elementaire dingen waaruit de mate van herstel blijkt.

Roland met nieuwe coupe, Barbara en Kyra. Klik voor groter.Het eerstvolgende grote doel is het zelfstandig in en uit een auto kunnen stappen. Op dat moment mag hij namelijk een weekend naar huis. Dit doel ligt echter zeker nog enige weken verder.

Behalve aan lichamelijke vooruitgang kan men ook veel aflezen aan de geestelijke toestand van een patient. In Rolands geval gaat het snel op dat gebied. Hij lijkt in vele opzichten nogal op Louis van Gaal en deelt met hem eigenschappen als eigenwijsheid en stijfkoppigheid.

Vlak na ons kwamen zijn vrouw Barbara en dochter Kyra aanlopen/-rijden. Zij bespraken wat praktische zaken en Roland had nogal wat commentaar. "Die broek is te kort" en "Nee, ik kan geen sportschoenen aan want mijn tenen staan krom".
"Zie je", zei Barbara tegen mij, "hij wordt weer helemaal de oude!"

Dat bleek even later nogmaals. Die ochtend was Rolands haar na drie maanden eindelijk eens geknipt. Een kennis was daarvoor naar het Verriet gekomen en het moet gezegd, hij ziet er een stuk frisser uit met zijn nieuwe coupe. Klik op de foto voor groter. Barbara keek mij aan en zei: "Ja, en dan te bedenken dat ik eergisteren nog tegen hem heb gezegd dat hij zijn haar moest laten knippen. Maar toen wilde hij niet. En de volgende dag zegt Noëlle het en prompt doet hij het."

Roland onderbrak haar: "Nietes, ik wilde het zelf!"
Barbara: "Wel waar, toen Noëlle het zei wilde je pas!"
Roland: "Helemaal niet waar, het was mijn idee!"

Het gaat duidelijk een stuk beter.

Luchiano (7) bracht de tijd door in de speeltuin van het Verriet, dat vindt hij prachtig. Lucy nam al snel Kyra van Barbara over en nam haar ook mee naar de speeltuin. Later gaf ze haar een flesje yoghurt met sinasappelsap. Inmiddels was Natascha ook aangeschoven. Het was er best gezellig, het enige dat ontbrak waren een paar flessen Westmalle.

Het liep tegen zessen en wij moesten nog naar Punda om de sportbroek die Lucy mij voor mijn verjaardag had gegeven te ruilen. Hij paste namelijk net niet. Hopelijk blijft Rolands herstel zo spoedig verlopen als tot dusverre, dan kunnen we binnenkort een potje klaverjassen.

Alle posts over Roland en Guillain-Barré Syndroom (GBS) staan in de Category Roland en GBS.

Comments

Mooi!

wat ziet hij er goed uit!! Stukje bij beetje hopelijk weer vooruitgang... ze stralen op de foto samen...super!

enne is het goed gekomen met uw zwembroek?...net niet... *grin*....

Inderdaad iedereen straalt ... Roland, Barbara en zelfs Lucy met Kyra in haar armen. Van dat laatste beeld ... wat dacht je toen, Casa?

Goed om te lezen over Roland.

Wel een stuk beter zo.

@Pascal: Zo is het...
@Paola: Het zal nog even duren, maar de vooruitgang is er... Wat betreft mijn zwembroek/sportbroek... ik denk dat hij jou ook "net" niet past... :-)
@Amaro: Over de foto van Lucy met Kyra? Dat andermans kind ook een glimlach op je gezicht kan tonen... ;-)
@Brillie: Dat dacht ik ook...

Helemaal geweldig!!!!

Blij om te lezen en te zien dat het beter gaat. Wens hem het beste.

Dat klinkt gelukkig al een stuk beter, die komt er wel.

@Cyberjunk: Precies!
@Helffer: De beterschapswensen worden doorgegeven en we houden je op de hoogte...
@Henk(ES): De kans is in ieder geval groot!

klaverjassen lukt inmiddels ook... gistermiddag cq avond 2 boompjes gespeeld. We kregen er (bij hem) alleen nog geen bier in. '
volgende keer doe je mee??

Ik ga er van uit dat de sportbroek te groot was? Net te groot weliswaar, maar toch te groot.

Sportbroek? jij!
Ok..ik geloof je

@Benno: Ik hoorde het ja! Wat mij betreft doe ik volgende week wel mee, Lucy kan trouwens ook klaverjassen. Als het perse moet dan drink ik Rolands bier ook wel op...
@Erwin: Met jou kan ik praten.... :-) Het was inderdaad NET...
@Cerito: Jij gelooft me de laatste tijd NET iets teveel. Dat maakt mij achterdochtig!

dan past die sportbroek daarna ook... of kom je in sportbroek, het is immers sporten