« Stroom | Main | Dokter de Boer weet raad (1) »

Eindelijk... Curry Wurst!

Wat hebben wij de afgelopen dagen meegemaakt in vakantieparadijs Sosua. Niet al teveel, we rusten voornamelijk lekker uit. Maandagmiddag vertrokken we vroeg naar het strand en dat was maar goed ook, want er zat een zware bui aan te komen.

Dat had de Ostrero ook in de gaten, hij was er als de kippen bij om ons een dozijn oesters te verkopen. Probeer maar eens 'neen' te zeggen tegen een oester! Zelfs Lucy vindt ze inmiddels al bijna niet meer eng.

Om half vier begon het te hozen en verlieten wij het strand. In de supermarkt kochten we een Mamajuana-fles. Dat is een fles gevuld met diverse droge takken en kruiden. Thuis dient men de fles te vullen met rum, rode wijn en honing. Goed schudden en klaar is de Mamajuana!

Mamajuana bestaat voor minstens de helft uit rum, maar is een geneesmiddel. Waartegen het helpt is afhankelijk van welke kruiden erin zitten. Wij kozen voor de fles die de man vitaler maakt.

's Middags zaten we op ons riante balkon van 65 38 vierkante meter met een fles extra oude Brugal rum, een fles goedkope rode wijn, een pot bijenhoning en de Mamajuana-fles. Als een ouwe alchemist zat ik te mixen en te proeven. Het medicijn smaakt niet verkeerd. Het had bij Lucy ook meteen de uitwerking die op het etiket stond! Op mijn leeftijd heb ik kennelijk een hele fles nodig.

Vandaag is het dinsdag de 13e. Voor Spaanstaligen is dat erger dan vrijdag de 13e. Een bekend Spaans gezegde luidt: "Trouw niet, ga niet aan boord van een schip en ga niet weg van je familie op dinsdag de 13e!" Dit alles waren wij vandaag ook niet van plan.

We gingen naar Puerto Plata om kleren te kopen, bij Casa Nelson (aanrader!). Even een kleine ontboezeming over mijzelf. Persoonlijk vind ik dat ik ontzettend slim ben, maar toch doe ik vaak domme dingen. Vandaag deed ik onbewust echter iets handigs. Ik liet mijn bankpasje thuis en nam een afgepaste hoeveelheid geld mee.

Het gevolg was dat Lucy in Puerto Plata keuzes moest maken, we konden niet alles meenemen. Een deux-piece en twee rokjes voor haar, drie overhemden plus twee t-shirts voor mij en sportschoenen voor Luchiano en neven Jonathan en Monchi.

Even later zaten we in de Guagua naar de halte waar de taxi's staan. Een Guagua is een minibusje, normaliter geschikt voor zeven mensen, waar er tussen de 15 en 25 ingeperst worden. Dit overbeladen mobiel raast met een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur over de met kuilen bezaaide weg van Puerto Plata naar Sosua. Het is een weg zonder markeringen met plaats voor circa drie auto's naast elkaar, de gevolgen laten zich raden. Men zou tijdens een dergelijke rit zomaar gelovig kunnen worden!

Daarom gingen we liever met de taxi. Geen gewone taxi, maar een 2-peso taxi. Deze vertrekt als alle zitplaatsen bezet zijn. De rit Puerto Plata - Sosua kost 20 peso (80 cent) per persoon, wat spotgoedkoop is voor 30 kilometer. Wij kopen meestal de hele achterbank op, dat zijn vier of vijf zitplaatsen.

Nu zat er nog een passagier naast Lucy. Hij stapte onderweg uit en bleek een verkoper van lambi. Op Curacao heet dat karko en ik ken helaas niet het Nederlandse woord voor dit overheerlijke schelpdier. We kochten een beker lambi met citroen van hem voor 50 peso (2 gulden) en vervolgden onze weg.

Toen we in Sosua aankwamen had ik nog een beetje honger. We gingen naar het tentje waar ik vorig jaar zo'n lekkere Curry Wurst had gegeten. Wie daar meer over wil lezen kan dat hier en daar doen. Er stond een andere man in de zaak, maar de Curry Wurst smaakte als vanouds. Vanavond gaan we in hetzelfde etablissement Gyros met Tzatziki eten.

Waarom schrijf ik de namen van lekkere gerechten met een hoofdletter?

Comments

Omdat je U zegt tegen alles wat lekker is. Geniet er nog maar even van.

uit eerbied, denk Ik.

Peter, all is happy here. Your house and dogs are fine.

Have fun !
Paul.x.

Misschien Is Veel Met Hoofdletters Typen Wel Een Vorm Van Bijgeloof, Je Weet Maar Nooit!

U vind het in elk geval echt lekker, zeggen de hoofdletters :)

hmmmm lekker karko!!!! helaas ken ik de nederlandse woord ook niet. Have fun!

Ik weet het niet, maar 'Mamajuana' lijkt mij een bijzonder aangenaam geneesmiddel. Het zal wel niet bij mijn AH om de hoek te koop zijn..

[quote]Zelfs Lucy vindt ze inmiddels al bijna niet meer eng[unquote]
Zoals, wel lekker maar beetje vreemd?

Het is een schande, maar ook ik moet er (nog) niets van hebben!

Waarom de fles "die de man vitaler maakt", heeft Lucy die gekozen?
Dagelijks oesters en 'geneesmiddelen', waar gaat dit heen?

Hemelse Gerechten, waarschijnlijk.

Peter, can you send me the QAS / SAP instructions / passwords to my EMail address ? Sorry to hassle you about work. Have a nice day !

Een veel belangrijkere vraag: waarom doet Venezuela het zo slecht in de CA?

@Ruben: Ja, daar word ik persoonlijk erg verdrietig van! Probleem is dat ze nu een paar keer goed gevoetbald hebben, maar verliezen van Colombia is nog steeds geen schande. Er zit echter wel degelijk toekomst in het team!

mmmmm, curry wurst! maak me gek!