« Instructietaal | Main | Ik zie, ik zie (2) »

Optimaliseer je vrouw!

Twee posts geleden (Statistiek & Romantiek) kon ik de website niet vinden, waarin een raadsel stond over het selecteren van de beste vrouw in een reeks van 100. Flink doorzoeken en niet opgeven leidde uiteindelijk tot het gewenste resultaat.

Op Herman's Website heet het betreffende raadsel: Optimaliseer je vrouw! Dat klinkt wellicht wat seksistisch, maar is uiteindelijk slechts het vertalen van een mathematische uitdaging in een Real Life situatie, maar dan van de denkbeeldige soort.

De juiste oplossing komt van Ivo, zelfs compleet met wiskundige uitleg (zie comments). Inderdaad moet men na de 37e uitgeprobeerde vrouw de eerstvolgende beste die voorbij komt nemen. Het is dus zaak om niet de tel kwijt te raken!

Herman (ik weet niet waarom, maar als ik de naam Herman hoor, denk ik steevast aan Stier Herman) geeft een op mij iets ingewikkelder overkomende oplossing dan Ivo. Voor de wiskunde-freaks...

Hoe optimaliseert u uw vrouw?

Eigenlijk nog leuker (ja, nog leuker!) dan het optimaliseren van je vrouw is het raadsel Piratendemocratie op Stier Herman's website. Het gaat over het verdelen van een buit. Probeer het maar eens!

Comments

Vrouwen en wiskunde. Gevaarlijke combinatie. Als er iets is dat volgens mij niet in wiskunde te vangen is, dan is het wel de vrouw, en dat is maar goed ook ;)

...wil ook helemaal niet gevangen worden.... ik vang liever zelf.... Oeps...wat zei je ook al weer Casa..control freak... :-)

Heb je soms naar die webcam van Herman gekeken die ik 12 maart nog op mijn log vermelde? Ik kan me voorstellen dat je geimponeerd was en sindsdien bij de naam Herman gelijk aan onze beroemde Leienaar moet denken.