« Stoplichten en de Loglijst | Main | Atari 800 XL »

Hebzucht bestraft

Boodschappen doen wij zaterdags bij Mangusa en doordeweeks bij Centrum. Centrum is iets dichterbij en heeft sommige dingen die ze bij Mangusa, een meer Antilliaanse supermarkt, niet hebben. Het jammerste van Centrum vind ik dat hun afdeling inkoop geld probeert te verdienen door levensmiddelen in te kopen, die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, of die zelfs al ruimschoots overschreden hebben. De voorbeelden zijn talloos. Zo had ik op een vrijdag eens ontzettende zin in kroepoek. Die hele week was ik elke dag naar Centrum geweest, maar ze hadden geen kroepoek. Op die bewuste vrijdag lagen de schappen ineens vol met kroepoek. 'Ha lekker, kroepoek!', dacht ik bij mezelf. Ik kocht een pak, reed naar huis, at mijn eten op en om een uur of acht wilde ik aan de kroepoek beginnen. Ik nam een hap en u voelt hem al aankomen, in plaats van een vrolijk 'Krak!' hoorde en voelde ik niets. Het leek meer op slappe kauwgum. Snel keek ik op de verpakking, de kroepoek bleek al bijna twee maanden over tijd te zijn. Voor de goede orde, hij was dus zojuist, met voorbedachte rade, in de schappen gelegd.

Bovenstaande gebeurde een jaar of twee geleden. Sindsdien bekijk ik (meestal) alle artikelen op houdbaarheidsdatum. Toch ontsnapt er wel eens een. Zo eet ik al de hele week nasi met pindasaus. Ja, ik ben op dieet, weet u nog? Vandaag maakte Lucy me erop attent dat het potje AH SatÚsaus tot 10 juli 2002 houdbaar was. Affijn, het potje is nu leeg en ik voel nog geen ongewone dingen in mijn buik. Toch word ik niet goed van dat semi-criminele gedrag.

Op woensdag koop ik bij Centrum altijd tijdschriften: Nieuwe Revu, Panorama en Autoweek. Zo ook vandaag. Alleen was de Nieuwe Revu er nog niet. De Panorama kost hier ANG 5,95. Bij het afrekenen zag ik tot mijn grote vreugde dat er slechts ANG 3,95 werd aangeslagen. 'Eindelijk pak ik die varkens eens terug', schoot er door mijn hoofd. Ze hebben natuurlijk de verkeerde prijs in hun computer gestopt. Dat mocht ook wel eens. Thuisgekomen ging ik achter mijn bord nasi zitten en sloeg de Panorama open. 'Shit! Maar die heb ik al gelezen...'. Wat bleek, hadden ze de oude Panorama afgeprijsd naar ANG 3,95. Het prijsje zat over de normale prijs heengeplakt. Waren ze me weer te slim afgeweest.

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 21, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Stoplichten en de Loglijst.

The next post in this blog is Atari 800 XL.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33