Main

Supermarkt Archives

April 28, 2002

Boodschappenstrategieen

Net heb ik boodschappen gedaan. Op zondagochtend, eigenlijk best een leuke tijd hiervoor. Dan heb je meer aan je zaterdagmiddag zullen we maar zeggen. Er zijn overigens veel mensen die er zo over denken, want de parkeerplaats bij Centrum Supermarkt zat helemaal vol. En ook in de winkel zelf was het een chaotische bedoeling. Mensen die vooroverbuigen om kaas te pakken, maar met hun linkerhand het boodschappenwagentje, dat midden in het gangpad staat, vastgeklemd houden. Ik probeer alle boodschappendoeners van de wereld een beetje op te voeden: parkeer je karretje op een strategisch punt en haal de boodschappen daarnaartoe.

Bijkomend voordeel is dat je meer loopt en dus beweegt. En je ziet nog eens meer ook. Als alle boodschappen in de kar zitten, moet er nog betaald worden. Een bijzonderheid op Curacao ten opzichte van Nederland is dat er een heleboel jongeren in Centrum T-shirt staan te wachten om je boodschappen voor je in te pakken en naar de auto te brengen. Tussen die jongeren heb je allerlei types, chagrijnige en vrolijke. De Spider's favoriet is een meisje, dat is niet zo gek natuurlijk, maar zij is dan ook echt leuk. Omdat ik haar altijd een extra fooi geef ben ik een van haar favoriete klanten en zorgt ze ervoor dat zij mij altijd kan helpen. Als de boodschappen door haar weer in de auto zijn gezet, heb ik altijd toch net iets leuker boodschappen gedaan dan anders.

August 21, 2002

Hebzucht bestraft

Boodschappen doen wij zaterdags bij Mangusa en doordeweeks bij Centrum. Centrum is iets dichterbij en heeft sommige dingen die ze bij Mangusa, een meer Antilliaanse supermarkt, niet hebben. Het jammerste van Centrum vind ik dat hun afdeling inkoop geld probeert te verdienen door levensmiddelen in te kopen, die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, of die zelfs al ruimschoots overschreden hebben. De voorbeelden zijn talloos. Zo had ik op een vrijdag eens ontzettende zin in kroepoek. Die hele week was ik elke dag naar Centrum geweest, maar ze hadden geen kroepoek. Op die bewuste vrijdag lagen de schappen ineens vol met kroepoek. 'Ha lekker, kroepoek!', dacht ik bij mezelf. Ik kocht een pak, reed naar huis, at mijn eten op en om een uur of acht wilde ik aan de kroepoek beginnen. Ik nam een hap en u voelt hem al aankomen, in plaats van een vrolijk 'Krak!' hoorde en voelde ik niets. Het leek meer op slappe kauwgum. Snel keek ik op de verpakking, de kroepoek bleek al bijna twee maanden over tijd te zijn. Voor de goede orde, hij was dus zojuist, met voorbedachte rade, in de schappen gelegd.

Bovenstaande gebeurde een jaar of twee geleden. Sindsdien bekijk ik (meestal) alle artikelen op houdbaarheidsdatum. Toch ontsnapt er wel eens een. Zo eet ik al de hele week nasi met pindasaus. Ja, ik ben op dieet, weet u nog? Vandaag maakte Lucy me erop attent dat het potje AH Satésaus tot 10 juli 2002 houdbaar was. Affijn, het potje is nu leeg en ik voel nog geen ongewone dingen in mijn buik. Toch word ik niet goed van dat semi-criminele gedrag.

Op woensdag koop ik bij Centrum altijd tijdschriften: Nieuwe Revu, Panorama en Autoweek. Zo ook vandaag. Alleen was de Nieuwe Revu er nog niet. De Panorama kost hier ANG 5,95. Bij het afrekenen zag ik tot mijn grote vreugde dat er slechts ANG 3,95 werd aangeslagen. 'Eindelijk pak ik die varkens eens terug', schoot er door mijn hoofd. Ze hebben natuurlijk de verkeerde prijs in hun computer gestopt. Dat mocht ook wel eens. Thuisgekomen ging ik achter mijn bord nasi zitten en sloeg de Panorama open. 'Shit! Maar die heb ik al gelezen...'. Wat bleek, hadden ze de oude Panorama afgeprijsd naar ANG 3,95. Het prijsje zat over de normale prijs heengeplakt. Waren ze me weer te slim afgeweest.

April 29, 2003

Favorieten

Bijna bij alles heb ik wel een favoriet. Bij sporten, bij auto's, vakantiebestemmingen en bij de cassières van Centrum Supermarkt Mahaai. Soms omdat ze er leuk uitzien, soms omdat ze aardig zijn, soms omdat ze snel en efficiënt zijn en als men geluk heeft zijn al deze eigenschappen in één meisje verenigd.

Gisteren had ik haast en de rij bij mijn minst favoriete cassière was het kortst. Het betrof kassa één en een ietwat oudere dame met bril en een air of zij de Koningin zelf is. Er gebeurden allerlei kleine dingetjes waardoor mijn afschuw voor haar groter werd. Op het laatst nam ik subtiel wraak door haar niet gedag te zeggen.

De twee belangrijkste boodschappen die ik gedaan had waren een fles Tequila en een pak vuilniszakken. Op Curacao is het gebruikelijk dat de boodschappen worden ingepakt door speciaal inpakpersoneel. De inpakker draagt vervolgens de plastic tassen naar de auto.

Nu weet ik niet of het lag aan het meisje dat mijn boodschappen inpakte of aan de feeks van kassa één, maar bij thuiskomst bleken de vuilniszakken en de krant zich niet in de plastic tassen te bevinden. Dat was goed voor een kwartiertje vloekend en tierend door het huis lopen. Totdat Lucy me kalmeerde met de woorden: 'Je hebt al geen vuilniszakken en ook geen krant en straks verlies je ook nog je gezondheid'.

Gelukkig hadden we de Tequila nog.

About Supermarkt

This page contains an archive of all entries posted to blogger in the Supermarkt category. They are listed from oldest to newest.

Starred * is the previous category.

Taal is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33