« Aankomend nieuwe huisgenoot | Main | Hebzucht bestraft »

Stoplichten en de Loglijst

Stel je hebt een drukke kruising, die beveiligd is met stoplichten (ja, ik weet ook wel dat het eigenlijk verkeerslichten zijn). En dat op zekere dag die stoplichten uitvallen. In eerste instantie zou je een chaos verwachten, maar wat gebeurt er? Mensen helpen elkaar, laten een ander eens voorgaan en zo ontstaat er een vloeiende verkeersstroom. Vaak kan men gewoon, nou ja iets langzamer dan normaal, doorrijden en hoeft er niet of nauwelijks gestopt te worden.

Op Curacao hadden we deze situatie bij de ingewikkelde kruising Churchillweg, Rooseveltweg, Jan Noorduynweg. U kent hem vast wel. Daar had op Nieuwjaarsnacht een automobilist de stoplichtregelkast omvergereden. Voordat de benodigde onderdelen op het eiland waren, verstreken toch al gauw drie, vier weken. Zo kon men mooi het gedrag van de automobilisten bestuderen. Waar zij in het begin haast overdreven vriendelijk voor elkaar waren, was daar na twee weken nog maar weinig van over. Steeds minder was men genegen de ander voor te laten gaan. Hierdoor onstond er steeds langduriger oponthoud en begon iedereen weer naar de (werkende) stoplichten te verlangen.

Wat is nu de relatie met de loglijst? Wel, al sla je me dood, ik heb geen idee. De loglijst deed het ruim een dag niet en tot mijn verbazing kreeg ik toch evenveel of zelfs meer hits dan voorheen. Wat zou er gebeuren als de loglijst pak hem beet een maand niet meer ge-update wordt. Ziet u een analogie met de stoplichten, of wellicht een andersom analogie, of iets anders?

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 21, 2002 11:59 AM.

The previous post in this blog was Aankomend nieuwe huisgenoot.

The next post in this blog is Hebzucht bestraft.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33