« Flitsen uit Sosua | Main | Guagua »

Curry Wurst

Veel Nederlanders in den vreemde eten ook daar graag Hollandse Pot. Ik behoor niet tot die groep, ik eet alles wat lekker is. Nu zijn er een paar gerechten waar ik dol op ben, maar die helaas op Curacao niet te verkrijgen zijn.

We zijn nu drie dagen in Sosua, Republica Dominicana. Veel restaurantjes zijn in Engelse dan wel Duitse handen. Gisteren liepen we langs zo'n tentje en op het uithangbord stond Curry Wurst. Curry Wurst is zo'n gerecht waar ik al jaren dol op ben, vooral met een een hard Duits broodje en veel curry-saus.

Ik was zeer benieuwd hoe de uitbater de worst zou bereiden. Hij sprak in ieder geval Duits. Daar kwam de worst. Hij was in een woord perfect! Ik kletste wat met de eigenaar, die uit Oostenrijk bleek te komen. Daar eten ze geen Curry Wurst, dus hij moest het eerst leren. Nu is Curry Wurst wel ontzettend lekker, maar men hoeft niet de capaciteiten van een kernfysicus te hebben om zo'n worstje op te warmen. De Oostenrijker had het in ieder geval goed onder de knie.

Vanmorgen gingen we ontbijten. Ik had nogal stevige trek, omdat gisteren het avondeten er bij ingeschoten was. Op het menu van dit restaurant stond ook Curry Wurst, die ik meteen bestelde. Even later kwam het Dominicaanse meisje aanzetten met een hard broodje (goed!), een dikke worst (goed!), mosterd (???) en ketchup (???).

Ik vroeg haar waar de curry-saus was gebleven. Ze keek me wat schaapachtig aan, liep terug naar de keuken en kwam met een potje curry-poeder aanzetten. 'Nee, ik wil curry-saus!', zei ik. Het meisje wees op de mosterd. 'Ja zeg, als ik er mosterd op doe is het geen Curry Wurst maar een Mosterd Wurst', kwam ik gevat uit de hoek.

Het meisje schoot inderdaad in de lach, draaide zich om en liep weg. Met mosterd was de worst overigens goed te eten, daar niet van.

Met Lucy had ik het over de Griekse keuken. Vorig jaar waren er in Sosua twee Duitse meisjes die heerlijke Griekse salades maakten. We hadden het over feta en tsatziki, mijn favoriet. Wat een toeval, even later zie ik op de menu-kaart Gyros met Tsatziki prijken! Dat ga ik vanmiddag eten, was mijn eerste gedachte. Maar ja, even later zag ik de ramp zich al voltrekken: het serveerstertje dat de Gyros serveert met mosterd.

Eerst vragen dus of ik de Tsatziki mag zien.

About

This page contains a single entry from the blog posted on July 11, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Flitsen uit Sosua.

The next post in this blog is Guagua.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33