« Crisis. What Crisis? | Main | Roland in het Verriet (2) »

Omgekeerde doping

Het is heel vreemd, maar Nederlanders zijn niet dol op Miss Universe verkiezingen. Curacaoenaars daarentegen zien het evenement als een spannende voetbalwedstrijd. Als onze kandidate Rychacviana 'Vantje' Coffie straks in bikini voorbij komt lopen wordt er geschreeuwd en gegild.

Stelling: Alleen volkomen natuurlijke vrouwen zonder siliconen en andere hulpmiddelen mogen meedoen aan de Miss Universe verkiezing.

Om twee redenen ben ik het niet met deze stelling eens.

Rychacviana Coffie, Miss Universe Curacao 20051. Het gebruik van siliconen in met name de borstpartij zou gelijkenis vertonen met het gebruik van doping door bijvoorbeeld wielrenners. Over smaak valt te twisten, maar een feit is dat veel mensen (mannen en vrouwen) iets grotere borsten aantrekkelijker vinden dan heel kleine exemplaren. Als nu alleen vrouwen zonder siliconen aan de Miss Universe verkiezing mee mogen doen ontstaat de vreemde situatie dat zij geen doping mogen gebruiken, terwijl er op straat volop gebruik van wordt gemaakt. De kans neemt hierdoor toe dat een gewone vrouw er mooier uitziet dan de Miss Universe. Dat is even gek als dat Lance Armstrong op de Alpe d'Huez plotseling voorbij wordt gereden door een kantoormannetje dat toevallig stijf staat van de doping.

2. De Miss Universe is niet absoluut de mooiste vrouw op aarde. Zij is de winnares van een verzameling vrouwen die zich in de deelnemende landen ooit voor een dergelijke verkiezing hebben ingeschreven. Met grote waarschijnlijkheid bestaat er een relatie tussen het zichzelf verfraaien van vrouwen door middel van diverse correcties alsmede het gebruik van siliconen en de wil om Miss Universe te worden. Als men nu al deze goedwillende dames uitsluit van de verkiezing wordt de verzameling kandidates aanzienlijk kleiner. Daaruit volgt automatisch dat de kans dat daadwerkelijk de mooiste vrouw ter wereld wint eveneens drastisch afneemt.

Een vrouw die Miss Universe wil worden dient voorafgaand aan de dag van de verkiezing, dit jaar 31 mei 2005, zichzelf in de picture te spelen. De wereld moet haar reeds kennen en (een beetje) van haar houden. Tot mijn verbazing besteden slechts weinig kandidates hier voldoende aandacht aan.

Dat geldt ook voor Miss Universe Curacao 2005, Rychacviana 'Vantje' Coffie. Zij heeft zeker potentie en deze uit Suffisant afkomstige schone lijkt me nog sympathiek ook. Alle kleine beetjes helpen, zo dus ook onze aan Rychacviana gewijde pagina op lachicamerengue.com.

CasaSpider en La Chica Merengue wensen onze Miss Curacao met of zonder siliconen heel veel succes op 31 mei in Thailand.

Comments

Kijk, vlees keuringen blijf je toch wel houden. Maar als je dan toch het moet keuren, dan graag zonder toegevoegde kunst.

"Dat is even gek als dat Lance Armstrong op de Alpe d'Huez plotseling voorbij wordt gereden door een kantoormannetje dat toevallig stijf staat van de doping."
Dat mannetje was ik.... En dat is nou precies waarom alleen van nature goede sporters mogen deelnemen. Zo zouden ook alleen van nature mooie vrouwen mogen deelnemen.

Ach, als de kandidates volkomen naturel zouden moeten zijn, dan mag er dus ook geen make-up en hairstylist aan te pas komen! (vorige week zaterdag heb ik zelf kunnen meemaken dat het toch echt wel verschil uitmaakt of ik wat oogschaduw opdoe en een beetje gel in mijn haar, of dat een schoonheidsspecialste/kapper met mij bezig is hahahaha).

Verder is "mooi" zo'n vaag begrip. Persoonlijk vind ik de meeste fotomodellen, Miss-kandidates etc. een beetje te onecht. Geen rimpeltje, geen puistje, geen haar die verkeerd zit... Hoeveel vrouwen hebben dit soort momenten? Maar aan de andere kant, men geniet nu eenmaal van glamour, en de Miss-verkiezingen passen in dit plaatje.

@Brillie: Het resultaat telt!
@Ino: Toch zou het gek zijn als kantoormannetjes harder fietsen dan Lance... Het verschil is overigens dat waar wielrenners het proberen te verbergen de vrouwen die 'doping' gebruiken het juist graag willen laten zien!
@Willisha: Precies, naturel is naturel! En schoonheid is inderdaad heel relatief. Vandaar dat ik een Miss verkiezing ook meer als een voetbalwedstrijd zie...

Miss verkiezing valt voor mij onder dezelfde categorie als de Bodybuilders wedstrijden. De bedoeling is om je lichaam, je gezicht en/of gedeelte ervan in de competitie te gooien en ... hopen dat je aan bepaalde voorwaarden voldoet.
Er zijn mensen die van dit soort 'sport' of 'wedstrijden' genieten .... maar goed ook. Beter dat dan de voetbaloorlogen ...
Trouwens ... de NL maatschappij is alleen op te porren voor 1 evenement ... en dat is voetbal! De rest moet altijd de onderspit delven ...

ik heb er persoonlijk helemaal niets mee maar ze mogen van mij hoor.... ik ben zo flex ;-)